www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Natuur, Paddenstoelen

EZH journaal van week 37; 11-17 september 2017.

Maandag
Borstel koning Lap is de hele dag op pad. “Ik heb een zwaar zakie”, zegt hij. Doelend op een tasje op hoogte van zijn zakie. “Hoe dat zo?”, vraag ik. “Nou , ik slijt zo hard dat ik in mijn tassie een set reserve borstels bij mij heb. Wel looiig maar zo voorkom ik een extra wandeling naar de container.”

Als de borstelkoning borstelt dan blijft het daar niet bij. Het is pas echt af als je na het borstelen nog even blaast. En dus zie je Lap na het borstelen nog lekker blazen.

Al dagen lang is een zwerm van 150 (volgens Greet) boeren- en huiszwaluwen in de luwte van de bomen aan het eten wat de pot schaft. Zo veel mogelijk eten alvorens de lange tocht naar het zuiden begint is het devies voor deze vogels.  Lap borstelt enkele pijlen richting de til om met name  de huiszwaluwen te wijzen op eerste klas nestel appartementen.

Joris Metselaar is de naam van een stagiair die, als alles goed gaat, tot 20 oktober ons zal ondersteunen. Regien, Susan en ik hebben een prettig verlopen gesprek met Joris.

Dinsdag
Joris inventariseert met Susan planten langs een deel van de kwelbeek. Ook worden de bezoekende vogels in de vogel kijkhut door Joris genoteerd.

Het is snel donker. Toch vinden nog 10 jdb’ers de weg naar de jdb baan voor quickie.

Woensdag
Joris helpt samen met Regien de VLA en samen met mij filosoferen wij over een project voor school. De uitbreiding van de kwelbeek.

Er trekt een storm over. Dat is goed te zien op het grote veld. En de peren hoef ik dit jaar niet te plukken. Al het fruit ligt op de grond. Greet huppelt als een eekhoorn achter gevallen nootjes aan. ”Die nootjes verzamel ik als strooigoed voor bij de hut”, zegt ze. “Oh, kom er eens kijken”, hoor ik Greet zingen.

Ruud bosmaait geruisloos het talud op de overkant van de gracht.

Donderdag
Joris helpt Lap en Rob met de HB watergeefdienst.

Je zou het niet denken met al die regen maar die planten blijven om water vragen. Jos

en ik maaien de plekken met het hoogste gras. Tegen 12 uur gaat het regenen en zoekt een ieder een droog plekje .

De braamsluipers gaan verder met hun rietmaaionderzoek. Niets voor Ine, zij volgt het voorbeeld van Greet en gaat nootjes verzamelen. Met de speciale eekhoorn huppel. Regien, Greet, Mike, Ruud, Lap , joop en ik maaien met zeis en bosmaaier weer een gedeelte van het kwelbeek riet weg.

Na de proef van vorige week hebben wij vanavond snel de slag te pakken. De oogst is een grote hoop riet onder een plataan. Na  afloop hebben wij  een gezellig samenzijn bij Greet. Vorige week beraamden de braamsluipers het plan om bij de Laren het zwerfvuil te gaan prikken. Vandaag maken de braamsluipers de volgende uitnodiging;

Prikkelt jou ook dat vele zwerfvuil?. Prik dan mee op zaterdag 23 september 2017.
De buren van de Laren storen zich aan het vele zwerfvuil rond de nieuwe AH en op de looproutes naar de Kornwierde, de Hoekwierde en de Velden.
Daarom een prikactie op de nationale burendag om schoon schip te maken. Wij gaan prikken op zaterdag 23 september van 1100-1200 uur. Verzamelen bij de bankjes nabij de entree  van Aquamarijn. Doe je ook mee?
Buren van de Laren.

Vrijdag
Zo ziet de kwelbeek er uit na het rietmaaien gisteravond.

Joris komt enthousiast uit de vogel kijkhut. “Ik zat er net en er loopt een vos over de open plek. Zo iets moois. Dat had ik nog nooit eerder meegemaakt. Verder weinig vogels omdat het regende. Maar die vos maakt mijn hele dag goed”. Lap harkt- door de storm- de takken bij elkaar op hoopjes langs de hele gracht .Joris ruimt het grote veld op. Alle stormschade ligt nu op een hoop en hoopjes.

Ruud maait weer aan het talud van de gracht. Er vliegen nog steeds zwaluwen in de luwte van de bomen.” Er zitten nu ook oeverzwaluwen bij”, zegt Greet.

Decia maakt een mooie flyer voor de zwerfvuilprikactie. PDF Flyer prikactie 2017

Zaterdag
In de ronde van Arjen veel herfst. Kan ook niet anders na zo een week.

Maar als je goed kijkt. En dat doet Arjen is er nog van veel kleur te genieten.

Arjen weet niet wat dit is. Wie wel?

Tot volgende week. Ter herinnering; er zijn twee burendag acties. Jdb op vrijdag en zwerfvuil op zaterdag. En vergeet niet te reageren op het verhaal over onze verkeersveiligheid. Tot volgende week.

BewarenBewaren

  1. Maria van der Mark/ Chris Lindenbergh

    Volgens mij is dit een Valeriaan.
    (Niet te veel snuiven dus, ha ha)

  2. Regien Loggen

    spoorbloem

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén