www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Welkom in de Hoekwierde

De Hoekwierde is een buurt binnen de wijk De Wierden in Almere Haven. Deze buurt is werkelijk uniek. Deze ligt direct aan het Gooimeer. Veel van de in totaal 135 woningen kijken uit op het vele groen in de wijk.

In de Hoekwierde bevindt zich het zogenaamde Vogelbos en aan de zuid-westzijde bevindt zich het Windbos. In beide bossen staan vele soorten struiken en diverse bomen, een paradijs voor vogels, vossen, herten en ander (on)gedierte.

Op 15 minuten lopen langs de dijk ligt het centrum van Almere Haven. De bus en buurtsuper zijn met 7 minuten lopen te bereiken. Het strand van het Gooimeer is op badslippers te bereiken en een van de mooiste parken van Almere -het Kromslootpark- ligt binnen 10 minuten loopafstand. Voor een fiets- en wandeltocht is deze buurt een uitermate goed vertrekpunt. Het triathlonparcours van Almere grenst dan ook aan deze buurt. Vanaf de zitbanken langs de dijk heeft u zicht op Naarden (De Grote Kerk), Hilversum (Wereldomroep) en de groene randen van het Gooi en uiteraard een wijds uitzicht over het Gooimeer. De buurt grenst aan de villawijk de Velden.
Het is een rustig wijkje zonder een doorgaande autoroute en met voldoende parkeervoorzieningen.

In 2010 heeft groot onderhoud van de openbare ruimte uitgevoerd. Dit heeft zonder meer een positief effect op de wijk.
In de wijk staat een centraal wonen complex, een collectief gebouw waarin bewoners zelfstandig wonen en een gemeenschappelijk gebouw tot hun beschikking hebben dat wordt gebruikt voor vergaderingen, gemeenschappelijke maaltijden, feesten, speelgelegenheid voor kinderen en atelierruimte .
In de wijk is ook een speelplek voor de jonge kinderen en een centraal grasveld voor allerlei (sportieve) activiteiten. Er is een plek om te voetballen, er zijn klimbomen om lekker op te klauteren en er is een prachtige jeu de boulesbaan.
In de wijk zijn twee bewonersgroepen actief: één voor de hele Hoekwierde; de Bewonersgroep Hoekwierde en één specifiek voor de bungalows in de buurt: de Uithoek.

Thema door Anders Norén