www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Zelfbeheer Hoekwierde e.o.

Vanaf de zomer van 2010 wordt in de Hoekwierde geëxperimenteerd met zelfbeheer. Dat wil zeggen dat daar waar bewoners zelf het initiatief voor beheer van de openbare ruimte willen nemen, samen met Stadsbeheer van de gemeente Almere gezocht werd naar een manier om dit ook zo mogelijk te maken. In de Hoekwierde is dit nu concreet van start gegaan.

Met de uitvoering van het experiment wordt nagegaan in welke mate bewoners zelf het onderhoud van hun leefomgeving kunnen en willen gaan verzorgen. Doel van het experiment is het optimaliseren van de sociale cohesie en het optimaliseren van de fysieke kwaliteit van de woonomgeving. Wij willen verloedering voorkomen door de inzet van bewoners die om elkaar geven en betrokken zijn bij hun leefomgeving. De Hoekwierde wordt samen mooier.
De uitvoering van het groot onderhoud (de Hoekwierde was in 25 jaar tijd aanzienlijk verloederd), de ongewenste gemeentelijke bouwplannen en de positieve ervaringen van bewoners met het zelf onderhouden van het Vogelbos en Windbos vormden de motivatoren voor het experiment.

De pas gerenoveerde wijk wordt door een groep bewoners op niveau gehouden en nemen het onderhoud in eigen hand. De naam van dit initiatief was “Experiment Zelfbeheer Hoekwierde” oftewel EZH. Ondertussen is het geen experiment meer en heet het initiatief “Zelfbeheer Hoekwierde en omstreken” ofwel “ZHEO”.

Op 21 oktober 2011 vond de officiële overdracht plaats. De akte van oprichting van de Stichting Zelfbeheer Hoekwierde werd in aanwezigheid van de notaris getekend.
Hierdoor konden de toegezegde subsidies worden ontvangen en door het bestuur besteed worden.

Het Experiment Zelfbeheer Hoekwierde wordt mede mogelijk gemaakt door:

• Boogaart Infragroep Almere bv

 

• SEV – Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting

 

 

• Gemeente Almere

 

 

• Groen Dichterbij, met dank aan de Nationale Postcodeloterij

logo_groen_dichterbij_klein

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén