www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Het Vogelbos

De natuur een handje helpen

Een bosje omtoveren tot een natuurvriendelijk vogelbosje. De vogelbossers bestaande uit ongeveer 20 bewoners en werkten van 2007 tot 2014 samen met ondersteuning van Landschapsbeheer Flevoland  hard om dat voor elkaar te krijgen. Vanaf 2014 hebben de vogelbossers het onderhoud zelfstandig ter hand genomen als reden door bezuinigingen bij Landschapsbeheer.

Ideaal beeld is een bosje met gevarieerde plantengroei en meer ruimte voor verschillende diersoorten. Veel vogels gebruiken het bosje bij de Hoekwierde om eten te vinden, te slapen en te broeden. Ook vlinders en andere insecten krijgen meer mogelijkheden door aanplant van nectarplanten en een insectenhotel.
Doordat een pad is aangelegd kan de natuur in het bosje optimaal worden beleefd. Woont u in de buurt, loop dan gerust langs of kom ook een handje helpen.

Het insectenhotel

 

Werkzaamheden

  • bosranden en pad maaien en het maaisel afvoeren
  • vlinderhoek maaien en afvoeren
  • (bos)kruiden, bolgewassen en struiken inzaaien en aanplanten
  • takkenrillen maken
  • insectenhotel maken
  • vogel-, vleermuis- en vlinderkasten maken en ophangen
  • monitoren van vogels

 

 

 

Meewerken
Op elke tweede zaterdagochtend van de maand wordt er gewerkt van 10.00 tot 12.00 uur. De vrijwilligers komen bijeen bij de gezamenlijke ruimte aan de Hoekwierde Centraal Wonen. U bent van harte welkom op één van de werkdagen.
Neem van te voren even contact op met Ruud of Hans. Soms is er i.v.m. broeden of weersomstandigheden geen werkochtend.

Het Groene Stadsleven

In Almere steken burgers ook zelf de handen uit de mouwen, aanvullend op het groenbeheer van de gemeente. Daarmee beïnvloeden ze direct de kwaliteit van hun eigen leefomgeving. Dat betekent een klassiek, maar ecologisch en duurzaam natuurbeheer! Dit resulteert ook in maatschappelijke betrokkenheid én een goede samenwerking tussen burgers en gemeente.

Contactpersonen Vogelbos


Beheerplan Vogelbos 2016-2021

Klik op de onderstaande foto om het beheerplan als PDF-bestand te bekijken.
beheerplan-vogelbos

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén