www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal Wonen De Wierden

Centraal Wonen is een ‘andere’ manier van wonen. Centraal Wonen is een vorm van gemeenschappelijk wonen waarbij bewoners bewust kiezen om met elkaar te wonen en waarbij de huishoudens over een zelfstandige woning of wooneenheid beschikken en tevens gemeenschappelijke voorzieningen en ruimten met elkaar delen. De bewoners kiezen hun eigen buren. Centraal Wonen vraagt van haar bewoners een actieve opstelling, je krijgt er zeggenschap over je leefomgeving voor terug.

Centraal Wonen De Wierden ligt in de zuidwesthoek van Almere Haven, op twee minuten lopen van het Gooimeer. Het telt 20 woningen en een gebouw met gemeenschappelijke voorzieningen. De woningen liggen aan woonpad, geheten ‘de Boulevard’.

Op het terrein zijn verder te vinden een boomgaard, een bessentuin, een kinderveldje met schommels, een moestuin, een kruidentuin en een terras. Aan de achterzijde van woningen ligt een perceel bos. De woningen variëren in grootte van 2 tot 5 kamers.
De bewoners dragen gezamenlijk de verantwoordelijk voor het functioneren van het geheel. Onderhoud, schoonmaak en beheer worden gedaan door werkgroepen.

Locatie: De Wierden, Almere Haven
Architect: Thijs Gerretsen, Almere
Opdrachtgever: Bewonersvereniging Centraal Wonen ‘De Wierden’
Website: www.cwdewierden.nl

Thema door Anders Norén