www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Natuur kinder speelparadijs, Windbos

Zomer weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde eo. Week 33; 12-18 augustus 2019.

 

 

Maandag

Er zijn vandaag drie duo’s actief in de buurt. Mini en Joop kwelbeken , Regien en Bram maaien en Krabbel en Babbel, sorry, Martin en Lap krabbelen met de mechanische krabber. “Als ik jou krab, krab je dan mij ook?”, hoor ik Lap op een gegeven moment zeggen. “Beetje naar links, ja lekker!”En dan de föhn er op, oooohhhhhhh”.

Ook sleept het duo een deel van het vogelbos naar de korf.

Het fruit rijpt af. Jammer, de herfst is in aantocht.

 

4 jdb’ers trotseren het mistroostige weer en gooien een bal.

Dinsdag

Rudy maait solo langs de gracht.

Een triootje op “de plek”. Simon doet het voor aan zijn kleinkinderen  Robin en Benjamin .

“Kijk jongens, zo ga je  door een plektunnel”, zegt Simon met soepele heup. “Kom, kom, volg mij, niet een, niet twee maar drie tunnels. Een triple S tunnel”. Zo zie je maar, onze salsa man doet aan salsa om als rioolopa swingend zijn kleinkinderen te kunnen gidsen.

Bram zit in de middag op K. Ubota. Kwelbeek en omgeving vormt de afsluiting van de maaidienst van de maaiploeg van dienst. Volgende week gaat er weer een andere maaiploeg aan de maaigang.

Woensdag

Rob en Bram is het vaste en bekend HB duo. Gelukkig helpt Pluvius mee deze week.

Een trio is aan het hutten. Mike, Ad en ik maken het skelet van de hut. Greet inspecteert en ziet dat het goed is. Ga zo door jongens, ik zie dat Johan z’n kanis gaat stoten. Goede zaak!, zegt ze.

En vogel en vlinder Greet is blij dat ook vlindertjes zich laten zien.

 

Donderdag.

Solo Rinus; “Even een wandeling gemaakt langs de kwelbeek om wat vogels te spotten kwam ik wel twee rare vogels tegen dacht eerst schijtlijsters maar aan hun oranje veren te zien is het toch wat anders.”

Het trio Johan, Lap en Martin zorgen deze dag voor orde in de chaos. Eerst wordt het groenafval van het dijkje eo gekorfd. Daarna volgt een masterklus. Zij sorteren het planken depot in direct  bruikbaar en na bewerking bruikbaar.

Vooral de hout bewerkers bij de hut en op “de plek” waarderen hun initiatief zeer.

Corrine, Ine, Hester, Greet, Regien, Joop, Johan, Ruud, Ad, Levien, Mike en ik kwelbeken dat het een lieve lust is. Levien zeist zich in het zweet.

Ruud doet dat in het water.

Het zeis duo zorgt er voor dat de slepers niet of nauwelijks tijd hebben om bij te praten.

Tempo doelo is er vandaag niet bij.  Leuk met z’n twaalven samenwerken in de natuur. Wat doe je veel in 1.5 uur. Dat doen wij allemaal voor de leut en om oa de insecten leuke leefomstandigheden te bieden . Alleen dat spul dat prikt en bijt moest verboden worden. Je moet dat meppende en krabbende groepie zien. Ze hebben collectief de natuur schurft. Wij kunnen  die kolere krengen missen als kiespijn.  “Hoe kunnen wij die selectief uitmoorden?”, vragen wij ons af  tijdens de zeer gezellige nazit. “Waar is de man van het bramenijs als je hem nodig hebt “,verzucht Nicolette, die speciaal vanwege die attractie van vorige week naar het volleyveld is gekomen. Het gaat snel met het donker worden. Ons vuurtje geeft niet alleen warmte maar ook licht in de duisternis. De bierproevers zijn zeer te spreken over de trappist. “Een stevig en lekker biertje” is het panel volmondig van mening. “Holadio, holadie”.

Vrijdag

Als Marlies op de knieën gaat

voor de heilige bosborder zijn Joop en Mini aan het kwelbeken. Waterplanten vissen,

vervoeren

en controleren op beessies.

Die beessies worden teruggezet.

Maaibaas Bram heeft  nog een maainastoot in petto. “ik zag toch nog enkele hoekjes ongewenst hoog gras”, is zijn verontschuldiging. Ik wens de maaiploeg voor de komende weken veel plezier. De groei zit weer in het gras. De gemeente reiniging haalt de riethopen van gisteravond weg. Wat een service!!!

He, daar heb je weer die fietsen. Niet bij “de plek”. Maar bij de magere brug deze keer.

Dus de plankierders zijn bezig.

Ja hoor, Regien,

Mike en Rob

zijn als mieren aan het hutten. Je kunt steeds beter zien wat het gaat worden.

Even verder wordt er ook een hut gebouwd.

In de middag zijn Paula, Andre en ik bezig op het pomp fundament. Wij zagen en monteren balken tot de accu’s op zijn. Wij zien een hoop vertier om ons heen .

Maar ook te veel wespen, er zit hier een nest in de buurt.

Levien is fysiek nog aan het bijkomen van zijn inspanning gisteravond. Omdat wij hebben gesproken over de aandacht voor de kwelbeek in het suffertje dicht Levien de volgende regels aan de auteur.” Gisteravond na een ouderwets avondje met een vlijmscherpe zeis riet te hebben gekapt en met collega-buren kruiwagen na kruiwagen te hebben vervoerd naar de rietopslag, zaten wij bij het kampvuurtje wat na te praten. De zeis werd nog even genoemd, temeer ik een zeisleerling in opleiding ben. Oefening baat kunst, roepen de oudere jongeren steeds. En dus word ik daar voortdurend aan herinnerd. Jawel je leest het goed, een zeis waar men ooit 2000 jaar geleden in Zwitserland mee begon te werken voor de graanoogst. Zo’n ding uit de tijd dat de term mechanica nog een onderdeel van de filosofie was. Ik vind het werkelijk heerlijk om met een kantoorbaan enige vorm van lichamelijke inspanning te leveren. Al fiets ik elke dag naar mijn werk en stofzuig ik zeker één keer in de week. Geen lichamelijke inspanning in een ordinaire sportschool waar de testosteron je om de oren vliegt en de zelfingenomen spierbundels met veel bekijks door een zweethal van apparaat naar apparaat zwalken. Neen, ik geloof niet dat de mechanica in deze tijd nog een onderdeel van de filosofie is. Ik zoek lichamelijke inspanning met een geheel andere vorm van voldoening. Ik mag dan de jongste deelnemer zijn, ik ben oud van geest. Precies het tegenoverste van de anderen. Geestig vind je niet?!
Enfin, onder het genot van een mini bierproeverij werd jouw artikel ter sprake gebracht. Alle aanwezigen lezen Almere deze week. Maar nog veel leuker ze kennen allemaal jouw blog! Waarop ik vervolgens weer zei: “Maar ik ken Robert Mienstra, hij is Neerlandicus en ik heb dat altijd al willen zijn. We delen in zekere zin dezelfde passie. In ieder geval zijn wij allebei voor Ajax. Zou het misschien leuk zijn als ik hem een mailtje of een appje stuur voor een persoonlijke rondleiding in de Hoekwierde. Er valt namelijk zo veel te vertellen over onze wijk. Korte lijntjes daar houd ik wel van.”

 

Zaterdag

Als het miezert ligt het kindernatuur speelparadijs er verstild bij.

 

Wat ziet je Joop?”.

“Nou moet je kijken”.

En kijk ook eens naar het resultaat van een weekje maaien.”

“En die lelies, ik kan er geen genoeg van krijgen”.

Ook volgende week kun je meehelpen.;

  • Maandag om 1400 uur op de plek
  • Woensdag om 900 uur bij de hut
  • Donderdag om 19.30 uur bij de beek
  • Vrijdag om 900 uur bij de hut en
  • Vrijdag om 1400 uur bij de plek.
  1. Wil Neering

    Wat hebben jullie weer een hoop werk verzet. Waar zijn de hutten voor? Zijn dat dat vogel uitkijk posten?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén