www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Nieuwbouw

Zijn ze nu helemaal gek geworden?

Dinsdagavond jl hebben Bram, Paula en ik anderhalf uur in het portaal van het Wierdendok gestaan.
In het Wierdendok werd informatie verstrekt over de bouwplannen in de Wierden. Foto’s, maquettes en een leger aan ambtenaren en medewerkers van de corporaties.
Er was ook een vervangende wethouder waar je mee kon speeddaten.

Wij riepen in het halletje de mensen op om een handtekening te zetten als zij het niet eens waren met het dichtbouwen van het groen in de Velden en de Wierden.
En dat was niet aan dovemans oren gericht. “Waar moet ik tekenen?”


Soms was er sprake van filevorming van teleurgestelde en boze mensen. Deze buren hadden duidelijk behoefte aan onze nazorg. “Is het net een beetje op orde en dan gaan ze er weer een kolere bende van maken!” En “Zijn ze nu helemaal gek geworden?” En zo kun je talloze boze en gefrustreerde uitspraken noteren.

Wij ontvangen 88 handtekeningen en dat betreft de overgrote meerderheid van de bezoekers. Ergo, er is niet één bezoeker die tegen ons zegt het eens te zijn met hetgeen dat wordt gepresenteerd.

Na anderhalf uur krijgen wij de gelegenheid onze bezwaren kenbaar te maken aan wethouder Ben Scholten. “Ik neem nota van uw bezwaren en zal ze terugkoppelen in het college.” was zijn politieke en nietszeggende reactie. Met klem hebben wij de wethouder mee gegeven nog een nachtje goed te slapen en zich af te vragen of je met zoveel weerstand bij de omwonenden wel door moet gaan met de bouwplannen.
“U krijgt toch alle gelegenheid te reageren op de plannen die wij willen?” zegt de wethouder op een gegeven moment.
Wat wij willen is wel duidelijk. Je vraagt je met regelmaat af; voor wie werken die politici eigenlijk?

Wij zullen de verstrekte informatie nog eens voor jullie op een rij zetten en wij zullen op zoek gaan naar goede advocaten die standby staan op het moment dat het nodig is.
Wij, de bewonersgroep en de doegroep zullen ons nader bezinnen over de meest effectieve actievormen. Wij zullen jullie informeren als wij meer weten. Neemt niet weg dat je daarop moet gaan wachten. Een ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid in deze en dient zijn eigen weg te bewandelen.

Groet,

Paul Weber

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén