www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Centraal Wonen, Materiaal en materieel, Wijkwerkochtend

WWO werkochtend van 28 aug. 2021.

De WWO vandaag was druk bezocht met zo’n 33 deelnemers. Ik zal ze nu maar vast opnoemen voordat ik iemand vergeet. Het waren: Corinne, Greet, Johan, Mike, Ruud, Ine, Hester, Ursel, Arjen, Rudy, Regien, Henny, Karin, Levien, Dante, Susan, Leida, Marlies, Marrie, Els, Wouter, Joop, Nanette, Nicolette, Bram, Hans, Eline, Carol, Jos, Menno, Jan, Nike en Camelia.

Te beginnen met het gereedschap logistiek door Regien, Bram en Hans. Het uitzoeken wat er mee moet en het uitpakken bij Bram voor de deur.Probeert Hans hier in het klein de mensen welkom te heten zoals Bram dat doet? Toch niet want daar komt Bram aan en Hans laat hem het briefje zien van de werkzaamheden. Intussen wordt het al wat drukker tot iedereen er is, zodat Bram het woord kan doen.We hebben het getroffen met het weer, want het bleef deze dag droog. Na de uitleg van de diverse werkzaamheden door Bram, leek het wel een optocht in alle windrichtingen. Ieder naar zijn eigen plekkie.Voor de eerste klus waren Susan, Nanette, Eline en Marlies wel voor te porren. De border van Bram aan het eind van zijn achtertuin was geheel onzichtbaar geworden van al het onkruid, waaronder veel brandnetels en braam wat net zo hoog stond als de planten zelf. Zij hadden er veel werk aan, gezien hoe groot de hoop onkruid was maar het was dankbaar werk, want je ziet dat het weer een border is.


Marrie was bijna de hele ochtend bezig om rond “De Plek” veel onkruid waaronder bijvoet en veel opschot van de Abeel gezien de vele hoopjes die later opgehaald werden.

Wie is dit leuke stel. Ik zie het al. Dat zijn Jan en Nike. Jan dacht kom laat ik een groot deel bestrating van de wijk maar eens borstelen.  Daar is hij de hele ochtend mee bezig geweest. Het ziet er weer gelikt uit. En Nike is in haar uppie aan de slag gegaan in Anton zijn border om deze onkruidvrij te maken.
En wie kom ik daar tegen. Dat is Karin (Welkom bij de WWO) die bezig is om de twee driehoek borders onkruidvrij te maken voor haar woning. Er waren wat gaten gevallen van dode planten en vroeg aan mij voor nieuwe plantjes en dat wordt geregeld.


De border van Alfred en Diana oftewel de BZN border wordt onder handen  genomen door: Leida, Els, Ine en Henny van onkruid en dat alles er tussenuit geharkt en in de gele zakken gedaan.
Joop is al dagen bezig om het gras wat lager te krijgen langs de kwelbeek met bosmaaier en heggenschaar. En daar komt wat af zeg. Hij breng het grasafval zelf naar zijn naamgenoot oftewel “De hoop van Joop”

Dit is ook een zware klus, al het riet wegmaaien, uit de beek trekken, bij elkaar harken en met kruiwagens steeds afvoeren naar de “Hopen van Joop” Daarnaast wordt er gezocht naar berenklauwen, bijvoet en akkerwinde en deze afgevoerd. Deze klus werd uitgevoerd door: Wouter, Mike, Ruud, Greet, Hester en Corinne.Intussen rijd de kar maar rond met: Hans, Johan, Levien en Dante om steeds zakken afval op te halen en naar de bladkorf om het te lozen.

Ook hier was Nicolette in haar uppie bezig in de Y/H border om +/- 25 planten uit te graven met kluit om daarna op dezelfde plek weer nieuwe plantjes te plaatsen. Dit was voor haar een pittig klussie.


Hier loopt Rudy de kantjes er van af. Maar dan de graskantjes die netjes met de bosmaaier wordt verwijderd. Zo heeft hij diverse looppaden gedaan.

Toen was het koffietijd. Door onze vaste keuken prinses Camelia verzorgd en met een heerlijk plakje cake bij de koffie.Na de koffie ging Menno verder met het snoeien van de struiken aan het fietspad naast Anneke en werd geholpen door de ophaaldienst die het snoeisel in de zakken te doen en af te voeren.Nu zijn ook Jos, Regien en Carol langs het natuurpad bezig met het vrij maken van de paden, woekerplanten verwijderen riet afvoeren.Na de koffie pauze hadden ze er nog niet genoeg van. Dus kom op. We gaan door tot en met de kop van de kwelbeek nabij de huiszwaluw til. Zeisen, harken, afvoeren en zweten maar het is hun gelukt t/m de kop.


Rondom de kop van de kwelbeek. Ze hebben heel veel gedaan vandaag. En de “Hoop van Joop” wordt groter en groter. Ik (Hans) heb weer een mailtje gestuurd naar de gemeente waar de vrachtauto blijft om dit weg te halen dus daar is het wachten op.

Na al dat gezweet een beetje rust en genieten van de soepen van Ursel. Heerlijke groente soep en pompoenen soep en diverse smaken soepstengels. Bedankt Ursel. Dit was het laatste voor vandaag en ook hierbij een bedankje aan alle vrijwilligers van vandaag.


De opruimdienst door Johan, Levien, Hans en Dante zijn nog niet klaar. Zij doen nog twee ronden door de wijk om volle zakken afval op te halen. Zo ook rondom het vogelbosje waar Ine al het gesnoeide groen bij elkaar geharkt heeft tot hoopjes. Dit had Menno al eerder gesnoeit.


Het was stil op straat. Behalve door Jan, want die was nog niet tevreden en ging nog door met borstelen. Daarna pakte hij de blazer om alles schoon te blazen, dus hij was nog wel een uurtje bezig.

Het hegje voor de vleermuizen Til is ook gesnoeid maar onbekend is wie dit uitgevoerd heeft.

Dit was het voor vandaag met grote opkomst en heel veel werk verzet.

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén