www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Kunst en cultuur, Projecten verfraaiing, Wijkwerkochtend, Windbos

WWO werkochtend op zaterdag 26 mrt. 2022

Dit WWO verslag zal er anders uitzien. Vanwege de vele foto’s (136) kon ik deze keer geen selectie maken omdat ze allen even belangrijk en leuk zijn om gezien te worden. Daarom heb ik er maar een link van gemaakt.
De opkomst was weer reuze vandaag, wel 45 vrijwilligers inclusief een 10-tal nieuwe gezichten. Er is weer op diverse plekken in en om de wijk gewerkt wat door de nieuwe voorzitter Jos Wieleman werd voorgelegd aan iedereen.
De foto’s zijn deze keer door Martin gemaakt.

 

: Er is veel geschoffeld in de drie borders inclusief de boomgaard op het centrale grasveld.

 

 

: Alle planten, boompjes en struiken zijn uit het volleybalveld gehaald en zoveel mogelijk in het Windbos ingeplant.
 

 

: Ook veel zand gekruid voor onder de schommel bij “De Plek”

 


: Nabij het Dunloppad een grote rozenbos kleiner gesnoeid en langs de kwelbeek veel riet geknipt en bij elkaar geharkt om nog weggehaald te worden. Ook rond de vlonder is veel groen en riet geknipt.

: Aan het Dunloppad naast nr.96 een strook heg van 10 meter vrij gegraven van rozenbottels om elders weer in te graven. Op deze strook komen nieuwe beukjes te staan.

 

 

:Ook is er op meerdere plaatsen in het Windbos bramen en clematis geknipt en uitgegraven.

 

 

: Er is zelfs een nieuw trappetje gemaakt naast de glijbaan bij “De Plek” dan kunnen de kleinste kinderen makkelijker naar boven klimmen.
 

:Tussendoor is voor Ine en Anneke op twee plekken t.w. bij het nieuwe mijmerbankje op het grasveld en bij de koningslinde naast de schommel een mooie plaquette onthuld door de kleinkinderen van Ine.

: De boomgaard tegen over de woongroep werd goed onder handen genomen. Met ladders op grote hoogte werden de takken gesnoeid of afgezaagd. Een eng klusje.

 

 

: Ine heeft twee waarschuwing borden gemaakt of laten maken voor overstekende kikkers op het fietspad wat nog wel geplaatst moet worden.

 

: En niet te vergeten dat de koffie weer goed verzorgd was door Camelia en Rob. De heerlijke kippen/groente soep werd verzorgd door Maudy en Mike. Dank hiervoor.

Hieronder de link van de foto’s die laten zien wat hierboven omschreven staat en meer.

//drive.google.com/drive/folders/1-5L6lO0FqsHRURV3PvG1tR13whLi02is?usp=sharing

Tot ziens bij de volgende WWO eind april.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén