www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Centraal grasveld, Vogelbos, Wijkwerkochtend, Windbos, Zagerij, Zelfbeheer

WWO werkochtend op zaterdag 26 febr. 2022

En daar komt de tractor weer aan met het gereedschap. De eerste drie waren al vroeg bezig bij de BZN border zo te zien of alleen werkbespreking.

En van alle kanten als een invasie komen de vrijwilligers aan gelopen.Hier werd door Bram en Levien een goede morgen gewenst aan allen en de werkzaamheden uitgelegd. De volgende klussen kunnen gedaan worden:

  • Het is van groot belang om zoveel mogelijk te werken aan de schade door de storm ontstaan. Zoals opruimen van takken, het afvoeren daarvan zodat de paden weer begaanbaar worden.  
  • Op dit moment, op het einde van de zaagdag, is een begin gemaakt met het opruimen van takken, stammen, die door de storm overal in het bos in grote hoeveelheden zijn te vinden. Onder begeleiding gaan we vandaag proberen veel ervan op te ruimen. Vanuit de gemeente krijgen we later hulp met een hakselmachine om alle takken te verpulveren en grote gesneuvelde bomen te verwijderen.
  • Als er nog tijd over zou zijn, er staan nog veel bomen en struiken ingekuild, die volgens de planning van de Bosbeheergroep moeten worden geplant.
  • Als je in het bezit bent van een kruiwagen, neem deze dan s.v.p. mee.
  • We zijn van plan om op 19 maart een feestelijke bijeenkomst te organiseren om de uitgestelde festiviteiten van afgelopen jaar alsnog te vieren. Houd in ieder geval deze datum vrij in de agenda. Meer info volgt zo spoedig mogelijk.


Waarop Bram daarna zegt: Ja, jongens en meisjes het is nu tijd om naar de werkplekken te gaan. Tot straks bij de koffie.
Het eerste groepje had wel zin om een aantal kruiwagens met zand, van wat wij over hadden van de nieuwe schommel, dit te dumpen in de kuilen van het wandelpad nabij “De open plek” in het windbos wat altijd onder water staat.Het pad is bijna weer gevuld en vlak. Nu in de gaten houden of het droog blijft.

Hier zijn de boys bezig om de plank in te frezen in de poten van het komende bankje.


De opschotploeg is hier bezig om alle nieuwe loten van de bomen weg te knippen en gelijk af te voeren op een hoop langs het fietspad voor de hakselaar later.


Ook de wadi werd schoon geharkt van zwerfvuil en de vele takken door de stormen.

In het bos was het moeilijk werken met al die afgebroken takken. Er werd heel veel uitgehaald en ook buiten het bos op een hoop gelegd voor de hakselaar.


Hier wordt de nieuwe ingekuilde planten in het volleybalveld, meegenomen om in het windbos weer in te planten.


Aha. Hier in het vogelbos zijn we bezig om een begin te maken met het opruimen van de omgevallen boom. Takken van de boom zagen en heel veel takken opruimen. Daarna buiten het bos leggen, ook voor de hakselaar.

Naar alle kanten werd geroepen: Koffie, Koffietijd, het is elf uur!!!

En verzorgd door Rob met een lekker koekje erbij.


Smaakt het Rudy?

Het centrale grasveld is ook geheel takkenvrij gemaakt en bij elkaar geharkt.


Hier liggen de bosjes nieuwe aanplant om een plan te maken welke soort en waar ingegraven gaat worden.


De tractor werd gebruikt om de takken her en der op te halen en dan op een hoop te leggen voor de hakselaar.

De borders waren ook weer aan de beurt voor een lente beurt. Zowel de BZN border en de Y&H border. Veel snoei, schoffel en harkwerk.
Verdorie zeg, het is alweer pauze maar dan met de heerlijke soep van Elise met brood en kruidenboter.


En natuurlijk komen zij bijna weer te laat voor de soep.

Van Ine kregen wij te horen dat we er vermoeid uit zagen en dat we maar even rustig de tijd moesten nemen om bij te komen.


En heerlijke ingrediënten voor in de soep.Een fijne hardwerkende dag  met wel 35 trouwe vrijwilligers en een zonnige en droge dag.

  1. Winnifred

    Een heel beeldend verslag. Ik zelf was niet aanwezig, maar kan nu aan de hand van dit woord,- en beeldverslag de positieve sfeer van de wijkwerkochtend alsnog mee beleven. Dank.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén