www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Natuur, Windbos, Zelfbeheer

Windbosrandartfair

Zaterdag 29 oktober 2011

“Goh, wat geniet ik hier van”, zegt Greet tijdens het knippen.”Hoe bedoel je?”vraag ik. “Nou”, zegt Greet, “als ik volgend jaar weer de vlinderroute wandel dan denk ik hier weer vlinders te kunnen aantreffen. Deze zomer was dit een saai stuk. Maar als wij klaver en andere kruiden inzaaien dan ontstaat een kruidlaag die nu ontbreekt in deze bosrand. Heerlijk vooruitzicht toch!”
Ik bedoel maar, dat stomme knippen en rillen heeft dus echt zin. Nu ik wat beter oplet wordt er ook heel specifiek geknipt. Er zijn Windbosser met gevoel voor detail en Windbossers van grote halen, snel thuis.
Voor Karin en Milko is het heerlijk wakker worden in het Windbos. Gisteren hebben zij hun verjaardagsfeestje gevierd en een beetje hees, de toppertjes dreunen nog na, zijn zij aan de bosrand aan het ontnuchteren.
Even verderop is onze voorzitster van groei en bloei bezig met een iepeveerkrans. “Ik ben aan het oefenen voor de volgende vergadering”.
Na een half uurtje is de werverdeling helder. In de frontlinie de knippers; Arjen, Jurriaan, de jongste van vandaag, Milko en Karin, nog een Karin en Rene en Ton. De transporteurs zijn Alfred en ik en de rillers van vandaag zijn Simon, Chris en Bert. Met elkaar een prima team die tevreden en voldaan na afloop bij Ton genieten van koffie en koek.

Rene

De jongste deelnemer Jurriaan, zoon van Arjen. Net als pappa, een harde werker die volledig in zijn werk opgaat.

Leida

Karin, Greet en Rene van de knipploeg

Karin van de knipploeg

Alfred van de transportploeg

De ploeg aan het werk

Na gedane arbeid...

Zondag 30 oktober 2011

Fietsers en hondenuitlaters spreken hun waardering uit over het werk van de 10 actieve Windbossers die deze ochtend in de weer zijn.
Acquisiteur Simon geeft aan; “Als je je handschoenen meeneemt kun je elke laatste zaterdag en zondag van de maand meehelpen.” Schaapachtige reacties zijn het resultaat. “Ik geloof niet dat het dubbeltje gevallen is”, zegt Simon dan. “Geeft niet, Simon, gewoon doorgaan, de aanhouder wint.”

Begon het team gisteren al te draaien, vandaag gaat het helemaal crescendo. Na een dag zijn wij ingespeeld op elkaar en vliegen wij langs de bosrand. “Kijk, ik speel voor takkenwijf!” roept één van de Karinnen. Waarop de andere Karin verzucht; ”Ja, dat krijg je met dat takkenwerk!”

Vandaag hebben wij een echte Veldenaar in ons midden. “Jullie moeten de hartelijke groeten hebben van André.“ zegt Paula. Milko speelt verstoppertje en knipt op de knieën een weg door het bos. Karin en Leida zijn vooral aan het slepen. De overigen zijn vandaag allrounders.
Na afloop is Ine blij verrast als er een invasie Windbossers de keuken instappen. Koffie en lekkers sluiten het Windbosfeest van deze maand af.
Volgende week op herhaling maar dan hebben wij de eerste grote EZH buurtaktie.
Zaterdag 5 november van 10 tot 12 uur voor degenen die dat nog niet weten.

Groeten,

Paul Weber

Chris sleept de veren uit het bos

Bram in de aanval

Chris op de catwalk

Ton aan het werk

Simon is aan het lobbyen

Voor Paula ook een takje

Anouck, de hond van Simon, doet ook mee

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén