www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Materiaal en materieel, Natuur kinder speelparadijs, Windbos

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde eo. Week 39; 23-29 september 2019.

Afscheid van Cees. Maaiploeg van dienst draagt stokje over. Laatste braamsluip avond van het seizoen 2019. Progressie in de hut en op de plek. Top burendag.

Maandag

Van daag is het een dag dat de maaiploeg van dienst uitrukt. Rob maait in de wijk, Ad in het buitengebied en ik loop met de bosmaaier de kantjes er van af.

K.Ubota toont meer en meer kuren. En dat komt niet van opstandig gras.

Rudy helpt met het knippen van het afvaldepot haagje. Rob is nog niet jarig want hij sloopt een tak in het jarige Marions vogelbossie.

Lap; “De Jeu de Boules spelers waren met z’n tienen deze avond.”

 

Dinsdag

Studenten zijn weer” in town” Zij zien Joop weer de gehele dag kwelbeken. WW kijkt naar  K.Ubota. Zijn diagnose; “Volgens mij moet er een nieuwe brandstof pomp in”.

Als Joop niet bij de kwelbeek bezig is is hij te vinden op de brug.

Vissies vangen voor de beek en voor de ijsvogel die hier weer dagelijks wordt gezien.

Woensdag

De HB dienst is voor rekening van Elly en Rob. “Vandaag hoef ik niet meer naar de sportschool”, zegt Elly.

Rudy knipt in de steigerborder

en in de hut is Mike solo aan het zagen en schroeven.

Aan het eind van de dag maak ik weer een ronde met de bosmaaier. Grote veld en omgeving. Maaibaas Bram bericht ; “De onderdelen kwamen begin vanavond bij Willem aan. Zijn door hem gemonteerd. Ik heb ermee proef gereden. Geen probleem. Ad en Rob kunnen aan de gang!! Heb Rob gebeld. Dank aan Willem”.

 

Donderdag

De hele nacht heeft Ad zich lopen verkneukelen . “Hiep hoi, de Kubota doet het weer”. Vroeg bestijgt hij het ros.

Hij maait de kwelbeek eo. Hij is in zijn nopjes, de stromende regen deert hem niet. K.Ubota draait als een tierelier. Studenten stuiven opzij. Krabbel en Babbel lopen met een bezem en schoffel rond. Wat ze aan het uitspoken zijn?. Joost zal het weten. Eerst een rondje lopen voordat je een koppie koffie hebt verdiend. Zoiets.

Het is echt herfstweer. Arjen kan er niet aan voorbij.

Gelukkig weet Arjen ook  op meerder plekken het zonnetje te vangen.

In de middag wordt er door velen van de buurt afscheid genomen van Cees Smit. Een markante actieve buurtbewoner met een kenmerkende eigen persoonlijkheid. Onze aanwezigheid wordt zeer gewaardeerd door Henny, zoon Eric Jan en dochter Tamara.

In de avond is er de laatste braamsluipavond van het seizoen 2019. Wij treffen het . Wij hebben net een droog uurtje voor het verplaatsen van palissade hout naar de hut en het schonen van een deel van de kwelplas oever .

Met een hoofdrol voor Levien. Daarna gaat het gezelschap naar de hut van Ine. Yvonne  en ik krijgen daarbij een escorte van de hermandad. In de persoon van Andries Sloterwijk. Hij heeft het taakaccent jeugd. En hij vond het verdacht dat een groep seniore jeugdigen tegen de schemer nog aan het buiten spelen was. Buiten hoost het nu. De laatste avond van het seizoen 2019 is dus niet op het zandje met de vuurkorf aan. Vandaag  kent een bovengemiddelde ( die kwam dit seizoen op 10 deelnemers per avond uit) opkomst. Yvonne, Greet, Hester, Marlies, Regien, Ine, Ruud, Mike, Ad, Levien, Johan en ik zijn van de partij. Jammer dat Rob, Nicolette, Henk, Lap , Joop, en Corine er niet bij zijn vanavond. De braamsluipavond ontspoort in een bonte avond waar het stukkie voor Greet van Ine,

de balletjes van Ine, het seizoen overzicht, de nobel en granmulier van Johan, de prijsuitreiking de ingrediënten zijn.

Marlies is de grote winnaar van de vogelkwis ondanks dat zij een blinde buizerdvlek voor de ogen had. Ooievaren , vale vliegenvangers, wespendieven, kale kop meeuwen, hop, hop, hop, datwasmussen en de bijbehorende  poëzie van Mike , Johan en Levien zorgen voor grote pret.Net op deze avond is de orde van baas Greet ver te zoeken. De sluipers zijn nu voor een half jaar vrij van alle verplichtingen. En dat hebben wij geweten.

Vrijdag

Er zijn een kwartet hutters bezig. Rob, Johan, Mike en ik.

En het heeft de nodige voeten in de aarde. Maar daar staat ie dan. Het eerste bankje.

Geïnspireerd door het  bacchanaal van gisteravond zijn wij van mening dat er 4 bankjes moeten komen met een bartafel in het midden. Buiten zijn er toch alleen maar eksters , ooievaren en buizerden die alles opvreten. Voer als parels voor de zwijnen.

In de middag ben ik de linking pin naar het tweede kwartet. Nu zijn Paula,

Jan v S ,

André en ik aan de beurt. regenverlet onder moeders parapluie.

Waterbakken zijn af en wij weten nu hoe de waterloop gaat stromen.

Zaterdag

Burendag , tevens WWO, van 28 september 2019. Het wordt een  heel bijzondere WWO . De sponsorloop brengt meer dan 400 euro op.

Er is prachtige vos, vlinder en vogel  kinderkunst.

De vogelhut krijgt een juweel van een entree .

En de borders worden weer gepolijst.

Burenhulp in optima forma. Totaal zijn er 10 kinderen en 41 volwassen deelnemers .

De volgende WWO is  op 2 november. Dus niet op 26 oktober. Het is op 2 november  de jaarlijkse natuurwerkdag . Met als thema biodiversiteit. Daar moeten wij natuurlijk aan meedoen. Reserveer svp in je agenda.

En wie maakt toch al die foto’s? . Ik krijg foto’s van Ine, Mike, Greet en Lap. Maar bovenal van Arjen.

Tot volgende week.

 

 1. Eric Smit

  Namens vrouw , kinderen en mijzelf wil ik graag alle maaiers, knippers , snoeiers , schoffelaars en plukkers van harte bedanken voor de steun die wij hebben mogen ontvangen bij het verlies van Cees.

  • Henny Smit

   Henny Smit
   Namens mijn dochter Tamara en mijzelf wil ik iedereen bedanken voor medeleven en mooie woorden die gesproken zijn bij afscheidsdienst van Cees,het was overweldigend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén