www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Maaierij, Natuur kinder speelparadijs, Vogelbos, Windbos

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde eo 2021. Week 13. 29 maart- 4 april 2021.

 

Juffrouw ooievaar van troon gestoten door concurrent. Juffrouw gaat met hangende vleugels op bezoek bij een kakel kersverse opa. Nieuwe braamsluip seizoen van start. He jammer, toch weer vernielingen.

Maandag

De wegen van Lap en Elly kruisen elkaar bij de boog.

Elly voert gesnoeide takken af naar de korf

en Lap is in de weer met een depodog bak als onderdeel van de afvalronde van vandaag.

De Aeres studenten groep die veldbiologie lessen maakt voor het TF komt inspiratie op locatie opdoen. Marije, Michelle, Daniel en Jasper genieten met volle teugen . Op de terugweg zien en horen wij drie kinderen een hut bouwen pal bovenop de vossenburcht. Ik ga het gesprek aan . Zij mogen van mij al het hout dat ze het bos hebben ingesleept er weer uit halen en retourneren naar het volleyveld, alwaar ze het hout ‘geleend’ hebben.

Dinsdag

Lap helpt Carol bij het zaaiklaar maken van de zaaistrook in het Krachtbossie.

Carol zit vol met ideeën voor een kleurrijke entree van het krachtbos.

Arjen; ”een “held” heeft de buiten lamp van Henny vernield . Vermoedelijk heeft het sujet tegen de kap geschopt. Buurtmeisjes zagen twee jongens weglopen. Henny heeft aangifte gedaan van vernieling. 

Op het volleyveld tref ik een kapot geslagen glazen tafeltje aan.

Zelfde gasten? Balen, temeer omdat het een geschenk van Carol en Jos aan de braamsluipers betreft. Nu ben ik de klos om alle splinters uit het zand te pulken.

De zoveelste poging om de verstopping te halen uit de duiker tussen kwelbeek en gracht mislukt.

Het water is een beetje gezakt maar dat komt door verdamping. De dotters bloeien nu massaal.

Woensdag

Meerdere mensen filmen een ooievaar die onze juffrouw ooievaar toe kleppert. Je ziet die bezoeker denken. Wat is dat voor een dooie. Johan Cnossen zit op de eerste rang als buurman van Quercus 1. Hij levert bijgaand filmpje aan.

Video

Onder het nest vindt Arjen een ooievaarsbek.

Nicolette geeft de struikjes en bomen weer water in de vlinderstrook en vogelbos.

Erica pleegt onderhoud en poot nog bolletjes aan de randen van de rozen pyramides nabij de Kornbrug.

Rob en Bram hebben een gesprek met onze verzekeraar. Zij wachten nu op een nieuwe offerte. “Volgens ons kan de premie omlaag”, zegt Bram.

Overal bloeien nu de blauwe druifjes. Wat een heerlijke geur. Arjen ziet nog een kleurrijke uitslover .

Alleen deze plant ruikt naar niks. Sommigen ruiken stinksokken in oude schoenen die opgelapt moeten worden.

Donderdag

Niemand heeft het gezien. Maar het is heus gebeurd. Vroeg in de ochtend heeft de bezoekende ooievaar onze juffrouw van zijn voetstuk gewerkt. Kan niet anders dan een agressief mannetje zijn. De rest van de dag is het beest niet meer gezien maar onze juffrouw is pleitte. En dat precies een jaar nadat juffrouw ooievaar op zijn post is neergestreken. Wij missen hem nu al. Maar wie weet, misschien krijgen wij nu twee voor terug.

Even verderop rust een buizerd uit.

Zeg buizerd, zie ik het goed, heb jij maar een poot?

Neen hoor, gefopt. 1 april!” “Af en toe neem ik een happie van een tussendoortje.”

Rudy bosmaait voor de eerste keer aan de overkant het gracht talud

Johan & Martin doen ook de grote ronde afvalbakken legen.

Lap schoffelt een heg langs het fietspad tussen Johanna en de Kornbrug.

14 deelnemers nemen deel aan de opening van het nieuwe braamsluipseizoen. “Het braamsluipen had een mooie start.“zegt Greet. “Nicolette, Lap, Ruud, Marlies, Levien, Johan, Ine, Hester, Yvonne, Carol, Jos, Ad, Mike, Greet. Er was van alles wat zo blijkt uit de foto’s. Inclusief de traditionele afsluiting op het volleyveld.”

Mike, hoe kom je daar?. Ja moet je aan Ine vragen!

Hoi Ad en Johan, wat hebben jullie in de bak? Ik heb last van amnesie, zegt Johan. Ik heb geen actieve herinnering.

Bij thuiskomst ziet Johan onze juffrouw ooievaar ongeschonden in zijn tuin staan. “Voor jou als kersverse opa heb ik graag mijn stek op de biodiversiteitsboom verlaten. Opa Johan,van harte”

Dag en nacht zijn velen van ons gekluisterd aan de buis. Wat een politiek theater!. Het gaat over macht en tegenmacht. Over transparantie en integriteit. Hoe lang blijft de leugen regeren.? “Ik lieg niet, ik had een verkeerde herinnering.” is nu al een klassieker.

Vrijdag

Op goede vrijdag is het halve land op zoek naar een bloeiend kersenbos in het Amsterdamse bos.In Almere hebben wij er ook twee. Een bij station muziekwijk en een in Almere Buiten.

Wij moeten het hebben van onze wilde kersen waarvan ik verwacht dat die volgende week  in volle bloei zullen staan. Wist je dat sleedoorn ook van de kersen familie is?

Rudy bosmaait gestaag door tussen de Kornbrug en de Hoekbrug.

Zaterdag.

Op de plek is het al de hele week een drukte van belang. Bezoekers blijven van heinde en verre toestromen. Af en toe wordt de plek versiert!!!

Ja, hoe leg je bezoekers uit Almere Buiten of Poort uit dat de plek niet door de gemeente is gebouwd . Buurvrouw Els vertelt een ieder die het horen wil dat het zelf bouwen van een plek voorziening mogelijk is als je de handen in een slaat.

Vandaag gaan Regien, Ruud en Rob verder met de voorbereidingen aan de schommel.

Lap vervangt het onderbord  op het wandelpaneel nabij de kruising .Welkom in die zeer fleurige Hoekwierde.

Zondag , eerste Paasdag.

In het krachtbossie hebben drie gezinnen zich mbv een tijdslot bezig gehouden met eieren zoeken. Carol ziet er angstvallig op toe dat haar viooltjes niet platgetrapt worden.

Een alternatieve corona proof paasbijeenkomst kon je  vieren op het grote veld nabij  Magda en Simon  . Zelfs de haasjes hebben zich beschermt voor zichzelf en voor aanwezigen. Ook verbonden is een paasei puzzel rond het grote veld.

Vraag van de week. Aan de randen van de grote plekken in het windbos bloeien momenteel plantjes die in 2010 zijn ingezaaid.

Die open plekken waren toen in mei een oase van roze ( koekoeksbloem) en blauw van dit plantje. Toen wij Gert Jan Seegers in 2012 op visite hadden en wij door het bos wandelden twitterde hij bijbels, “in de Hoekwierde laten bewoners duizenden bloemen bloeien.”

De makkelijke vraag van de week is , welk plantje is dit?

Dit is de eerste vraag van het nieuwe kwartaal. Nieuwe ronde , nieuwe prijzen. Dus je kunt instappen. Vorige week kondigde ik aan dat ik vandaag de prijswinnaars over het eerste kwartaal bekend zou maken. Door omstandigheden wordt dat een weekje opgeschoven. Nog even geduld maar doe gerust mee.

En de spreeuw, de spreeuw blaast het verhaaltje van deze week uit. Tot de volgende week

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén