www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Natuur, Planten, Vogelbos, Zelfbeheer

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 49. 05 dec.- 11 dec. 2022.

Zelfs de gekleurde sneeuwpoppen hebben het koud, daarom lekker warm zitten om het kampvuurtje, net zo lang tot zij wegzakken tussen het groen en dat in de voortuin van Ine.

Maandag:

Uiteraard zijn wij vandaag weer verder gegaan met de struiken te verwijderen of kort te snoeien. Naast Martin en ik heeft Anita mee geholpen en dat schiet dan lekker op.

Heel veel zaag en knip werk en bij mooi maar koud weer. Tijdens de pauze hebben we bij Anita koffie gedronken.

Bij twijfel laten we de boompjes nog staan, dat bespreken we met de hele vogelbosgroep wat nog eventueel weg moet. Als je er langs loopt kan je nu al goed zien door meer licht en zicht,  het open karakter van het bos. We zijn tot even na de parkeerplaats gekomen met snoeien. Zaterdag gaan wij weer verder.

Donderdag:

Het bekende afvalbakken legen werd natuurlijk weer gedaan door de onderstaande heren op de foto.

Zaterdag:

Vogelbos werkochtend. Ons enige doel is vandaag, alleen het verwijderen van de struiken rond het bos. We waren deze keer maar met z’n vieren maar wel zo veilig als je dicht bij elkaar werkt. Hier is Marrie, Nicolette en Hans bezig met het snoeien en inkorten van een struik die zo verwilderd vol was, dat het bijna de hele ochtend duurde tot hij kaal was tot deze drie stammen na. Volgend jaar zal hij weer gewoon aangroeien en kunnen we hem beter bijhouden.

En dan is het alweer om 11.00 uur koffietijd. Gezellig, warm en lekker om even bij te komen. Elise heeft de koffie verzorgd zoals altijd.

Ze had daarbij ook heerlijke Roomboter appelnotenkoek gehaald. Wat waren die lekker zeg. Ik weet niet meer waar deze laatste koek naar toe is gegaan.

Je ziet hier achter de lantaarnpaal die verwilderde en volle struik nog wat zo lang heeft geduurd. Terwijl wij bezig waren met die moeilijke struik is Greet doorgegaan met snoeien tot aan de volgende parkeerplaats. Dan hebben wij vandaag toch zo’n 15 meter struiken gesnoeid. Misschien halen we de bocht van het bos nog wel dit jaar. Je krijgt nu al een vrij en diep uitzicht door het bos.

De laatste hand werd door Nicolette gedaan, het aanharken van de bestrating van takjes en bladeren. Aanstaande dinsdag gaan Martin en Hans weer verder hiermee.

Zondag:

Hier een paar mooie herfst kiekjes van Arjen.


En nota bene de sneeuwpopjes weer.

Is dit nu een oude locomotief? Neen, het is de zitbank met een boom ervoor.

Ze kunnen het maar niet laten om troep achter te laten, zelfs in het mussenhotel in de boom op “De Plek”. Moeten we daar dan ook nog een afvalbak neer zetten. Het moet niet gekker worden.

Het was deze keer een kort weekjournaaltje. Tot de volgende week dan.

  1. Eline

    Prachtige sfeervolle foto’s!
    Jammer van die troep
    Ja , nog maar een afvalbak , als t niet teveel moeite is je rotzooi erin te gooien🙄

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén