www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Vogelbos

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 48. 06 dec. – 12 dec. 2021.

Maandag:

Hans heeft op diverse plekken door de wijk, blad geblazen daar waar het echt nodig was. Vooral om het vogelbos was het erg veel.
  

 

Jos heeft langs de kwelbeek aan het talud van de knotwilgen een flink stuk gemaaid en bij elkaar geharkt. Rudy heeft ook een groot deel nabij het natuurpad gemaaid. Dit wordt woensdag door de braamsluipers opgeruimd.

 

 

Dinsdag:

Een paar mooie opnamen door Arjen van onze wijk en daarbuiten.
 

 

 

Woensdag:

 
Het was vandaag mooi weer voor de braamsluipers om dit te doen. We begonnen bij het natuurpad. Wat Rudy al eerder gemaaid heeft wordt nu door Greet, Jos, Mike bij elkaar geharkt en door Jos en Hans met de tractor naar de hoop van Joop gebracht.

Intussen is Rudy doorgegaan met het laatste stuk maaien aan het talud van het natuurpad, zodat dit deel ook afgevoerd kon worden.

 

 

Nu even gezellig koffie gedronken met koek bij Greet in de achtertuin. Daarna hebben Jos en Hans nog het gras afgevoerd wat langs de kwelbeek ligt bij de knotwilgen. Alles tot nu toe weer mooi opgeschoond.

 

 

Onderweg zagen we Joop die op het eiland bij het bruggetje aan het bosmaaien was om het gras nog een laatste maaibeurt te geven.

 

 

Donderdag:

Het werd hard nodig om het bosje aan de Kornwierde kant onder handen te nemen. Dit wordt gedaan door de Tomin-groep in opdracht van de gemeente. Struiken snoeien, laaghangende boomtakken zagen en vooral bomen weg te zagen aan de rand van de beschoeiing vanaf de Kornbrug tot waarschijnlijk voorbij de bocht van de gracht. Dit ter voorkoming dat de beschoeiing weggedrukt wordt door de groei van deze bomen. Foto’s van Rob, Elise en Hans.
 

In dit geval is het veilig om de kleinere bomen na het zagen te laten vallen over de gracht en om daarna door de kraan er uit getrokken te worden.
 

Hier kan je goed zien hoeveel er weggezaagd is.

Ook langs het looppad wat door het bosje heen loopt is goed te zien hoe het uitgedund wordt.
 

Tussen deze twee dunne bomen stond een dikke en de langste boom. Als ze die lieten vallen kwam deze op de straat terecht aan de Hoekwierde kant. Deze werd eerst ingekort en dan omgezaagd.

 

Aan de linkerzijde van het looppad hingen de bramenstruiken over de hele lengte over het pad. Deze zijn flink terug gesnoeid. Dit was voor de bewoners een doorn in het oog. Het gehele bosje geeft een ruim en fris gezicht. De aannemer gaat nog een tijd door, want ze zijn nog lang niet klaar.

 

Vrijdag:

Carol: Het is zo’n zacht weer, dat de zaadjes van de kaardenbol alvast in de oude plant gaan ontkiemen.

Zaterdag:

Het was weer de maandelijkse vogelbos werkdag. Omdat we in eerste instantie maar met z’n vieren waren hebben we afgesproken om de boomtakken terug te snoeien van de parkeerplaatsen aan de buitenkant van het bos. Dus gingen Johan, Marrie, Anneke en Hans aan dit werk beginnen.

Met deze lange zaag kom je nog ergens dacht Johan.

Anneke, Hans en Marrie brachten de takken naar de takkenril.
 

Rob kwam langs en vroeg of hij kon helpen. Dat was voor ons altijd welkom.

De koffie werd deze keer verzorgt door Adrie, waarbij Nicolette ook nog even aanschoof.

 

 

 

Even een apart plaatje van de koeken die Adrie meenam.

 

 

 

 

 

Zondag:

En nog een paar willekeurige foto’s van Arjen.
 

 

 

 

Tot volgende week weer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén