www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Natuur, Paddenstoelen, Planten, Vogelbos, Windbos

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 41. 11 okt. – 17 okt. 2021.

Maandag:

Vandaag is er een inventarisatie gedaan door Harm Slagter van de gemeente in het Windbos en het Vogelbos welke bomen omgezaagd gaan worden in het aan komende zaagseizoen.
Hierbij was ook aanwezig Hans, Martin en Nicolette voor het Vogelbos en mede Bram en Jan voor het Windbos. Hierbij werd gekeken naar beschadigde bomen, gevaar van omvallen, zieke bomen en te hoge bomen.
In het Vogelbos zijn 5 bomen “gemerkt” vooral Abelen / Populieren.
In het Windbos zo’n 20 bomen, dit is inclusief 10 zieke Essen.
De zaag momenten zullen a.s. november t/m februari uitgevoerd worden, iedere laatste donderdag van de maand.


Martin en Hans hebben de beplanting van de Hoeksteen flink terug gesnoeid klaar voor de winter en het groen gelijk afgevoerd.

Ook langs de woningen het onkruid met de bosmaaier verwijderd.


Dit kan een groot probleem worden in de Jeu de Boules baan. Alweer 3 molshopen. Het lijkt of zij niet verder graven omdat de baan is opgebouwd met een dikke laag verharding. Hans heeft de hopen inmiddels al verwijderd ook voor het spelen van vanavond.

 

 

En ja hoor, daar zijn ze weer, maar nu met Yvonne, Henk, Michel, Nicolette, Boris en Hans.

Dit was echt de laatste avond van het seizoen.

Het werd binnen een kwartier al donker wat je aan de foto’s wel kan zien. Volgend jaar zullen we iedere maandag spelen van 16:00 tot 18:00 uur. Hebben we ook geen last meer van het donker worden.

Dinsdag:

Het is goed te zien dat de herfst is ingetreden.

 

Woensdag:

Maar er staat nog genoeg in bloei.

Donderdag:

  
Martin en Hans doen de afvalbakken ronde. De bakken waren voller dan anders, zeker deze langs het natuurpad. Ook wat zwerfvuil.

Het dijkje van Greet en Hester is doorgebroken maar de Deltawerken zijn al in gang gebracht. Dit is gemaakt door Greet, Hester en Mike.

Ook langs het natuurpad waren zij bezig. Zo was Mike oneffenheden vlak aan het maken.

En Hester harkte het gemaaide riet bij elkaar en voerde dit gelijk af.

Wij, Martin en Hans waren toch nog niet klaar met het snoeien van de bomen langs de gracht. Ook nog 3 zakken met groenafval geleegd in de bladkorf.

Vrijdag:

En nog een paar mooie foto’s van Arjen.

    
  

Zaterdag:

De monteurs van het wagenpark en gereedschap Willem, Bram en Rob hebben deze keer de aanhanger gerepareerd met name een nieuwe stekker voor de verlichting gemonteerd en een kogellager vervangen van één van de wielen.
Maar hoe zorg je dat deze aanhanger los van de grond blijft hangen om het wiel te repareren.? Nou, je hangt hem gewoon aan de legbalk van de container. Om het  plankje rond te draaien tordeert je het touw en komt de kar vanzelf omhoog.
Zo geschiede, het is weer gelukt dus we kunnen de aanhanger weer volop gebruiken.


Zondag:

Ik zag langs de kwelbeek Joop nog die het gras aan het talud aan het maaien was.

Ik kwam de aanhanger halen en wie was daar nu weer. Willem die bezig was om de carburateur van de tractor te repareren. Dit geval is het moeilijk omdat er geen onderdelen meer te koop zijn dus moet Willem zelf kleine asjes maken voor in de carburateur. Maar hopen dat hij het voor elkaar krijgt.

En het mag wel gezegd worden: de groepsapp (meldt er een activiteit aan die je wilt ondernemen en kijk wie er mee wil doen) die Greet gemaakt heeft werkt uitstekend. Om het riet bij het ooievaarsnest te verplaatsen naar een ophaalpunt door de gemeente, hebben op deze manier negen vrijwilligers zich gemeld om te helpen. Bijna allen doken direct op de riet hoop om dit af te voeren met kruiwagens en met de aanhanger. Binnen een uur al was al het riet verplaatst door: Greet, Hester, Mike, Levien, Hans, Jos en Marlies. Het was wel zwaar want het riet met wortel, lag er al een lange tijd en was ingezakt en nat, dus moeilijk los te harken.

  

Intussen dachten Maudy en Carol alvast te beginnen om de zandhoop in het 2e orchideeën vak aan te brengen. Het was veel werk dus vroegen zij hulp. Dus de hele rietploeg hielp, toen zij klaar waren hierbij en binnen een half uur was de klus geklaard.

Hier werd nog met veel kracht de woekerplanten weg getrokken om ook afgevoerd te worden. Het verstikte anders het gras teveel.
En bij de mandschommel werd eerder op de dag al door Ruud en Mike de eerste van de veiligheidsmaatregelen aangebracht. Hierbij is het ophangpunt verlaagd zodat een kleinere, meer veilige, uitzwaai van de schommel gerealiseerd wordt.

 

Dit was deze week dus op naar de volgende week.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén