www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Natuur, Zelfbeheer

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 39. 26 sept.- 02 okt. 2022.

Jong geleerd, ouder gedaan. Bram en Lars zijn al aardig aan het oefenen. Klasse.

Maandag:

Het was vechten tegen de regenklok. Hoogstens 2 uurtjes. Rond de kop van de kwelbeek nabij de zwaluwtil moest nog veel riet gemaaid worden. Zo is hier Mike en Carol druk doende. Na een aantal kruiwagens riet afgevoerd te hebben ging Carol naar de oorsprong van de kwelbeek aan de andere kant en bleef Mike doorgaan samen met Greet.


Vlak bij de oorsprong was Carol langs het talud bezig aan het zeisen van het riet en het naar boven te harken, wat wel pittig is.

 

 

Wat een flinke boys hé, om het werk uit handen te nemen voor hun Oma Ine. En als je goed kijkt, dan zie je ook nog net Jos op de achtergrond, die het riet aan het bosmaaien is.

En dan nog dat hele eind kruien naar de “Hoop van Joop”. Goed geholpen jongens. Nog geen half uur later begon het te regenen en het bleef regenen.

Hier zijn Martin en Hans het laatste stuk talud nabij de steiger aan het bosmaaien.

En hier aan de andere kant, nabij het schelpenpaadje ook een deel gebosmaaid. En toen begon het voor ons ook blijvend te regenen en zijn we ermee opgehouden.

 

 

 

Dinsdag:

De vrachtwagen van de Tomingroep is aangekomen om het groenafval mee te nemen. De chauffeur twijfelt. Dat is te zien omdat hij op zijn hoofd zit te krabben. Moet ik dat allemaal in één keer meenemen, vraagt hij zich af. Nou, kort gezegd, in nog geen uur was alles weg. Het was dan ook veel meer als anders.
Foto en gedeelde tekst van Greet.

Woensdag:

Vanaf dit moment wordt er niet automatisch water gegeven in de bloembakken,  omdat het vaker regent. Als er teveel water in de bakken staat dan kunnen ze verzuipen. Veel bakken staan er nog mooi bij dus wordt deze laatste oktober weken nog gecontroleerd op de waterstand.

Een hoogwerker in de wijk? Ja, Ze gaan alle solitaire bomen door de wijk, dus niet in bossen en borders, de lage takken afzagen en direct hakselen. Ook de toppen worden soms ingekort. Hier zijn ze al bezig met de twee Platanen op de kruising Dunloppad / Veldlaarpad. Dit wordt gedaan door de aannemer i.o. van de Gemeente, vanwege achterstallig onderhoud.
 

Alleen, waarom aan één kant ingekort en niet rondom t.b.v. gelijke boomvorm.?
 
Daar hadden Martin, Hans en Levien  het onder andere ook over.

Donderdag:

Afvalbakken legen is een wekelijkse hobby voor ons. De schaduw is net te zien van de fotograaf, voordat ik Martin fotografeer.
 
Bosmaaien en bladblazen trouwens ook. Hier de bestrating rond de afval containers gebosmaaid, bij de Hoekbrug en nog meer rond de wijk.

Bram, Martin, Hans en Frits hebben naar de paaltjes reeks op het Hoekwierdepad en Dunloppad gekeken of het niet eenvoudiger kan en veiliger voor fietsverkeer en toch afgesloten voor auto sluipverkeer. De ideeën wat wij hebben wordt uitgewerkt en bij de gemeente neergelegd ter overweging. Wordt vervolgd.
 

Maar het eerste wat wij doen bij de gemeente is, het verzoek om de 4 klappaaltjes die in april geplaatst zijn als proef, direct te vervangen voor andere paaltjes. De klappaal als hij ligt, is gevaarlijk voor fietsverkeer, omdat ze over het hoofd gezien worden. Wordt ook vervolgd.

 

Vandaag hebben Arjen en Marlies in de bosborder gewerkt. Ze hebben gesnoeid en ongewenste plantjes verwijderd. Alvast de eerste aanloop naar een winterklare border. Komende week gaan ze weer verder.

 

 

 

Braamsluipers: Het zou de laatste avond zijn verleden week maar ze kunnen het niet laten om het laatste stuk riet weg te maaien. Hier Hester, Maudi, Mike, Jos en Carol aan het maaien, harken en afvoeren.

En Marlies die het riet naar boven harkt.
We gaan toch niet weglopen hé Carol?

Ook Maudi even in close up.

Wel zwaar werk voor de boys, iedere keer naar boven slepen.

Greet, druk met afvoeren van het riet.

Vrijdag:

Zomereik, te herkennen aan het lange steeltje aan de eikel.
Hibiscus.
Bessenbandzweefvlieg op een cichorei bloem.
Geranium.
Blauwbaard.
Herfstaster.
Gehakkelde aurelia.
Mooie schaduw ook! Waarschijnlijk een Hoefijzertijger (familie langpootmuggen).
Kruisspin.
Deze paddenstoel valt onder de Gewone Krulzoom.

Deze foto-reeks van Arjen, uitgezocht met tekst van en door Carol.

Tot ziens next week.

  1. Ron

    Hierbij een tip voor de klappaaltjes, zeer ten onrechte ook wel fietspaaltjes genoemd (gelukkig niet door jullie). Het zijn anti-autoasopaaltjes.
    //www.fietsen123.nl/fietsnieuws/trillende-waarschuwing-op-de-fiets-voor-fietspaaltjes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén