www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Bezoekers, Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Natuur, Natuur kinder speelparadijs, Planten, Vogelbos, Zelfbeheer

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 32. 08 aug.- 14 aug. 2022.

Na het werken in het vogelbos in de hitte is het goed vertoeven tijdens de koffiepauze met koffie en kersenvlaai met slagroom.

Maandag:

Mike en Ruud hebben de overloop in het dijkje van Plas naar Plek kunnen verlagen met regelbare hoogte.


Ook de wiebelbrug hebben ze strakker gezet met een voorziening:

Het was eigenlijk te warm maar toch twee heggen geknipt aan het fietspad nabij de Kornbrug.

Door Martin en Hans.

En hier het groenafvoer ervan met de tractor.


Ik zag in de verte dat Nicolette de moerasboom water aan het geven was. In deze tijd zeker hard nodig. Hij doet het nog steeds goed.

Van Jeu de Boulen kwam niets terecht deze avond, vanwege vakantie en te warm nog steeds. Dan maar onkruid verwijderen. Met Wil, Hans, Henk en Yvonne die de foto’s maakte.

Ook met de schoffel gaat het goed, als je maar niet door de harde steekt. Laat dat maar aan Henk over.

Je trekt het onkruid niet meer met wortels er uit, daar is de grond nu te hard voor.

Nou dat hebben we maar weer mooi geklaard. Eén spelletje onkruid wieden en de baan ziet er keurig bij. Dat is dan weer wat anders. We hebben daarna nog even nagepraat over alles wat in de wereld gaande is en daarna huiswaarts gekeerd.

Woensdag:

Voor deze jongelui, Bram en Rob was het vandaag een hete dag en een lange ochtend, om te bewateren van de bloembakken. Ze moesten drie keer de watertonnen vullen zo droog waren sommige bloembakken. Dan is het toch zo gek nog niet dat zij even rust nemen op het bankje van de steiger.

Donderdag:

Het is wederom dat de bast van de klimbomen los gaat laten, zodat ik dan de bomen controleer op venijnige stekels die te voorschijn komen. Die vijl ik er dan af, zodat het weer veiliger wordt om te klimmen.


Daarna heb ik de moerasboom een flinke portie water gegeven.

En ik heb de afvalbakken ronde gedaan.

Braamsluipers avond:
Eigenlijk was het nog te warm maar Greet, Carol, Hester, Rudy, Johan, Ad en ikzelf voor de foto’s waren er toch voor de noodzakelijkste werkzaamheden.

In het kader van de Pick Nick aan weerszijden van de kwelbeek a.s. zondag, moest eerst her en der nog wat hopen riet en waterplanten opgeruimd worden, waar Johan en Ad mee begonnen.

Je ziet Rudy ook bezig met bosmaaien van het riet en gras, om het oprukkende riet wat in te tomen.


Trouwens, ik heb de gemeente direct gemaild om de “Hopen van Joop” weg te laten halen, want ze waren al flink hoog geworden.

Na het opruimen is Johan verder gegaan met de onderkant van de wilgen vrij te knippen.

Carol haar hobby was vandaag, wat haar stoorde, om het opschot van de Els uit te graven, wat waarschijnlijk over gewaaid is van de overkant van de kwelbeek waar veel Elsen staan.

Wat nu extra moet, was het water geven bij de omgevallen boom in het windbos van de Larixen en de Dennentjes en daarna de Hulst bij de vogelhut gedaan door Greet en Hester.


Vrijdag:

Een divers aantal foto’s gemaakt door Arjen.

Als je rond De Plek loopt zie je de droogte toeslaan, want dan wordt het vuil zichtbaar wat zo in het water is gegooid.Dit is wel nodig tegen de luizen, vogels en zelfs mensen die het nodig vinden om te plukken in de wijngaard van Jos en Carol.Het zal voor de blauwe reiger ook wel te warm zijn denk ik zo.

Zaterdag:

Vogelboswerkochtend. Door de hitte hebben we niet zo lang gewerkt maar wel pittig. Te beginnen met Ruud, die de iep opschot aan het uitgraven was.

Even verderop zijn Anita en Anneke bezig de overhangende planten te snoeien die over het wandelpad uitgroeide. En zo deden zij het hele wandelpad door het bos.

In het bos was het nog wel uit te houden van de ergste hitte maar Greet stond in de volle zon aan de bramen te trekken, knippen en uitgraven.

Johan en ikzelf snoeiden de overhangede beplanting aan de buitenkant van het bos en voerde de diverse hopen groenafval af naar de hoop van Joop.

Na het werken in het vogelbos in de hitte is het goed vertoeven tijdens de koffiepauze met koffie en kersenvlaai met slagroom. En dit alles geregeld en verzorgt door Adrie.

Zondag:

Vandaag was er een gezellige picknick rond de kwelbeek. Hiervan wordt een apart verslag gemaakt, dus even geduld hiervoor.

Tot ziens bij het volgende weekjournaal.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén