www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Kunst en cultuur, Kwelbeek, Natuur kinder speelparadijs

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 31. 02 aug. – 08 aug. 2021.

Zondag:

Greet zat niet rustig vandaag, dus ging zij naar het natuurpad om daar nog een paar keer met de kruiwagen riet en gras af te voeren naar de hoop van Joop. Dit was gisteren tijdens de WWO al gemaaid.

Maandag:

Bakken legen met Martin en de buurman. Toch weer gezellig met z’n twee.

Thom en Elly geven de 4 borders om de Hoekbrug weer een goede opknap beurt.

Dinsdag:

Vanmorgen hebben Greet en Marlies bij de vogelkijkhut onkruid weggehaald, gesnoeid en opgeruimd. Ook in de vogelkijkhut hebben we opgeruimd en geveegd.


Rob doet zijn maai ronde langs de gracht.

Thom heeft het wandelpad tot aan de Hoekbrug mooi geborsteld en samen met Elly de twee borders geschoffeld.

Woensdag:

Rob en Bram doen hun water rondje HB’s.

Fred is vandaag verder gegaan met snoeien van overhangende struiken langs het fietspad onder aan de dijk en het snoeisel in een gele zak gedaan.

Donderdag:

Martin en Ronald (buurman) zijn weer bakken gaan legen.
Hans en Martin hebben twee heggen aan het fietspad gesnoeid.


En een werkoverleg samen met Levien.

De Braamsluiper avond. We waren vanavond zelfs met 19 deelnemers. Het wordt steeds gezelliger en je verzet zo wel meer werk. Eerst maar verzamelen op het kruispunt bij het grote grasveld. Het werk werd besproken.


Trees en Nicolette hebben de hoopjes heg afval in zakken gedaan die Martin en Hans zo gemaakt hadden. Daarna zijn zij doorgegaan met het perkje op de hoek om deze planten te snoeien en onkruid te verwijderen en zelfs de heg geknipt. Ze brachten zelf de zakken weg naar de korf om te legen en Hans hielp daarbij ook nog even.


Na het verwijderen van de hoge begroeiing op het talud was het nu nodig om het verfijnt nog een keer te doen met de bosmaaier en dat heeft Rudy gedaan vanaf de Kornbrug tot aan de bocht van de gracht.


Hier zijn Joop en Levien bezig om het riet uit de kwelbeek te trekken en naar boven te harken. Carol helpt ook hierbij. En niet te vergeten Mini die het gras en riet bij elkaar harkt wat later naar de hoop van Joop gaat. Joop heeft ook de duiker vrij gemaakt van riet en troep eruit gehaald. Nu stroomt hij weer goed door.


Ook langs het natuurpad wordt hard gewerkt. Zo zorgen Yvonne, Marlies, Ine en Greet ervoor dat het overhangende riet langs het pad wordt geknipt en de zicht openingen over de gracht vanaf de bankjes gezien wordt verbreed en gesnoeid. En het riet wordt door Greet direct afgevoerd naar de hoop.


Weer een paar waterratten gezien in de kwelplas. Oh nee. Het zijn Mike, Regien en Ruud die het riet los snijden en eruit trekken om meer ruimte te creëren.


En dit is ook handig zeg. Als je het mes moet neerleggen om het riet er uit te trekken bind je er gewoon een leeg flesje aan en kan je hem gewoon weer terug vinden.


En Bram en Ad harken het riet naar boven en maken hier een hoop van die later opgehaald wordt en afgevoerd naar de hoop van Joop.


Johan en Hester waren veel bezig met weghalen van Haagwinde langs het natuurpad. Berenklauwen waren er deze keer even niet gelukkig.

Vrijdag:

Trees en Nicolette hebben het hoektuintje aan het fietspad verder afgemaakt door het te snoeien en in model te knippen en de heg gesnoeid. Ziet er weer prachtig uit.


Joop en Mini bezig met gras en riet weghalen tussen de planten en Johan komt spontaan even langs om te zeggen, jullie zijn goed bezig, ga zo door.


Volgens mij en Greet zijn Regien, Mike en Ruud vandaag door gegaan met riet uit steken in de kwelplas. Ze zijn niet gezien maar er licht een grote hoop naast het ooievaarsnest, wat wij eerdaags met de tractor ophalen en naar de hoop van Joop brengen.

Zaterdag:

Tussen de buien door tracht Rudy toch een deel te bosmaaien op het talud aan de overkant van de gracht.

Vandaag was er een muzikaal optreden op het volleybalveld van het Rumbata Quintet  met zo’n 28 geïnteresseerden uit de Hoekwierde en de Velden.  Ondanks de regendreiging hebben we genoten van de vele Colombiaanse muziek. Er werd zelfs bij gedanst. Het bleef gelukkig droog. Een pracht optreden was het.

De zomer is in volle gang en Beatriz Aguiar Llorca heeft ons na vorig jaar opnieuw benaderd om via het het Fonds Podiumkunsten weer te genieten van dit keer het Rumbata Quintet!
Rumbata Quintet ‘camino por Colombia’
Jaime Rodriguez percussie/zang – Gerrit Jan Binkhorst sax/klarinet – Frans Cornelissen tuba – Marc Bischoff accordeon/zang – Beatriz Aguiar percussie/zang
Rumbata is een bekende naam in de Latin muziekscene in Nederland.

Deze formatie bestaat uit 5 van hun muzikanten in een traditioneel Colombiaans formaat met blaasinstrumenten, accordeon, percussie en zang, die de legendarische volksliederen van de Colombiaanse folklore speelt. //jaimerodriguez.nl/Helaas kan de video niet geplaatst worden.

Zondag:

Ter afsluiting nog enkele foto’s van Arjen genomen in de wijk en het krachtbosje.


En weer tot het volgende weekjournaal.

 

 

 

 

  1. Winnifred

    De flesjestruc! Wat een vondst!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén