www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Bezoekers, Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Maaierij, Materiaal en materieel, Media, Natuur, Planten

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 29. 19 juli- 25 juli 2021.

Maandag:

Eerst maar een paar foto’s van Arjen over de diertjes die gezien zijn.

Dinsdag:

Bewoners van de wijk Hoekwierde doen zelf het groenonderhoud al ruim 10 jaar. Zo begint Ine tijdens een video interview door omroep Flevoland. Daarna een video interview met Johan over de berenklauwen. //www.omroepflevoland.nl/nieuws/244659/bewoners-wijk-hoekwierde-doen-zelf-het-groenonderhoud

Na al weer een lange droge periode is de gemeente wederom begonnen om de jonge bomen extra water te geven.

Rudy snoeit de steiger beplanting weer, mede omdat het zo snel groeit.

Jan Windt heeft een gedeelte van de binnen- en buitenring gemaaid.

Greet en Hester hebben een begin gemaakt met het afvoeren van een deel van de 35 hopen gras op het talud langs de gracht en dat met de kruiwagen. Dat is een eind lopen voordat je bij de hoop van Joop bent.

Vandaag wordt er verder gewerkt aan het opruimen en herinrichten van de container en omgeving. Zorgvuldig worden kisten en kratten gesorteerd gemerkt en op een (nieuwe) plek gezet. Regien en Rob besluiten tot demonteren, het meeste weg te gooien en wat bruikbaar is te bewaren.

Woensdag:

Ik had toch mijn bosmaaier hier neergelegd zegt Joop? Verdorie, het groen is ook zo hoog.

Ja daar ligt hij. Gelukkig kan ik weer door met scheren.

Rob en Bram zijn weer zorgzaam voor de bloembakken door ze water te geven. Daarna heeft Rob ook een gedeelte van de binnenring gemaaid.

 


Rob de Jager
heeft twee pamfletten ontworpen om te plaatsen bij de ingang en uitgang van het vogelbos. Dit is helaas nodig omdat er geregeld dumpingen plaats vinden van groenafval.

 

 

 

 

Donderdag:

Rob maait in de wijk. Wel op het gevaarlijkste stuk schuin aan de rand van de gracht. En in de ochtend de schommelplek gemaaid en daarna het laatste gedeelte van de binnenring. Hierna heeft Rob samen met Bram, Menno geleerd om met de tractor te rijden.

Martin  leegt de afvalbakken een paar keer alleen  in en om de wijk omdat Hans enige tijd verhinderd is.

Braamsluipen 22-7-2021 (Tekst van Johan)

Ondanks een aantal afmeldingen i.v.m. vakantie kwam er deze avond toch nog een flink aantal braamsluipers op het verzamelpunt bij elkaar. Daar had je Yvonne, Levien, Ad, Rudy, Regien , Ruud, Johan en Joop. Bart en Corine waren al druk bezig langs het fietspad aan de achterkant van hun huis om onder de heggen te schoffelen en te snoeien en mede het schoffelen van de boomgaard. De anderen verspreiden zich naar de door hun gekozen werkzaamheden. Rudy ging met de bosmaaier bij “de plek” aan het werk en Regien ging hem helpen. Ruud was daar in de buurt ook bezig, maar dan als man met de zeis. De anderen gingen Joop ondersteuning geven met het afvoeren van wat hij de afgelopen dagen uit de kwelbeek had getrokken aan riet en ander groen spul. Daar was hij ook vanavond nog mee bezig, maar dat verse spul moest eerst nog even aan de kant liggen drogen voordat het afgevoerd kon worden. Dat neemt niet weg dat de vele kleine hoopjes langs de kwelbeek wederom een flinke nieuwe hoop van Joop opleverde. En dat 1 dag nadat de vorige hoop door de gemeente was weggehaald.
En natuurlijk werd de avond traditioneel afgesloten op het volleybalveld met een drankje en een vuurtje. Daar kwamen Bram en Ine ook nog gezellig bij zitten. Al met al weer een geslaagde braamsluipavond.

Vrijdag:

Ad gaat het overige gedeelte van de buitenring maaien.

Hier wat foto’s van de prachtige begroeiing met mooie soorten bloemen en dat in onze wijk.

Zaterdag:

Ook vandaag is Hester doorgegaan met de hopen gras af te voeren langs de gracht.

En vanaf de brug tot de bocht van de gracht heeft Hans de hopen gras in de 4 gele zakken gedaan om later afgevoerd te worden met de tractor of met de kruiwagen.

Het kunstwerk “Het KWAM” had ook weer een snoeibeurt nodig wat door Hans is uitgevoerd.

Hans heeft een bordje gemaakt en de pamfletten geplaatst bij de in-en uitgang van het vogelbos. Hopen dat het helpt tegen de dumpingen.

Zondag:

Terug van een weekje vakantie liep ik gisteren even door het groen.
Wat staat het er schitterend bij!
Overal vlinders, veel in bloei, gewone Brunel, duizendblad, geel walstro, boerenwormkruid, beetje knoopkruid en meer.
De struikjes zijn ook goed aangeslagen.
Leuk om te zien. Jos & Carol.

Ik werd vandaag getipt door Greet dat er veel afval lag verspreid op het natuurpad langs de gracht. Nou het was een spoor van wel 10 meter van een leeg getrapte vuilniszak. Het is intussen door mij al opgeruimd. Hoe kan je dit nu voorkomen.?

Dit was het weer voor deze week. Tot ziens a.s. zaterdag 31 juli bij de WWO.

P.S. Als iemand of jezelf in de wijk werkt stuur mij dan een foto en een tekstje wat gedaan is want dan plaats ik dit in het weekjournaal.                                                          Email: hans.marion.lap@gmail.com

 

  1. Winnifred

    Dank weer voor al het nieuws. Ik mis alleen de aankondiging- link via de e-mail. Ik merk dat ik erg gewend ben geraakt aan een mailtje in mijn e -mail box op de maandagochtend. Dat gebeurt niet meer waardoor ik vorige week het nieuws gemist heb en er voor deze week nu pas vandaag naar kijk. Is hier een speciale reden voor of ………?
    Winnifred

  2. Winnifred

    En mooi interview van Ine! Gezegd is gezegd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén