www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Maaierij, Materiaal en materieel, Natuur, Natuur kinder speelparadijs, Pipo-wagen, Planten, Vogelbos

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 27. 05 juli- 11 juli 2021.

Maandag:

De gebruikelijke afvalbakken ronde door Hans en Martin en daar hoort ook enkele honden poepzakjes bakken bij.

Met de meeste voorzichtigheid wordt dit uitgevoerd.

Even koffie tussendoor.

En onderweg kwamen we Joop tegen die met een dagtaak bezig is om het gras om te spitten op het dijkje langs het fietspad om een schoon stuk grond te krijgen voor de nieuwe plantjes.


Op een bepaalde plek aan het natuurpad blijft het nat, waarschijnlijk door een defecte drainage. Dus Mike en Ruud proberen de verstopping te repareren of zij graven een nieuw stuk drainage in. Dit om te voorkomen dat de maaier er zich in vast rijdt.

Een onderonsje of een werkbespreking langs de kwelbeek?

Dinsdag:

Ine schrijft een stukje naar omroep Flevo omroep.
Beste mensen, ik moet het toch even kwijt. Wij van de hoekwierde in Almere haven doen al 10 jaar het eigen onderhoud van de wijk. Daar hoort ook het beheersen van de berenklauw bij, resultaat geen berenklauw te zien. Consequent verwijderen. Je ziet precies de grens waar ons beheer ophoudt, daarachter staan ze volop, en zorgen ieder jaar weer voor de verspreiding. Dus ieder voorjaar erop uit op de jonge planten eruit te halen. Kom eens kijken, ik leidt jullie graag rond.
Groet Ine Laurent tel 0612387345

Bewoners Hout gaan samen reuzenberenklauw te lijf: //www.omroepflevoland.nl/nieuws/242895/bewoners-hout-gaan-samen-reuzenberenklauw-te-lijf

Het opruimen  achter de container is veel werk verzet door de overbodige troep op te ruimen en af te voeren naar de gemeentelijke afval station en werd door Regien, Rob en Bram gedaan. Twee maal met een overvolle aanhanger afgevoerd. Na de terugweg nog de zakken groenafval bij Simon opgevist en geleegd. Daar hebben we dinsdag en donderdag aan gewerkt. Nu nog het opruimen van de containers zelf en de pipowagen.

Woensdag:

Staat die afvalbak nu weer scheef door vandalen?


Is dit nu de kat uit de boom kijken of gaat het toch om de merel.

De bloembakken hebben weer water genoeg gehad van ^boven^ daardoor was de waterrit niet nodig door Bram en Rob.

 

Vanmorgen op de laatste schooldag van de Aquamarijn . . .

. . . werd met 50 kinderen gevierd . . .

. . . bij de natuur speelplaats.  

 

 

 

Donderdag:

Vandaag loopt Martin alleen de afvalbakken te legen. Jammer dat hij niet praat in zich zelf want dan ben je toch met z’n tweeën.

Greet schrijft een leuk stukje over de braamsluiper avonden:

Vandaag zijn we alweer over de helft van het Braamsluiper seizoen heen.
We hebben er 15 weken opzitten. Slechts 1x, op 26 april, is het niet doorgegaan ivm het slechte weer. En de dag met de minste opkomst had ook met het weer te maken op 17 juni, want het was snikheet. Toch kwamen er toen nog 5 braamsluipers opdagen. Hulde!
De gemiddelde opkomst van de afgelopen weken is 12,5 personen. leuk zo hoog.
Vanavond werkten Levien, Corine, Marlies, Yvonne, Ad, Hester, Greet, Carol, Jos, Regien, Mike, Ruud en Joop  voornamelijk bij de beek en het nieuwe natuurpad. Riet verwijderen en afvoeren. Lekker zwaar werkje. Ook werd er een drainage aangelegd bij het natte gedeelte onder het natuurpad.
Bij de “aftersit” op het volleybalveld sloten Ine en Nicolette gezellig aan. Het vuurtje brandde lekker en het werd tijd voor de uitslag van de vogelquiz. Zowaar 2 mensen  op de eerste plaats, Johan en Carol. Op de derde plaats kwam Hester, maar die wist later Greet haar oren uit te wassen met een vergissing die was begaan bij de jurering, dus eigenlijk was zij op de eerste plaats geëindigd. Gelukkig was ze ook tevreden met een derde plek. Ine won de aanmoedigingsprijs en er was een troostprijs voor iedereen, ook als je niet had meegedaan.
Tenslotte wonnen degene die de Kiwi goed geraden hadden een overheerlijke kiwi en werd het tijd voor de vegetarische ballen. Het was weer een gezellige en geslaagde avond.
De vogelquiz begint volgende week aan z’n tweede deel. Dus iedereen kan weer mee doen. De laatste “Braamsluiper Avond” is op 30 september
Zijn er mensen die op donderdagavond ook af en toe willen helpen met het onderhoud in de buurt?
Meld je dan aan bij Greet (gboomhouwer21@gmail.com) Dan ontvang je de wekelijkse uitnodigingen en de opgave voor de vogelquiz.
We starten elke donderdag altijd om 19.00 uur op het grote veld.Vrijdag:

Voordat het slechter weer wordt gaat Martin toch maar weer maaien in en om de wijk want het gras blijft snel groeien.

 

 

 

Ook Rudy tracht aan het talud het lange gras met de bosmaaier te lijf te gaan maar het gaat eigenlijk niet, want hij zit steeds vast in het gras. Het moet eerst met de zeis gedaan worden en daarna met de bosmaaier.

 

 

 

Bram liep alle hoge grasjes na rond palen, bomen, borders en rozenboog met zijn bosmaaier voor de finishen Touch.

 

 

 

 

 

Zaterdag:

Het vogelbos werk.
Eerst maar verzamelen om 10:00 uur. De groep was groot t.w. Anneke, Greet, Ruud, Rob, Elise, Nicolette, Marrie, Martin, Menno en Bram.

Om daarna te vertrekken naar dat mooie bosje waar genoeg te doen is.


Toch even hulp vragen aan Bram hoe je een nieuwe draad wikkelt.

 

En ja hoor, hij werkt weer.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Greet probeert in de vlinderstrook het gras te scheiden van de bloemen die nog een tijdje moeten meegaan alsmede het maken van een looppad. Ook hier groeit alles als de neten de laatste tijd.

Ik weet niet wat de anderen gedaan hebben want ik was er zelf niet bij deze keer. Waarschijnlijk het vrij knippen van de paden, en controle duizendknoop.

En nu maar eerst aan de koffie wat mooi verzorgd is door Rob en Elise.

Er zijn genoeg soorten bloemen aanwezig in de vlinderstrook.Zondag:

Een vrije dag vandaag. Tot volgende week dan maar weer.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén