www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Zelfbeheer

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 25. 20 juni.- 26 juni. 2022.

De boys zoeken het wat lager op maar daar zijn geen bloembakken. Dus boys, kijk wat hoger want ze hangen aan de lichtmasten.

Maandag:

Wij, Martin en Hans zijn de hele wijk aan het bosmaaien geslagen. Te beginnen op “De Plek” wat Nanette vroeg om het hoge gras rond hun fruitboompjes te maaien. Daarna de rest van “De Plek” ook gebosmaaid en overal in en om de wijk waar nodig was.
Dit was ervoor:

En dit erna.


Dan de rest ook maar.

Deze bos bloemen wilde we graag laten zien. Het ziet er prachtig uit deze pluim hortensia.

Dit kwamen we ook nog tegen. Een gebroken wilg half over het wandelpad. Dit is reeds doorgegeven aan wilgenkoning Johan die zorgt dat er een nieuwe wordt geplaatst.

Veel bankjes hebben we vrij gemaaid.

En nog wat bestrating.

Jeu de Boules avond:
Het was vanavond wel drukker als anders. Op het laatst waren ze met 13 personen. Familie van Rob en Ingela, die waren al met z’n zessen. Dan Ruud en Wil. Henk en Yvonne. Kees, Anneke en Nicolette. 

Met z’n allen het opgooien van één bal. kijken wie er het dichts bij elkaar liggen. Dit is voor de samenstelling van de spelers- wie tegen wie- moet spelen.


Dan zijn er 4 groepjes van 3 spelers. Er worden 2 banen gebruikt. Op elke baan spelen er dan 3 tegen 3. Leuk gezicht al die spelers en al die ballen.


Altijd leuk, ontspannen en gelukkig bij mooi weer.

De vogelkijkhut heeft 2 nieuwe pensloten en een handgreep gekregen. De gebroken plank in de vlonderbrug van de kwelbeek is gerepareerd en op het volleybalveld is een tafel van 2 meter in elkaar gezet, uitgevoerd door Mike en Ruud. Helaas geen foto.

Woensdag:

Dit is weer eens een andere kijk op de waterdragers van de hanging baskets. Genomen van het dakraam door Simon. Zo te zien zijn het Thom en Rob.


En wie hebben we daar, 5 weken niet gezien. Het is Joop. Hij werkt bijna elke dag op de Floriade. Hij heeft hiervoor een dag vrij genomen om het belangrijkste te maaien tussen de beplanting door en waterplanten uit de beek te harken.

Hij heeft vele hoopjes gemaakt die wij, als het gedroogd is, af gaan voeren.


Opgewekt en tevreden gaat Joop huiswaarts.

Donderdag:

Martin en Hans zijn vroeg begonnen om in de middag rustig aan te doen vanwege het zeer warme weer. We hebben, vanaf de Til tot aan de brug, het hele natuurpad en de zijpaden naar boven aan weerszijden vrij gemaaid van riet zodat er weer een breed wandelpad ontstaat. Daarna nabij de brug veel zwerfvuil opgeruimd.

Ook langs het schelpenpaadje is aan weerskanten gemaaid voor een ruimer beeld en veilig lopen vanwege de braam.

Braamsluipersavond:
Ze waren er weer: Ine, Yvonne, Marlies….

Ruud, Levien, Ad, Rudy, Mike en Johan.

De bedoeling was om de het riet op de kop aan het Dunloppad  te zeisen voor het open gezicht op de kwelbeek.

Hier zijn ze hard bezig. Rudy met zijn bosmaaier met mes. Levien en Ad harken alles weg. Aan de andere kant zijn Ruud en Mike in de weer.


Voor het opruimen kwamen Ad en Ine er nog bij.Op nadrukkelijk advies van Greet zijn ze gestopt na de kopse kant want aan de zijkant zaten veel karekieten en waarschijnlijk te broeden.

Dus dit is het eind resultaat geworden.

Marlies en Yvonne zijn doorgegaan met rozenknoppen knippen in de border.

En Johan haalde de kleine hoopjes riet of snoeigroen op verspreid langs het fietspad en natuurpad.

Aan andere werken kwamen zij niet meer aan toe, ook door het te warme weer. Hier zitten zij bij te komen om daarna naar het volleybal veld te gaan.

Vrijdag:

De afvalbakken zijn door mij weer geleegd voor deze week.

Er is weer een flinke tak afgebroken van een boom bij de magere brug, die al slechter begint te worden. We gaan kijken tot hoever hij gevaarlijk is, anders zullen wij er iets aan doen. In ieder geval halen wij de tak weg.

Zaterdag:

Mike heeft het plankje met slot van het mussenhotel of boomhut terug gevonden op “De Plek”tijdens het harken in de kwelplasjes.


De Wijk Werk Ochtend is vandaag ook weer geweest. Aan het verslag wordt nog gewerkt.

Tot volgende week.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén