www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Natuur kinder speelparadijs, Zelfbeheer

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 22. 29 mei – 04 juni. 2023.

We komen woningen tekort maar deze woningen zijn voor starters oftewel de vogel gezinnetjes.

Maandag:

Deze keer hebben Martin en ik twee ronden gelopen om alle bakken te legen, zoveel afval was er.

Ruud en Mike zijn wat aan het bedenken voor de waterpomp en de boomhut op “De Plek”. Als je pompt komt het water netjes in de bakken en stroomt verder naar de andere bakken. Van één bak stroomt het water naast de bak er uit, waardoor het een natte bende wordt als je er in loopt. Nu heeft Ruud dit plankje gemaakt die moet zorgen dat het water op de juiste manier in de goot komt en naar de volgende bak stroomt. Volg je het nog hoe ik het uitleg? Anders zelf even kijken hoe het werkt.

De jeugd kreeg het toch weer voor elkaar om dit deurtje van de boomhut er uit te slopen. Het toeval wil dat de veiligheid adviseur van de gemeente het deurtje toch al te smal vond i.v.m. snelle vluchtroute bij gevaarlijke situaties zoals brand of verwondingen. Nu wil Ruud en Mike een bredere ingang maken toch samen met dit bestaande deurtje, omdat het er zo leuk uit ziet. Hoe dit er uit komt te zien als het af is, daar kom ik later op terug.

Ik heb nog op het laatst, nog twee straatgoten schoon gekrabd van onkruid en opgeveegd.

Woensdag:

Deze bloembak hing nog scheef door te korte kettingen. Willem heeft er nu nieuwe kettingen opgezet en hangt weer recht.

Tegelijkertijd kwamen Rob en Bram aangereden om de bakken water te geven.

Willem kijkt nog even mee of hij nog iets kan doen. Nu heeft hij de trap nog bij zich.

Donderdag:

We hebben vandaag de hele dag gebosmaaid. We wilde de hele wijk gedaan hebben. Hier kwamen we nog twee dames tegen, die hun hondje uitlieten.

 

 

Op de plaats rust. Tussendoor even een nieuw draadje wikkelen of naar huis om de accu op te laden, wat een half uur duurt. Dat doe je toch zo 3 á 4 keer per dag. Het is gelukt. We hebben alles gehad wat gemaaid moest worden om de palen, bomen en bankjes.

Willempie heeft het tweede vogelhotel ook in het midden van de gracht aan anker gelegd. Nu maar hopen dat de Aalscholvers, Meerkoeten, Eenden en de Futen geen ruzie krijgen wie waar mag broeden. De huur van de kamers zijn toch hetzelfde. Trouwens, het achterste nieuwe vogelhotel zit nu al, in korte tijd vol met vogelenpoep.

Er waren vanavond diverse werken uit te voeren door de Braamsluipers: Marlies, Corinne, Maudy, Levien, Carol, Hester, Greet, Johan en Jos. Ine was er ook even bij maar zij ging gelijk weer naar huis, want ze voelde zich niet lekker. Beterschap Ine.

Op deze plek nabij de brede brug werd veel braam en Brandnetels met de heggenschaar verwijderd door: Carol en Jos.

Daarna gingen zij het bos in voor een andere klus.

Het laatste bericht wat binnen kwam was het afvoeren van grashopen in het krachtbossie door Carol en Johan. Wat naar de “Hoop van Joop”gebracht is.

Jos en Marlies hebben de paden vrijgemaakt van overhangende struiken.

Ook werden de twee kuilen weer dicht geschept in het zandbos die de jeugd hadden gegraven om daar misschien een hut te bouwen. Werd door Greet en Hester uitgevoerd.

Ook in de agenda stond het opruimen van zwerfvuil en andere viezigheid op het terrein van “De Plek”.  Dit nam Maudy op haar schouders.

En dan in de kwelplas het uit harken van takken en dikke stammen door Greet.

Alsmede het weghalen van takken om de vogelhut door Corinne.

Hier door Hester en Corinne het weghalen van een zelfgemaakt brug van stammen door de jeugd.

Dit was het voor deze week. Op naar de volgende week.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén