www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Materiaal en materieel, Natuur, Planten

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 13. 28 mrt.- 03 apr. 2022.

Maandag:

 

Rob haalt tussen de legplanken de tijdelijke wiggen eruit met de beitel voor een nog mooier aanzicht. Onder toeziend oog van onze grote keien Ton en Paul.

 

 


Bram en Hans
hebben hier een betonnen voet ingegraven bij het begin van het fietspad richting dijk voor het parkeren van het rood/witte paaltje als hij er tijdelijk uit moet voor werk calamiteiten.

Het was weer water geef tijd voor de mammoetbomen en de nieuwe bomen in het vogelbos. Hans was deze week aan de beurt.

 

En degene die de foto nam is Trees. Trouwens Trees en Nicolette hebben alvast het onkruid van de twee heggen langs het fietspad geschoffeld en wordt later opgeruimd.

 

Hans is hier bezig om de 25 nieuwe haagbeukjes te planten aan het begin van het Dunloppad.

Zo ziet het er uit als het klaar is. Dit is gedaan als verlenging van de bestaande heg. De bewoners van nr.96 zullen de plantjes regelmatig water geven. Dank daarvoor.

Dinsdag:

De maaibaas Bram heeft de maaiers uitgenodigd om bij elkaar te komen om het maairooster voor dit jaar toe te lichten. De vaste maaiers zijn: Willem, Thom, Regien, Bram, Hans, Kees, Martin, Jos, Ad en Rob. Eerst wordt uitgelegd welke maaiploeg en wanneer aan de beurt is. Dan wat er allemaal gemaaid moet worden en welke delen niet. Daarna een uitleg hoe met de maaier om te gaan en het onderhoud er van. Als laatste wordt een ronde door de wijk gedaan langs de plekken wat gemaaid moet worden. Verzekering technisch zijn er ook aan ieder voorwaarden gesteld die nagekomen dienen te worden. Zo is iedereen op de hoogte.
 

Woensdag:

En een paar winterse beelden van Arjen.

Donderdag:

Het bekende wekelijkse afval ronde wordt door Hans gedaan.
 
En daarna harkt hij alle losse takken bij elkaar tot hopen aan het talud van de gracht vanaf de zwaluwtil tot aan de steiger. Dit in verband met het maaien straks.

De 1e braamsluiperavond is weer aangevangen. Vanwege onder andere het koude en sneeuw weer zijn er maar 4 mensen gekomen. Greet, Hester, Ad en Hans. Het belangrijkste voor deze avond was om al het riet en veel gesnoeide planten wat al eerder gemaaid is naar de hoop van Joop af te voeren. Daarna toch maar gestopt en geen afterparty op het volleybal veld, want het werd steeds kouder.
 

Op het zelfde moment was Mike op het volleybal veld, alleen, druk bezig met zagen van het restant hout aldaar.  Ad kwam er nog even bij om Mike te helpen om het hout op te bergen in het eerder die week verlengde deel van de het opbergrek voor de houtvoorraad voor de vuurkorf.
 

Vrijdag:

Tijdens de ochtend wandeling van Anneke Smit was het sprookjesachtig wit door de sneeuw. Juist van dit bankje, wat nu even te koud was om te zitten mijmeren, wilde ze er graag enkele foto’s van maken, zo gekleed in het wit. Dat geeft weer een andere dimensie eraan.


In het insectenhotel aan de Veldenkant aan het fietspad langs de kwelbeek schijnt iemand onlangs aan het het rek het kruis met Christus, een icoon van Madonna en een waterbakje op gehangen te hebben als  Gods bescherming voor de insecten. Zo te zien wordt het positief ontvangen, door het Geloof dat dit een extra waarde geeft aan de natuur.

Greet heeft in haar uppie de hele  voederplek achter de vogelkijkhut schoon geharkt. Ze had wel 11 kruiwagens vol met groenafval. Ze heeft ook nog hier en daar nieuwe hulstplanten ingegraven en de oude stekken van het hegje aan het Dunloppad. De rest van de hulst heeft ze in het Windbos geplant. Aan het dijkje achter hun woning heeft ze nog een lijsterbes en een Gelderse roos ingegraven. Het ziet er weer verzorgd uit.

Zaterdag:

En nog een paar winterse beelden van Arjen.


Zondag:

En nog wat algemeens.

Dit was het weer voor deze week.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén