www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Natuur, Natuur kinder speelparadijs, Planten

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 12. 21 mrt.- 27 mrt. 2022.

Anneke zorgt goed voor de Mammoet bomen door ze af en toe water te geven.

Maandag:

Het werd tijd om deze heg een kopje kleiner te maken. Aan de parkeerplaats nabij Marions vogelbossie. De heg werd te hoog dus ging er een halve meter af door Hans en Martin, zodat wij er weer beter bij konden met scheren met de heggenschaar.

En Rudy is voor de eerste keer dit jaar bezig om de steiger beplanting van Thom en Elly mooi vlak te maaien met zijn verlengde heggenschaar.

En wie zien wij hier? Anneke verzorgt de Mammoetbomen door het water te geven, wat voorlopig iedere week zal gedaan moeten worden. Dit wordt om de beurt wekelijks gedaan door Nicolette, Hans en Anneke. Daarnaast worden ook nog de 6  nieuwe bomen in het vogelbos bewatert.

En na het scheren van de heg hebben Martin en Hans nog een zwerfvuil ronde gedaan in de wijk en door de bossen. Toch nog aardig wat opgehaald.

Dinsdag:

Nicolette heeft deze keer alle 6 nieuwe bomen en ingekuilde planten in het vogelbos water gegeven.

En Willem heeft het toch voor elkaar gekregen om deze kettingzaag te repareren. De zaag was al een lange tijd defect.

Martin had in de avond ontdekt dat dit afval in het gras aan de grachtkant gedumpt was. In de ochtend was het gelukkig al weg, door iemand opgeruimd.

Woensdag:

De vandalen zijn weer bezig geweest op “De Plek”. Nu een betonnen tafelstoel verbrijzeld. Wanneer houd dit eens op?

Mooi toch deze Halsband parkieten? Je hoort ze van verre aankomen. Aanwezig zijn ze wel.

Arjen kan de aankomst van de lente goed vastleggen.

Donderdag:

Eerst heb ik de afvalbakken ronde weer gedaan en daarna een extra zwerfvuil ronde gedaan. Toch wel redelijk veel afval vooral in de gracht.

Tijdens deze ronde kwam ik Mike tegen die bezig was om de staande beschoeiing te plaatsen van het dijk trappetje van Greet en Hester.

Ook iemand van de dijk bewaking kwam ik tegen. Die reed de hele dijk af op jacht naar mollen om ondermijning tegen te gaan van de dijk. Hij had langs de Gooimeerdijk West al 200 mollen gevangen. Je ziet er een paar op de emmer.

In de middag ging ik samen met Martin het Windbos in om de boom die geveld was door de storm klein te zagen en op te ruimen. Deze tip kregen wij van Arjen.

Vrijdag:

Voor de eerste keer van het jaar is Rudy weer begonnen met het bosmaaien van het talud aan de overkant van de gracht.

Zaterdag:

Het was een record (45) aan vrijwilligers deze WWO. Hierbij vast enkele foto’s. Even geduld, aan het verslag wordt nog gewerkt.
In de boomgaard van de woongroep waren ze met een aantal bezig met het snoeien van de appelbomen. Zo te zien wel een gevaarlijk klussie. Pas maar op Nicolette.

Arno, Andre en Greet scheppen hier aan het begin van het Dunloppad de planten uit. Hiervoor in de plaats komt een beukhaagje.

Hier op de plek nabij de glijbaan is nog een trap gemaakt door Ruud, Mike en Regien.
 

Vandaag tijdens de WWO hoorde Johan van Ad dat hij berenklauwen had gezien in de buurt van de vogelhut. Daar moest Johan natuurlijk meteen naar op zoek. En ja hoor, ze waren nog klein en Johan vond er maar 2. Maar toch, ze waren er.

Goed gezien van Ad.

 

Zondag:

En nog een paar lente kriebels.

Dit was het weer voor deze week.

  1. Winnifred

    Oh wat fijn! Een trap naar de glijbaan toe! Dan wordt het iets gemakkelijker voor de aller kleinsten om naar boven te klauteren.
    En dan het snoeiwerk aan onze fruitbomen van het collectief. De waterloten zijn er nu uit. Veel dank!
    Leuk weetje: onze appelboomgaard schijnt de oudste boomgaard van Almere te zijn, aldus Thijs Gerretsen.
    Toch iets om trots op te zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén