www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Natuur, Planten, Vogelbos, Zelfbeheer

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 10. 04 mrt.- 10 mrt. 2024.

De lente begint te komen.

Maandag:

(Greet) Maandagmorgen zijn er na een weekend vol vandalisme alle losgetrokken struiken weer ingegraven en de vogelhut uitgemest. Alles weer picobello. We laten ons niet klein krijgen.Dinsdag:

 

 

(Greet) Dinsdagmorgen zaten er twee ijsvogels op deze eendenkorf, die waren de weg kwijt zeker. Natuurlijk was ik net te laat om een foto te nemen.

 

 

Donderdag:

Door vuurwerk in een afvalbak op “De Plek” was de binnenbak geheel open gebarsten. Ruud heeft het uitgedeukt en weer aan elkaar gelast en geklonken. Het ziet er als nieuw uit weer.

Langs de kwelbeek zijn Martin en ik vast begonnen om deze hoop wilgentakken eerst wat kleiner te zagen en daarna op de hoop van Joop te leggen. Er liggen nog twee hopen takken verderop die ook nog bewerkt moet worden en op de hoop van Joop te deponeren. Daarna komt de gemeente al het groenafval verwijderen.

Vrijdag:

(Mike) Inspectie van de nieuwe manden in de kwelbeek.

Zaterdag:

Vandaag met zo’n 8 vogelbossers aan de gang in het bossie. Gelukkig met mooi droog weer.

Neem jij de bezem en de hark mee het bos in Marrie, dan neem ik de kruiwagen mee.

Ik heb de tractor meegenomen vanwege  het afvoeren van nog een hoop groenafval in de vlinderstrook. En nog een big bag vol bij Ine. Opgeruimd door Nicolette, Menno en ikzelf.

Vlak naast het insectenhotel hing nog een afgebroken dode boom die Arjan klein gezaagd heeft en opgeruimd.

Anneke mocht een kruiwagen vol klein gezaagde stammetjes meenemen, waarbij Nicolette ook mee hielp.

Menno en ik hebben de rest van de snippers bij elkaar geharkt. Hier gaat Menno met de laatste kruiwagen vol naar zijn bijen paadje, waar hij het goed kon gebruiken.

Marrie weer aan de slag met het weg knippen van iepen opschot.

Ook Ruud en Anneke het knippen van iepen en braam uitschieters.

Greet helpt Marrie met het knippen van iepen opschot.

Arjen hielp hier samen met de andere helpers rond de uitgang van het bos met het knippen van de iep. Er lag alweer een flinke bos takken die wij met de tractor naar de hoop van Joop brachten.


En een gezellige koffie ronde hoort er ook altijd bij. Marrie had de koffie gezet en ik had nog net op tijd bij AH verse driehoekige appelflappen gekocht. Ze gingen allemaal op, zo lekker waren ze. Het was een heerlijk werkdagje. Anneke had nog een idee om wat vaste planten/ struiken in de vlinderstrook erbij te zetten. Wordt over nagedacht.

Zondag:

Er komt langzaam meer kleur in en om de wijk, te zien door de ogen van Arjen, waarbij deze mooie foto’s. Zal de lente dan beginnen?


( Marlies) Wat ziet het hier schoon uit op straat en in het gras. Arjen heeft het geheel schoon geblazen. Op dinsdag en vrijdag heeft Arjen de bladeren uit de bosborder geblazen en hebben we, Marlies en Arjen, een begin gemaakt met het verwijderen van het onkruid.

Het totale overzicht na het schoonblazen.

Tot next week.

  1. Simon de Birk

    Die eerste paar zinnen van het weekournaal blijven dan toch weer even hangen. Struiken eruit trekken; dat moedwillig vernielen, kan er zo niet tegen. Maar de boodschap is helder, we laten ons door die eencelligen er niet onder krijgen. De balans na het lezen van ale berichren is duidelijk positief. Dat houden we zo.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén