www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Natuur kinder speelparadijs, Projecten verfraaiing, Zelfbeheer

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 08. 19 febr.- 25 febr. 2024.

Maandag:

 

Wilg langs de gracht verder geknot. Kan er weer twee jaar tegen met opnieuw groeien. Samen gedaan door mij en Martin. Daarna hebben wij een afvalbakken ronde gedaan.

 

Reparatie boomhut deur door Mike en Ruud.

Eerst het gereedschap en materiaal uitleggen.

Mike rekent uit hoe groot de deuropening  uitgezaagd moet worden voor een extra deurtje, zodat een volwassene er ook door kan.

Intussen is Ruud op de zoldering bezig met controle en kleine reparaties.

Deurtje zit er weer in. Extra deurtje rechts zodat de opening groter gemaakt kan worden. Bij calamiteiten kunnen dan volwassenen makkelijker naar binnen (veiligheidsmaatregel).

Ze hebben het toch maar weer voor elkaar weten te fiksen.

Donderdag:

Er waren op deze laatste zaagdag wat minder mensen aanwezig dan normaal maar dat mocht de pret niet drukken.

Thom wilde beginnen aan een boom die al rot was en langzaam doorzakte. Na vele tips van Wander, Jos en Rudy hoe je een kettingzaag aan de praat kan krijgen lukte het Thom toch nog niet.

Dus daarom liepen de boys maar door naar hun eigen werk. En Thom bleef maar doorgaan met het aantrekken van de zaag. Het vervolg zien we straks wel.

Langs het fietspad stonden de wat dunnere boompjes oranje geblest die er nog uit moesten. Fred was degene die hier een flink aantal omgezaagd heeft en klein gemaakt en daarna gelijk opgeruimd op de takkenrillen. Arjen had een kruiwagen met troep in het bos gevonden waarna Johan deze meenam naar onze container plaats.

Hier is Johan ook bezig om het hout wat gezaagd is op diverse plekken in de kar te gooien.

Na een uurtje werken wordt het alweer tijd  voor een bakkie koffie met…….

Heerlijke koeken er bij, weer verzorgd door Marlies.

Het vervolg van Thom. Hij heeft het zo te zien voor elkaar met het starten van zijn kettingzaag. Je ziet hier goed hoe deze boom langzaak doorzakt. Thom probeert de dikke stam vanonder door te zagen.

En ja hoor, dat deel boom stort ter aarde, zodat Thom er beter bij kan om alles te zagen. En zo is het gevaar geweken van omvallen.

En weer op een andere plek in het bos waren Wander, Rudy en Johan bezig om omgevallen dooie bomen op te ruimen en klein te zagen en de rest op takkenrillen gelegd.

Jos en Arjen hebben alle grote plakken nog een keer doorgezaagd op twee plekken langs de dijk kant, die er nog lagen. Ze waren eerst te zwaar om te vervoeren. Nu is langs de dijkkant alles opgeruimd.

Na al vele ritten hout rond gebracht te hebben, wordt dit dan de laatste volle kar vandaag om ook rond gebracht te worden door Lex, Johan, Arjen en ikzelf. En daarna alles opgeruimd en schoon geblazen van het zaagsel door Arjen..

Vrijdag:

Onderstaande foto’s met tekst door Arjen aangeleverd.

HOERA HET IS WEER SCHOOLVAKANTIE  !

De vogelkijkhut ziet er uit als een vuilnisbelt;
De jeugd vergeet iedere keer dat hun moeder niet mee is, want die ruimt hun troep altijd op.
Op de plek is een vuilnisbak gesloopt..

Een zieke geest vond het leuk om glasscherven in een van de buizen op de plek te strooien….”leuk voor de kleintjes!” maar niet heus.
De glasscherven zijn door Ruud en Mike opgeruimd.En dit vond de zaagploeg ook in het bos. Een kruiwagen met kunststof matten en andere prularia, waarschijnlijk door de jeugd gebruikt om er een hutje van te maken.

Zaterdag:

Het insectenhotel in het Vogelbos heeft een grondige renovatie ondergaan:
vorige week hebben Ruud en Mike het hele dak al voorzien van nieuwe planken op het insectenhotel in het vogelbos en tijdens de februari-WWO is de hele achterkant ook vernieuwd.

 

Het ziet er prachtig uit, goed voor weer 10 jaar of meer.

Dank namens de vogelbossers.

 

Vandaag ook weer een WWO werkdag. Zoals gewoonlijk eerst de gereedschapsploeg.

De verzameling om 10:00 uur van de vrijwilligers.

En uiteraard na al een uur hard gewerkt te hebben een lekker bakkie koffie.

Voor het complete WWO verslag nog even geduld.

Hans.

 

  1. Simon de Birk

    Vandaag met de kleinkinderen naar de speelplek geweest. Dolle pret. Via het weekjournaal zie je dan wat voor werkzaamheden er allemaal worden uitgevoerd om de plek veilig en schoon te houden. Goed om je dat weer eens te realiseren. Dat geldt ook voor het beheer van het bos door de zaagploeg. Leuk om ook daarvan de werkzaamheden te lezen. Bedankt maar weer voor verslaglegging en de foto’s. Ik blijf het zeggen: een prachtwijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén