www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Nieuwbouw

Wat een wanvertoning!

“Wat een wanvertoning” zegt Hanny na afloop van de politieke markt over de regionale onderbouwing van de Windbosflat tegen de voorzitter van de vergadering. Niet begrijpend kijkt de man Hanny aan. De man denkt net een goede vergadering te hebben afgesloten. Hanny woont in de Ereprijs, één van de flats langs de dijk. Zij is net met pensioen en heeft nu de tijd om de ontwikkelingen te volgen die zich in haar woonomgeving afspelen. Voor het eerst van haar leven is zij aanwezig bij een politieke markt. En zij weet niet wat zij meemaakt.

Drie buren die een gloedvol betoog houden. Buren die zeggen zich te schamen voor het bestuur. Buren die zeggen dat zij voorgelogen zijn. Buren die hun hand uitsteken en vragen om een dialoog om samen naar een win-win oplossing te zoeken. En wat gebeurd er vervolgens? De slippendragers van de wethouder negeren het verhaal van de bewoners volledig en steunen zonder slag of stoot het verhaal van het college. Dan wordt de witte zaal ontruimd. Bewoners op het strafbankje buiten en binnen wordt de boel omgebouwd tot “achterkamertje”.

Daar zetten de slippendragers de potentiële, nog leefbare, spijtoptant van de coalitie het mes op de keel. “Betalen, pannenkoek!” net als in de prachtige parodie van Toren C. Alleen hier is het werkelijkheid. “Je krijgt een paar weken de tijd om geld te zoeken. Maar denk niet dat wij je zullen helpen”. De zaak is teruggebracht tot een ordinaire centenkwestie.

Hanny denkt: “Wat onprofessioneel, wat een onvermogen, wat een schande. Ik begrijp mijn buren die ik heb horen inspreken. Ik schaam mij diep voor deze zogenaamde bestuurders in de coalitie.”

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén