www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, De Uithoek, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Wijkwerkochtend, Windbos

Verslag van de hoog zomer augustus wwo van 27 augustus 2016

 

IMG_8108bij de rozenboog

Thom en Elly zijn traditioneel vroeg bezig. Thom maait en Elly verzorgt de rozen van de rozenboog. Dat doet zij niet voor niets . De tweede bloei is dankbaar massaal. De borders krijgen de meeste aandacht vandaag. Yvonne en Henk in hun border, Simon in de zijne. Anton en Nike krijgen een bijzondere ‘flash mop’ hulp. Een grote groep zorgt er voor dat al de geknipte rozen en lavendel snel verdwijnen in een grote gele zak. Na enkele minuten staan alleen Nike en Anton nog in hun border alsof er niets gebeurd is. Ton is bezig met het maaien van de struikenborder tussen 50 en 51 en het overhangende groen van het Hoekwierdepad. De nieuwe aanplant in het bos wordt door Ad, Trees, Hester, Greet ,Marrie en Winnifred vrijgemaakt van braam en andere niet gewenste kruiden. Hier heerst een hoog “ik zie, ik zie, wat jij niet ziet” gehalte. Er komt van alles tevoorschijn en dat vormt een klein examen in jonge struweel planten kennis.  Ine en Leida ontwinden de rozenstrook langs de woongroep. Bij de kwelbeek zijn Bram, Regien, Susan, Anneke, Levien en Dante , Ineke  en ik bezig. Regien en Bram hobbelen met de KUBOTA rond. Maaien en opruimen van het riet ter voorbereiding van het graafwerk dat volgende week donderdag zal gaan plaats vinden. Levien en Dante zorgen voor een verjongings impuls van de groep van deelnemers. Bestaat de groep traditioneel uit naar brillen en sleutels zoekende senioren. Met de deelname van Levien en Dante krijgt de gemiddelde leeftijd een fraaie neerwaartse prikkel. Na de door Rob goed verzorgde koffietafel ,wordt geholpen met het opzetten van de tent tbv het jeu de boules toernooi van de Uithoek.

IMG_8109ozettem tent

Veel van al deze genoemde klussen worden op bijzondere wijze vastgelegd door de drone van Gilles. Gilles en zijn  drone krijgen veel aandacht. De vliegende schotel vormt voor de jongste jeugd en de babyboomers bijzondere aantrekkingskracht. Wij zijn benieuwd welke beelden Gilles  ons tzt gaat laten zien. Ter afsluiting genieten wij in ons jubileum jaar van de meest bijzonder soep tot dusver. Koude soep met een klont ijs,  gegarneerd met olijf schijfjes.

IMG_8112de soep

Paula helpt de chef.

IMG_8110paula helpt de chef

De chef maakt het kunstwerk persoonlijk af.

IMG_8111de chef maakt het af

Smullen maar.

IMG_8113soep

IMG_8115jongste deelnemers

Ja, een smaaksensatie waar alleen de secretaris van de Cuisine Culinaire Almere voor kan zorgen. Dank André voor deze speciale editie van onze soep traditie.

En kijk voor de foto’s van Martin op //www.hoekinzicht.nl/foto/WWO-27-08-2016/album/index.html

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén