www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen

Een tweede leven van de Rozenboog.

 Een nieuw idee komt aangewaaid.

by  on 18 mei 2014

Yvonne en Ouwe tipten ons dat de bloemenboog bij de Overloop gesloopt zou worden. “Is dat niet iets voor jullie, een bloemenboog ?”, vroegen de twee want daar wordt een gedeelte van de tuin gesloopt en de vraag is of de EZH nog iets kan gebruiken en kan helpen. Na een kijkje waren wij direct verkocht. Zeker Bram. Hij wist gelijk te vertellen dat hij 30 jaar geleden met de kinderen van de school ,waar hij toen werkte, had geholpen bij de plaatsing van de boog. Omdat de Overloop en de gemeente geen geld had voor deskundige sloop gaan Willem, Bram, Rob en Thom naar de Overloop om alle rozen weg te knippen en de betonvoeten vrij te graven. De gemeente regelt vervolgens het transport naar de Hoekwierde. Alwaar met vereende krachten de boog in twee delen een tweede leven krijgt. Zo zagen de bogen eruit bij de Overloop.

Afbeelding 098

 

 

 

 

 

 

Afbeelding 097

 

 

 

 

 

 

Die verdient een tweede leven en bij voorkeur in de Hoekwierde als een rozenboog. Met een aantal mensen denken wij aan het plaatsen van de boog over het voetpad dat langs de gracht loopt. Wat vinden jullie daarvan? Er is wel hulp nodig voor het weghalen, transport en opbouw. Dat spreekt voor zich.

Na eerst het idee en plaatsing rozenbogen bij de omliggende bewoners te informeren en/of er bezwaren zijn en goedkeuring aan gegeven is tot besluit gekomen om de boog  nabij de Hoekbrug / brievenbus over het voetpad neer te zetten.

Na veel ploeteren en zweten alleen al om de planten er af te knippen die gewoekerd door de bogen waren gegroeid en dan nog de zware betonnen sokkels met de hand uit te graven, om daarna te laten transporteren voorlopig naar de volkstuin tot we een plan de campagne hadden.

2014 05 EZH Training grasmaaien (11)

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding 142klein

 

 

 

 

 

 

Plaatsen rozenboog gestart.

by  on 22 JUNI 2014

Eerst is er het vervoer van de halve bogen van de opslag van afgekeurde “lantaarnpalen” naar de plek waar het “bushokje” is bedacht. Ja, beste mensen de fantasie slaat bij aantal buurtjes op hol.

IMGP6649klein

IMGP6654klrin

IMGP6655klein

Dan kunnen de gaatjes gegraven worden. Poeh, das zwaar werk en geheel met de hand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Thom Poes verzint een list

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En Willem Wortel heeft ook een idee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zo, de eerste staat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na de eerste boog is het de vraag. Hoe gaat de volgende makkelijker?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Met een glijbantje?!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En dat is de tweede.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tijd voor een versnapering

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inmeten voor de derde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En daar gaat de derde

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voor vandaag “mission complete”. Knap hè, van die gasten. De kanjers waren: Thom, Willem, Rob en de twee stagiaires Quinten en Ian.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De volgende werkdag….

Rob, Elly, Thom en ik zijn een ochtend bezig met steigerborder, moestuinhaag en rozenboog. Thom en Elly ruimen het laatste vuil op van de hagen en de steigerborder. Rob en ik brengen gaas aan bij de rozenbogen en planten 8 bijzondere klimrozen.

Afbeelding 113klein

Dankbaar plant Rob, op zijn knieën, de rozen die Paul heeft uitgezocht. Het project rozenboog is nu afgerond. Nu wacht het reguliere onderhoud en het genieten de komende jaren van de rozenpracht.

De Kamperfoelieboog.

En dit is het eindresultaat. Je kan het al zien groeien als je dichtbij genoeg kijkt. Hieronder de foto’s van de rozen die Rob geplant heeft.

Rosa westerland

Rosa westerland

 

 

 

 

 

 

 

Rosa climbing Bonica

Rosa climbing Bonica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

New dawn klimroos

New dawn klimroos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naheglut roos

Naheglut roos

 

 

 

 

 

 

 

 

Compassion roos

Compassion roos

 

 

 

 

 

 

 

Wat een prachtige exemplaren hé .

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén