www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Kwelbeek

Picknick langs de kwelbeek.

Ze hebben het goed bekeken om met dat hete weer onder deze Plataan te gaan zitten. Schaduw en wind er onderdoor tijdens de Lokale Picknick dag langs de kwelbeek.

Laten we het eens proberen, een nieuw buurtactiviteit: de Kwelbeek Picknick. Met heerlijke muziek op de achtergrond vanaf de picknickplek van Anneke, gingen we van start.

Ja, het was warm genoeg, smelttemperaturen!
Maar we waren uiteraard heel vindingrijk langs en op de kwelbeek: suppen, snorkelen en zelfs jetskiën…nee geintje.
De overlevingsstrategie: vind of maak schaduw en/of kom onder de douche bij het watertappunt. Loraine onder de douche. Jos heeft hier getracht Loraine vanaf de overkant nat te spuiten.


Je ziet het. Loraine riep naar Jos, kom maar als je kan en zij genoot van de verkoeling.

En dan natuurlijk de wedstrijd, iedereen had z’n uiterste best gedaan om in de prijzen te vallen, want de hapjes, picknickplekken en kleren waren geweldig!!!
Daan Weber had zich al dagen voorbereid en met zorg zijn kleren uitgezocht, een ridderpak en een konijnen muts met beweegbare oren, ja zelf bij deze temperatuur had hij die op. Het leverde hem de prijs voor de mooiste picknick kleding op.

Zo hadden we ook bezoek van twee mobiele eenheden. Nee niet de politie met honden en knuppels!  Rob en Elise kwamen met een karretje langs om waterijsjes uit te delen.Paula en André deden hun ronde met hun ‘mobiele picknick eenheid’, zo lazen wij op de bordjes aan Paula’s paraplu, en verrasten ons met een heerlijke koude gazpacho, waarvoor zij de prijs kregen van de mooiste picknickplek.Voor deze prijs was er trouwens veel concurrentie.
Onder de plataan hoopten Hester en Greet waarschijnlijk de warmte te kunnen temmen door de aanwezigheid van twee pinguins.
Er was een groot vloerkleden plein en een heus kerstboompje! En heeeeel veeel heerlijke hapjes.
Aan de overkant van de plataan werd ook goed uitgepakt door Lars & Brenda en Dion & Lea. We zagen daar o.a. pannenkoeken gebakken worden die gretig aftrek vonden. Hiervoor kregen zij de prijs van het origineelste hapje, maar voor wie dan?? Nou ja deel het dan maar.Ook Jos en Carol hadden een koel plekje gevonden onder de wilgen met o.a. een heerlijke schaal met gehakt balletjes in pastasaus. Dat werd smullen. Ze kregen vaak visite om hier gezellig bij te zitten.

Ja en de jury had het moeilijk om alle ingezonden juryformulieren goed te verwerken.

Er waren namelijk ook mensen die op alle categorieën goed scoorden, zoals Mike & Maudy en Hester en Greet. Gelukkig had de jury nog een zeer gewild kikkergroen ZHeo t-shirt om weg te geven en die hebben we in het midden van deze 2 koppels gelegd, mogen ze zelf uitvechten wie deze de komende WWO mag dragen.
Wie zagen we nog meer?
Marlou en Djoeke hadden o.a. heerlijke worstenbroodjes.

Nicolette,  Anita, Anneke en haar vriendin, Rudy, Nora (speelt ook heel mooi gitaar en binnenkort te beluisteren), Casper, Tim, Kids, Hans, Bram, Margreet, Joop, Mini, Johan, Jan en nog veel meer.
Al met al ruim 40 mensen. Zie de namenlijst.

En onder de plataan bleef het nog heel lang onrustig!😉

Het was een geslaagde dag en een feestelijke stemming wat wel tot  de laatste uurtjes zou duren. Zeker voor herhaling vatbaar.

Met dank aan Mini, André, Hans, Carol en Greet voor het maken van de mooie foto’s. En Carol bedankt voor de teksten in dit verslag.

Ik zou zeggen, volgend jaar weer. 

  1. Rob & Elise

    Zeker voor herhaling vatbaar!

  2. Loraine

    Het was erg gezellig! Zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor het organiseren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén