www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Speeldriehoek, Windbos, Zelfbeheer

Mixweekend

Zaterdag 26 november

“Neen, niet daar”, zegt Chris. “Waar dan?” is de repliek van Simon. “Nou, daar kan er nog wel eentje” vervolgt Chris.
Je denkt misschien, waar hebben die twee het over? Welaan, Chris en Simon struinen de wijk af en spotten plekjes waar de laatste bolletjes van Ouwe in kunnen verdwijnen. En omdat Chris gisteren een pink heeft gebroken zijn de aanwijzingen deze keer niet altijd even eenduidig. Maar op een gegeven moment snapt Simon het systeem; niet op de pink letten maar op de duim. Duim omhoog is prima, duim naar beneden is, daar met die bol.
Een bijzonder dagje vandaag. Het is geen echte Windbosdag en ook geen echte EZH-dag. Het wordt een mixdag.
Decia heeft weer een kinder-, vader- en moederfeestje georganiseerd op en bij de speeldriehoek. Blaadje hier, sopje daar. Eric geniet nog na van zijn jubileum gisteren en stelt dat het nu maar eens af moet zijn met die smerige stenen in de poort. Ik word weggehaald bij mijn braambosje om stenen te gaan sjouwen en storten op de Steiger. Is daarmee mijn gehele planning naar de Filistijnen. Kom ik een uur later bij Ine, krijg ik  de volle laag. Zit Ine helemaal alleen met koffie en koek.”Waar blijven ze nou?”.
Maar ik was aan het vertellen van die mixdag. Alfred heeft zijn buurtjes gemobiliseerd om het stuk achter 41- 50 te schonen. Hij vol gas met de bosmaaier en Bram met z’n borsteltje. “Oh, heb jij je tandjes nog niet gepoetst, kom maar eens even hier”.
De Karinnen knippen en vegen. Misschien was er nog meer hulp maar dat is aan mijn oog onttrokken.
Gelukkig was er toch ook echt Windboswerk. Eerst in tweetallen bolletjes in de grond. “Waar Paul? ”. Ik waag mijn pink daar niet aan en stel; “Laat ons in het voorjaar verrassen”.
Bert en Ron ( ja heus, een echte Veldenaar), Arjen en Wouter en Anneke en ik zwerven langs en in het bos. Na een uurtje zijn de bolletjes onder de zoden en gaat Arjen de restanten van zaagactie van jl. woensdag opruimen. En Wouter gaat een gaatje spitten voor de linde verhuisaktie van a.s. woensdag. Arjen helpt hem en op het moment dat hij met schep wegloopt vraag Anneke mij. “Gaat hij echt die stobbe wegspitten?”
Voor degene die er nog niet geweest is. Op de plek waar nooit gebouwd mag worden staat een stobbe van bijna een meter doorsnee! Greet is inmiddels de gelukkige bezitster van het spechtengat!
Wij eindigen gezamenlijk in het braambos waar ik het eerder over heb gehad. Al met al weer een mooie en succesvolle dag. Sorry Ine, van de koffie.
Morgen geen mixdag. Dan staat op het programma; de bosrand en grote plek van het kleibos.
En vooruit een klein beetje mix dan; die dode eik kan van het grote veld en de te verhuizen linde kan vrij gespit worden. Morgen ben ik erbij bij de aftrap maar ga dan naar een verjaardag. Ton heeft de coördinatie. En mag de koffie regelen, Ine is er ook niet.

De oplettende lezer vraagt zich wellicht af; waar heeft die gast het over. Linde verhuisaktie?
Dat zit zo. Woensdag a.s. heeft de gemeente de wijk een kraan beschikbaar gesteld voor het verzorgen van klussen die vermeld staan in het schouwrapport en voor de realisatie van het groenidee Hoekwierde. Marion, Greet, Hans L. en ik hebben afgelopen week die actie met de kraan voorbereid. Hans en ik sturen de kraan aan. De volgende acties staan op het programma;
1. vlakken van het gras voor 1-5.
2. verplanten van de linde
3 graven paddenpoelen
4 op twee plekken verbreden van de kwelsloot
5 vlakken van het scheve paadje langs de gracht.
6 langs de gracht klei afgraven en zand erin.
En als er nog tijd over is werken aan een ijsvogelwand. Maar ik denk niet dat die tijd er zal zijn.

Wil je meer weten, ga dan naar Greet, Hans, Marion of mij.

Tot morgen,

Paul Weber

 

Zondag 27 november

5 voor 10: daar komt Paul aan met twee scheppen.  Hij kan het niet laten: voor het familiebezoek uit nog even aan de Windbosslag. Al snel staan we met z’n 8-en: Paul, Wouter, Paula, Bram, Margreet, Ad, Milko, Karin en Ton, het werk te verdelen. Paul en Ad zorgen voor het verplantklaarmaken van de linde en halen vast de dode eik uit het grote grasveld. De anderen verwijderen langs het fietspad de braam en zorgen voor een mooie schone strook. Daar kan volgend jaar het gras opkomen. Rond half elf verkast de zeer drukke Milko naar de volgende klus en gaat Paul Ine begeleiden bij het familiebezoek. Met z’n 6-en gaan we buitenom het bos om het fietspad goed vrij te houden.
Rond kwart over elf voegt Pluvius zich bij het gezelschap en neemt het volledig over: tijd voor koffie bij Anneke.

Groetton

  1. Sorry Paul, voor het in de war sturen van je planning! Maar ons gangetje is wel weer lekker opgeruimd, hahaha…
    Groetjes, Decia HW27

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén