www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Centraal grasveld, Wijkbijeenkomsten

MidZomerFeest 2023.

Midzomerfeest 2023.

Het is alweer de zoveelste Midzomerfeest in de Hoekwierde. Maar nu eerst wat er vooraf gaat. Ook de voorbereidingen mag wel eens belicht worden. Bij deze.
Weken van te voren wordt er bekeken wat er allemaal nodig is, vooral de inkopen van drank, etenswaren, huren van een opblaasbaar spring kasteel, tenten en tafels enz. Om maar wat te noemen. Mensen worden benaderd die willen helpen. Op het draaiboek  hieronder krijg je wel een beeld wat er zoal  nodig is en wie daar deel van uit maakt om er een gezellig feest van te maken, inclusief alle genodigden uit de Hoekwierde en omgeving. Dus bedankt alle vrijwilligers die ook dit jaar het weer verwezenlijkt hebben.
Namens de trekkers, Irma en Bram.


Maar nu volgens het draaiboek, halen wij eerst de spullen uit de container met de tractor en aanhanger. Hier het opzetten van een aantal tenten. Bram heeft de leiding en legt uit hoe we de grote blauwe tent moeten opzetten.

Met 8 man is het nodig om de tent omhoog te brengen. Het is een precisie werkje.

Met de trap kom je bij de 3 nokken om het doek vast te zetten.

Wat gebeurt hieronder? Dit is de tent waar wij bij de vorige keer mee zaten te klooien hoe hij in elkaar moest.

Is wel voor herhaling vatbaar. Weer was het zoeken hoe het moest. Is toch wel een lastige tent om op te zetten.
Uiteindelijk stonden alle tenten mooi overeind.

Al het keukengerei, drank en hapjes werd voor de koeling maar onder de boom gelegd.

Die moeilijke tent moest hier komen, over de barbecue apparatuur.

Anneke knipt alle lage takken weg waar we last van hadden.

Uiteindelijk op tijd stond alles voorbereid, inclusief het springkasteel. Om 16:00 uur waren wij klaar met de voorbereiding. Dit alles gedaan met zo’n 12 man/vrouw helpers.

De tafels stonden in de tenten waar nodig en een aantal statafels verspreid. Het was tot nu toe rustig en droog weer maar we hebben alles toch maar even in de tenten gezet. Het zou namelijk rond 17:00 uur hard gaan waaien en flink gaan regenen.

Het is 17:00 uur en de hel brak inderdaad los. Sterke windvlagen en het regende hard.

Alle buitentafels werden vlug binnen de tenten gezet, tenten extra met lijnen vast gezet. Zelfs de tractor werd bij de grote tent gezet om 4 tenten extra vast te zetten aan de tractor als tegengewicht en dat hielp gelukkig. Er is verder niets stuk gegaan.

Beetje beduusd zaten wij in de tent. Precies om 18:00 uur was deze bui over. De mensen konden komen en het was droog. Jos stuurde toch nog even een app door aan iedereen, dat het feest gewoon door kan gaan.

Tegen 18:30 uur kwamen de eerste mensen aan gelopen en het werden er al snel meer. Een kwartier later deed Irma het openingswoord en dat iedereen maar mag genieten en van elkaar en de lekkere hapjes.


Diverse dranken van ZH en de hapjes, meegenomen door de genodigden werden op de tafels gezet. De kinderen konden aan deze tafel onbeperkt pannenkoeken eten. Bram deed wegwijs wat er zoal te krijgen was.


Nu het al een enige tijd begint te lopen, wil ik eerst dat de kinderen aan bod komen. Veel  spelend in het spring kasteel.


Spelend op de klimbomen.
En een aantal heerlijk voetballend.

We hebben wel 15 á 20 kinderen geteld, veel meer dan daarvoor.

Hier het eerst plaatje hoe ontspannend en gezellig het was.

Laat Bram nu zijn tattoo zien of hoe zit dat?

Vanaf nu zeggen de foto’s genoeg hoe gezellig het was. Geniet nog maar even na.Het was een geslaagd feest met zo’n 136 genodigden incl. de kinderen door Jos, Bram en ik geteld.
Tot ziens volgend jaar bij de volgende MZF.

  1. Simon de Birk

    Ja, was weer top, mooie traditie. En inderdaad, relatief veel kinderen. Gelukkig maar, het houdt de wijk jong.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén