www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Natuur, Vogels

Kwelbeek zwanen gewogen en geringd

Zorrig dat je erbij bent”, had Greet gezegd. Bij AH worden de jonge zwanen die zich zo thuis voelden in de kwelbeek en die ons zo hebben laten genieten geringd. Neen Joop, over die lading poep hebben wij het nu even niet!

En zo ontmoetten een 10-tal geïnteresseerden drie leden van de zwanenwerkgroep Flevoland.
Waar zijn ze?”, vroeg een ieder zich af. Naspeuringen leerde dat zij in de buurt zaten en gewillig lieten de beesten zich naar een minder steil plekje in het talud leiden. Daar werden de twee jongen bij de kladden gepakt.

En begon het ritueel van meten, wegen en weten.

Mamma zwaan ziet zorgzaam toe dat er geen al te gekke dingen gebeuren.

Mamma zwaan wist het allang maar voor ons is het leuk te weten dat mamma zorgt voor een zoon en een dochter. Zij wegen respectievelijk 11 en 9 kg. Na een aai over de bol van Tim gaan de zwanen weer geringd hun eigen weg. Nu maar hopen dat de letters op de ring senior proof zijn. Immers Greet had letters gelezen die bij een andere zwaan, een mannetje, thuishoren. De levensweg van de twee zwanen is vanaf nu te volgen. Dank, leden van de zwanen werkgroep, voor deze leerzame zondagochtend.

De foto’s zijn van Loraine.

BewarenBewaren

  1. Greet Boomhouwer

    Wat een leuk verhaal. Ik zal de ringgegevens opzoeken want daar heb ik ook foto’s van. Het lijkt erop dat pappa zwaan de kinders heeft teruggegeven aan mamma zwaan.

  2. Regien Loggen

    Interessant en leerzaam om mee gemaakt te hebben

  3. Wil Neering

    Wat leuk om dit te lezen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén