www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, EZH Weekjournaal, Natuur kinder speelparadijs, Vogelbos

Journaal zelfbeheer Hoekwierde eo. Week 50 . 7- 13  december 2020.

 

De radar reiger houdt de gemoederen bezig. Een weekje somber, mistig en waterkoud weer behalve bij het versieren van de kerstboom. Zoomende oudjes praten over bouwen en faciliteren. Bouwteam en vogelbossers oa actief op zaterdagochtend.

Maandag

Het is druilerig weer. Ik spreek Jos Entrop, studente Windesheim. Ik heb met Jos een onderhoudend gesprek over een wijkanalyse die ze voor school gaat maken. Met de paraplu op maken wij een wandeling .

Op de plek is het mistroostig.

Ik was hier een paar weken terug”, zegt Jos. “Het was hier toen zo druk en gezellig”. Wij zien een reiger met het bijzondere mondkapje aanvliegen en landen op de dak van Bram. Daar tuurt hij geestdriftig rond . Het beest heeft zin in een gefilterd ofwel gefileerd hapje. Het versieren van de kerstboom gaat niet door vanwege de motregen. “Je wordt kliedernat “, zegt Lap.

Dinsdag

Het werk was zaterdag jl nog niet af, ook vandaag zijn Thom en Elly bezig met snoeien, binden en schoffelen aan de rozenboog.

Je denkt toch niet dat Arjen bij dit weer sombert. Wel neen, hij ziet mooie dingen om weer vrolijk van te worden. Neen, dan heb ik het niet over de reigert! Ook vandaag vliegt onze mondkapreiger vliegt vrolijk rond. Hij gebruikt zijn kapje als radar om vangers op een kilometer afstand te houden.

Hé, de vos doet weer een nieuwe poging. Die sukkel weet niet dat er weer kans is op een tsunami.

Er gloort een coronaproof nieuw jaar concertje. Volgende week bij de uitnodiging voor de laatste WWO van het jaar informeer ik je nader.

Woensdag

Wat zal ik zeggen over het weer?

De mondkapreiger haalt de Flevo omroep. Wij hebben nu een beroemde onderdaan in ons midden. Wat zal Greet trots zijn. //www.omroepflevoland.nl/nieuws/208035/dierenambulance-zoekt-reiger-met-hekwerk-rond-de-snavel

Het bouwteam heeft een zoom overleg met elkaar. Waar wordt er zo al over gezoomd? Nou, twee nieuwe kunstuitingen op DE PLEK vergen de nodige afstemming en voorbereiding. Het team geeft zichzelf weer een pittige opgave. Heb je ook zin mee te doen met die fanatieke bouwers, laat het weten aan Regien, Ruud, Mike Rob of mij. Er is genoeg te doen.

Donderdag

Wat nu, onze reigert is nationaal nieuws. Al vroeg wordt in wakker Nederland melding gemaakt van “onze “reiger. Vergeet de dierenambulance. Ons bouwteam weet wel raad met zulke creatieve gasten die zich inzetten voor maximaal hergebruik. En zie het zonnetje gaat schijnen. Dat ziet er gelijk een stuk vrolijker uit.

K&B zorgen voor hun afvalbakken ronde. Het behangen van de kerstboom ging maandag niet door. Vanwege de motregen. Vandaag is er de herkansing.  Margreet, Marrie, Winnifred, Lap , Bram en Arjen zijn met lichtjes en ballen in de weer.

En voor al uw electra is daar

Ook op deze avond is het zoomen niet van de lucht. Wij videobellen over hoe verder in onze ‘organisatie” zonder Ton. Al onze taken en de ondersteuning daarvan is in beeld  gebracht en daar praten wij over. Het is goed de inzichten met elkaar te delen. De groep gaat nu drie keer per jaar bij elkaar komen om het bestuur te steunen en te adviseren. Oh, je wilt weten welke oudjes aan al die moderne anticorona instrumenten deelnemen? Greet, Paula, Irma, Anneke, Mike, Martin, Levien, Bram, Andre en ik. Sorry Levien, jij bent geen echt oudje hoor!

Vrijdag

Ha Arjen, waar ben je als je groot reiger nieuws kunt vast leggen. Hoe zou dat nu komen?

Zaterdag

Als Joop alweer aan het maaien is

zijn er op de plek voorbereidende werkzaamheden voor de aldaar te maken twee kunstwerken.

Te weten een zeer bijzonder vogelhuisje , tja na het mussenhotel heeft het bouwteam de smaak te pakken En er komt een nieuwe schommel. Die stond vanaf het voorjaar al in de planning. Het basisontwerp is van Ton. Ruud is met het basis ontwerp aan de gang gegaan. Nou dat gaat een unieke constructie worden. Na de plek is er corvee van het bouwteam op het volleyveld. “Gelukkig”, zegt Regien na een uurtje, “de schroeven zijn op. Volgende keer gaan wij verder.” 

Lap doet gewoontetrouw verslag van de vogelbosserij; De opkomst was vandaag zes vogelbossers. Tijdens een rondje vogelbos was Marrie er ook nog even bij tot zij weg moest. Nicolette bekommerde zich om de vlinderstrook om deze nog extra aan te harken van takken van de bomen die gezaagd zijn.

Johan daar in tegen begon met het omzagen van iepen opschot in het deel waar de bomen zijn gezaagd om ruimte te maken voor het plaatsen van nieuwe boompjes die wij later krijgen van de gemeente. Rob heeft zich op zijn stekkie gestort

of te wel het onderhoud van de voorkant van het insectenhotel waaronder het schuren om het graffiti weg te krijgen. Na de koffie-natuurlijk

weer goed verzorgd door Elise-hebben Johan, Hans en Nicolette het grote veld gedeeltelijk aan geharkt van losse takjes van de omgezaagde bomen alsmede het vermolmde hout tussen de klimbomen weggehaald en afgevoerd. Het was een geslaagde ochtend kwa werkzaamheden.”

Marlies spreekt een jongen aan die zo graag een hut wil bouwen in het bos. Vlak naast de hut van Greet. “Beste jongen, dat kan natuurlijk niet”. “Maar waar dan wel,” piept de jongen teleurgesteld. Tja, dat weet Marlies ook niet zo snel.

De rosa nietia stat op zijn/haar laatste benen.

De radar reiger laat zich vandaag vangen. Einde van een mooi verhaal.

De afsluiting van de Arjen week vormt en klein

en groot boompje met de lampjes aan.

en dan heb je ook nog de steen

en……………………………………..

Volgende week is er op donderdag de laatste zaagdag van dit jaar. Het opruimen van het windbos deel langs het Hoekwierdepad staat op het programma. Volgende week zaterdag hebben wij de laatste WWO van 2020. Vlak voor de kerst kun je je nog verdienstelijk maken in onze woonomgeving en de ander vertellen hoe je dat nu doet met het kerstdiner.

 

 

 1. Nanette

  De mooiste dagen zijn die waar de stilte de uitzichten inneemt,
  de mist verstild alles,
  zelfs het denken blijft achter
  Troost hangt in de lucht

  Prachtige beelden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén