www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Natuur kinder speelparadijs, Vogelbos, Windbos

Journaal zelfbeheer Hoekwierde eo. Week 49. 30  november – 6 december 2020.

 

Na een week vol inspanning, volgt er een van ontspanning. Rillen blijkt het medicijn, fijn om in het bos te zijn. Boeien, ook kun je lekker gaan snoeien.

maandag

Levien en Dante ruimen in het bos bij hun huis. In het vogelbos zijn Nicolette, Greet, Anita en Rudy actief. “Alles is nu opgeruimd”, zegt Nicolette na afloop. “In nog geen week tijd. Alsof er niets gebeurd is”. Rudy is doorgegaan met zagen in het windbos”, zegt Nicolette.

Bij Frank, een vriend van mij ,haal ik een partytent op. Frank; “ jullie zullen hem meer gebruiken dan wij, alsjeblieft.” “ Frank, namens de goegemeente, hartelijke dank.” Volgens Bram is er nog geen ruimte in de container.” Vraag maar aan Thom, misschien heeft hij nog een plekje. “Ja hoor Paul, zegt Thom. “Kom maar op, wij leggen dat ding naast zijn groet broer. Kijk, er zit precies 1.5 meter tussen.

Tumult langs de beek. Er wordt een reiger gesignaleerd met een mondkapje. “Een fraai kapje, wel een dag te vroeg, “ zegt Joop. “Niet zo maar een kapje. Ik kreeg het beest niet te pakken. Toch wel zielig, een voordeel, mijn vissies zijn even veilig”.

Dinsdag

Joop maait langs de gracht. “De gemuilkorfde reiger heeft zich vandaag niet laten zien”, zegt Joop. “Leuke lichtjes aan de brug Joop.”

Johan ijsbeert nabij de magere brug.

Wat is er Johan”, vraagt Regien.”Ben je iets kwijt?”. “Ja”, zegt Johan. “ik ben het zat om tegen de paddenstoelen te praten”.

Ik wil hier rillen maar er is geen materiaal. Ja even verderop maar ik weet niet hoe dat hier te krijgen”. Zullen Paul en ik je komen helpen? . Johan springt van enthousiasme bijna een ril plat en zien wij nu een paar traantjes in de ogen als wij een paar karren rilmateriaal aanvoeren.

Woensdag

Anita ziet Rudy zagen. “Weet je wat, ik ga lekker even rillen. Je weet met Johan in de buurt worden al je ril pleziertjes je ontnomen.”

Donderdag

K&B doen hun grote afvalbakken ronde.

En graven vast de kabel in naar de kerstboom.

“Maandagmiddag gaat er spanning op. Doe je mee met optuigen?“, vraagt Lap.

He verrek”,  zegt Johan tegen Ad. “Het lijkt wel of er iemand heeft staan rillen. Je kunt je kont niet keren of je bent hier je rilstekkie kwijt.”

Vrijdag

Er is een foto shoot op de plek. Fotograaf Sicco is helemaal uit Den Haag gekomen om van ons een fotootje te nemen. “Voor wat?”, vraagt Rob. “Voor een plaatje bij een verhaaltje in het blad van het  wereld natuur fonds.” Jullie zijn goed bezig. Dat krijgt aandacht.”, zegt Sicco. “ Maar waarom heb je dan geen foto van Arjen gebruikt”, vraagt Regien. “Tja, dat moet je mij niet vragen.” Aan de shoot nemen ook deel Irma met kleinkinderen, Lap en Mike. Na de shoot gaan Mike en ik nog even zagen en schroeven voor het kunstwerk. Regien en Rob proberen net als vele ander jonge buurtbewoners een bruggetje te bouwen. Die drang is bij ons Nederlanders niet te stuiten.

Bij CC kun je nu zitten tot je een ons weegt. Lekker hoor, met Jan Lul die in je nek hijgt.

Mooi doorkijkje richting het areaal van Elly en Thom. Ligt er mooi bij , hè.

De kersen op het grote veld vormen wolkjes roze en zijn al in de kerststemming.

Evenals de hoeksteen. Met dank aan Wim.

Rijmen en surprises is een aloude traditie. Een kleinzoon van Ton uit de Velden heeft als surprise DE PLEK nagebouwd.

Mooie creatieve uiting en  Bob de bouwer in de dop” , roepen onze bouwmeesters Ruud en Mike in koor.

Zaterdag 5 december 2020.

Als Arjen een oog open doet ziet hij het een beetje oranje kleuren achter de gordijnen. “Oranje, oranje!”. Arjen ruikt zijn kans. Snel schiet hij in de kleren en vliegt met zijn camera naar de dijk. Hebbes.

Arjen loopt door het bos

naar de plek.

He, wat krijgen wij nu? Het moet niet gekker worden. Er is een gemak in het bosje gemaakt.

Bij de beek staat Arjen stil bij fraaie doorkijkjes.

Halverwege is Jos aan het snoeien.

Onder de brug ligt…

Roep de rayonhoofden bij elkaar!

Bij het KWAM zorgen spreeuwen voor nog meer kunst.

En Thom en Elly zorgen voor de finale deze ochtend.

Op het grote veld staat de kerstboom zielig en alleen.

Maandag om half drie gaan de lampjes er in en ook de ballen. Kom je helpen?

 

 

 

  1. Maryse

    Wat een enorme hoeveelheid foto’s!!! en wat een zonsopgang !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén