www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Maaierij, Natuur kinder speelparadijs, Speeldriehoek, Volkstuinencomplex

Journaal Zelfbeheer Hoekwierde eo. Week 43. 19-25 oktober 2020.

 

Een slotje op het slot van het mussenhotel. Bloeddonatie voor het buurt onderhoud. Opruimen gras/riet in het buitengebied. Tim en Daan zorgen voor hutkunst.

 

Maandag

Vorige week heeft Ruud een slotje op de deur van het mussenhotel gemonteerd.

Gisteren waren er meerder meldingen van paniek in de hut. Kinderen sluiten andere kinderen op. Tom Poes , verzin een list.

Mike en ik borstelen en blazen de paden en de toegangen van het moestuincomplex schoon. Mike werkt voor het eerst met de borstelmachine en leert hardhandig dat de machine een eigen wil kent. Afijn , hij blesseert zich aardig. Bloed  komt tevoorschijn. Arjen heeft dat blauwe dingetje uit de bosjes gehaald .

Het dingetje blijkt een blauw ding te zijn.

Bij  het verwijderen van het blauwe ding blijft een van de haakjes in zijn oor haken. Nog meer bloed. Voor de spiegel knipt Arjen de haken weg. Dat sommige vrouwen zo een oor piercing  leuk vinden snapt hij niet. Als Lap en Martin een aanhanger aankoppelen blesseert Martin zich en ja hoor, bloed gutst. Op een gegeven moment zijn drie stoere mannen hun wonden aan het showen en zij bieden tegen elkaar op wie het meeste bloed heeft verloren.

Bram ziet dat allemaal aan en denkt bij zichzelf; “ik ga wel maaien, daar kun je niet zo snel een blessure bij oplopen”. Komt ie even later terug. “Ik ben een geel hesje vergeten.” Geschrokken door dat bloedbad “ Je weet maar nooit”. Bram is op zoek naar hoog gras. Rob en Camelia weten nog een vergeten hoekje.

Daar weet onze maaibaas wel raad mee.

Bij de beek is Joop actief. K&B legen alle 20 bakken in en om de wijk. Zij zien overal hopen en nog eens hopen. Molly is lekker bezig.

Maar baas boven baas. “Zo een hoop gaat mij boven de pet”, zegt Molly.

Dinsdag

Johan,: “Ik ben vanmiddag nog even aan het harken geweest . Langs het fietspad ligt het nu wat compacter in diverse hopen. Ik hield het niet zo lang vol dus heb ik alleen langs het fietspad gedaan.

De druppel fetisj van Arjen kent geen grenzen.

Woensdag

Behang voor de hutten. Daar zijn Tim en Daan mee bezig. De boys kleuren vogels en vlinders in diverse pluimage.

Na deze creatie gaan de kunstwerken te drogen en gaan wij naar de plek. Daar vindt Tim de verdwenen bel. En hij vangt wel 10 stekelbaarzen. Leuk hoor.

Donderdag

Een zware combinatie zuigt het gemaaide riet en gras op dat rond “de Plek” lag.

Arjen komt weer ogen te kort.

Vrijdag

K&B legen weer alle 20 bakken in en om de wijk. Vervolgens snoeien zij de hedera heg naast de containers

Joop bosmaait met zijn nieuwe bosmaaier het talud langs de kwelbeek.

Ad, Johan en ik hebben een afspraakje om op de plek het gemaaide gras en riet bijeen te harken. Jammer dat de zuig combinatie gisteren al is geweest. Nu zitten wij met de vraag waar wij al dat gras/riet dat niet is opgehaald naar toe moet. Wij besluiten dat er nog wat op de ringslang broeihoop kan. Dus daar gaan wij.

Een grashark sneuvelt in de handen van Ad.

Content laten wij Ine en Arjen zien hoeveel gras wij verplaatst hebben.

Hebben wij nog tijd voor een salix verzetje”, vraagt Johan. “Opkalefateren van de tipi’s , is dat wat?”. De ogen van Johan beginnen te glimmen. Dus daar zijn wij het tweede deel van de middag mee bezig.

 

Zaterdag

Daan, Tim, Ruud, Regien en ik zijn op de plek voor een aantal zaken. Daan en Tim hangen een deel van hun kunstwerken op in het mussenhotel.

Ruud helpt daarbij een handje.

Ruud zorgt voor een slotprotector en hij laat het deurtje weer soepeltjes lopen. En Regien, Regien kent haar eerste zeis ochtend. Nog nooit van haar leven heeft zij een zeis in handen gehad. “Zo, daar krijg je het warm van.”, kreunt Regien na enkele minuten.

Je moet de zeis het werk laten doen”, zegt leermeester Ruud. “Hoe dan?”. “Nou zo” “  Nou , het blijft zwaar werk “, zegt Regien. Ik mag ook een stukje zeisen en harken.

Volgende week zaterdag is er de WWO  van oktober. Dan kan hier verder gewerkt worden. Riet maaien, ruimen en bramen uitsteken. En natuurlijk alle andere mogelijke WWO klussen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén