www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Natuur kinder speelparadijs, Paddenstoelen, Vogelbos

Journaal Zelfbeheer Hoekwierde eo. Week 41. 5-11 oktober 2020.

 

Elke dag valt er regen. Soms levert dat somber herfstweer. Arjen ziet schoonheid en CC en de vogelbossers zien al weer door de oogharen struiken bloeien en vlinders fladderen. Vergeet niet te stemmen op de RABO bank clubkas campagne.

Maandag

CC had een kwekerijtje. Een hibiscus kwekerijtje. Gisteren was de dag voor uitplanten. Drie vakjes spitte CC schoon om daar de jonge planten in te zetten.

Over een paar jaar weten wij of deze actie van onze CC een geslaagde was.

Weer een fraaie dag voor K&B. Ze kunnen haast niet wachten want de borstelmachine is weer beschikbaar. Na een snelle edoch grote afvalronde gaan ze aan de slag. BB, borstelen , vegen en blazen.

Mooi werk mannen. “Jammer”, zegt Lap. “Toch malleur aan de machine. Zijn wij maar weer gaan knippen.”

Vandaag start de mogelijkheid om te stemmen op Rabo Clubsupport. Doen hoor.

Dinsdag

Greet doet verslag aan de nationale huiszwaluw club. “Jammer hè, zo een mooie til en die beesten laten hem links liggen. En de mensen maar klagen over woningnood!”

Tiljaar 2020

 

Was de til bezet Nee
Aantal nesten (indien mogelijk)
Op welke afstand zijn er huiszwaluwen in de buurt 1,5 km centrum Almere Haven kleine kolonie
Heeft de til lokgeluid Nee
Was er een 2de/en of 3de legsel? nee
Opmerkingen, zoals andere soorten in de kast Huismus heeft gebroed

 

Woensdag

Daan en Tim hebben de gehele dag vrij vanwege een studiedag van de leerkrachten. Wij gaan oa naar de plek. Fanatiek gaan de boys weer op jacht naar beessies. Naast libelle larven vangen ze ook drie forse stekelbaarsen. Wonderlijk toch, je vraagt je af hoe die beesten hier zijn gekomen. De regen deert ze niet constateer ik schuilend in het mussenhotel.

Anke en Luuk van WIJK-E bellen. De groei van het aantal gebruikers van WIJK-E stagneert. Hoe dat positief te beïnvloeden? Deze vraag gaan wij voorleggen aan de huidige deelnemers op een info avond op 22 oktober. Wil je een WIJK-E om je energieverbruik goed te kunnen analyseren laat mij dat dan even weten. En je bent natuurlijk welkom op 22 oktober.

In de serie “dreigende luchten” schiet Arjen een paar volbloed exemplaren beelden.

Donderdag

Natte boel vandaag. Buitenwerk voor Arjen, vandaag maakt hij een serie “schone nattigheid”.

K&B zijn even buiten voor een zeer verkorte afvalbakken ronde. Zij zien Rudy in de regen maaien langs de gracht.

Binnenwerk heeft de voorkeur voor  anderen. Mike bv probeert een MAEX profiel van ons op te stellen. MAEX is een club die bewoners initiatieven kan ondersteunen , vandaar dat Mike zich inspant voor het opstellen van een passend profiel. Dat is nodig om bij gelegenheid financiële steun aan te vragen.

Heb ik al gezegd dat je als je RABO lid bent kunt stemmen op de rabo clubkas campagne. Niet vergeten. Wij kunnen de centjes goed gebruiken.

Vrijdag

Ook vandaag maait Rudy  het talud  van de gracht .

Regien en ik gaan aan de slag met de wens van Greet;  de bouw van een voedertafel die hufterproof is. En daarmee denkt ze niet aan agressieve eksters of kraaien.

Of deze voeder tafel hufterproof is zal de tijd leren. Wij hebben er in ieder geval onze best op gedaan.

Johan redt een salix die spontaan is opgekomen in de orchidee weide. “Kijk, dat kan ik nu niet zien hè, zo een mooie salix die straks zonder pardon weg gemaaid gaat worden.”

Carol gaat bij de buren langs die wonen naast het krachtbos. Dit om het planten van struweel  beplanting en anders maaien  te bespreken. Mensen reageren enthousiast op de voornemens.  Arjen gaat ook rond voor een serie “niet te stuiten afbraak.”

Zaterdag.

Het is de 2e zaterdag van de maand . Dus is er de vogelbosserij. Nietsvermoedend komen Lap en Johan aangekeuveld.

Huh, wat zien ik daar in de vlinderstrook”, zegt Johan. “Oefenen voor de vlindertjesdans”,  zegt de altijd zo lichtvoetige Ruud.

Daar heb je ook Marrie, Anita, Greet ,  Anneke, Adrie, Martin en Rob. Nu is het duidelijk, de vlinderstrook staat vandaag op het programma. Lap; “ We begonnen deze keer met droog weer en om 13:30 uur waren we klaar en toen begon het pas te regenen. Mooier kon het niet. De opkomst was weer groot met 11 man/vrouw. De vlinderstrook werd grotendeels gezeist 

en het groen er afgeharkt en door anderen afgevoerd in 6 grote gele zakken naar de korf gebracht.

Rob ging weer door met gaten boren aan het insectenhotel.

Ook werden 2 kleine bomen omgezaagd bij twee bewoners van de woongroep aan de rand van hun achtertuin.

Het was een speciale koffie pauze geregeld door Adrie want Johan was jarig, hij had  lekkere slagroom soesjes meegenomen voor bij de koffie.”

Nog een keer, vergeet niet te stemmen op de RABO clubkas campagne.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén