www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Maaierij, Natuur kinder speelparadijs, Windbos

Journaal Zelfbeheer Hoekwierde eo. Week 36. 31 augustus tot 6 september 2020.

 

MM ( maaidag Martin). Bezoek studenten Aeres. Sjato kweekt wespen dronken.

Maandag

Er is een studiedag op de school van Lars en Bram. Dus wij hebben de hele dag de kleinkinderen. Na twee weken al een studiedag. Ik heb er zo mijn eigen idee over. Bijna vier maanden thuis zitten en dan na twee weken al weer studeren. Voor Bram bestaat de dag uit een dagje praktijkonderwijs. Wij gaan naar de plek waar Rob, Mike en Ruud weer met de entree bezig zijn. Bram is in zijn element , hij mag helpen met timmeren, zagen en boren. En dan weer even slingeren en ravotten. Dat is nog eens school. Zouden de leerkrachten ook eens moeten doen. Volgens mij leer je hier meer dan in die suffe studie centra. K&B komen langs en constateren weinig afval. Een maat voor een slecht weer weekeinde. En dus minder recreatie op de plek. Alleen was er jeugd die zich verveelde en in de hut de bel mollen. Die bel heeft het precies een week volgehouden. Kennelijk een bel van een soort die niet hufterproof is.  Die hufters leren thuis en op school dus geen sodemieter. Zo ziet de hut er na ons vertrek nu uit.

En als je naar binnen gluurt zie je dit.

En daar hing de bel.

Na de afvalronde zorgen K&B voor een knipronde.

Joop en Rudy maaien iedere in hun eigen areaal.

Dinsdag

Rudy maait weer langs het talud. Martin maait een groot deel van de dag.

Neen, dat bankje is niet door Martin platgemaaid.

Dat maaien door Martin was nodig. Door de regen van de voorbije week was het gras relatief hoog.

Vanaf 13.30 uur moet hij telkens groepjes studenten ontwijken die kennismaken met onze buurt. Carol, Nanette, Bram, Rob en ik hebben een 30 tal studenten welkom mogen heten bij ons in de buurt.

Het betreft de eerste schooldag van deze studenten voeding en gezond leven . Een opleiding van de HBO Aeres. Zij worden dus niet ontgroend maar gegroend bij ons. In kleine groepjes maken de studenten kennis met de buurt. In de rest van het jaar is de kans groot dat je de studenten hier ziet rondscharrelen voor veldwerk. Misschien spreken ze je wel aan om vragen te stellen voor hun studie element.

Een instabiele atmosfeer levert fraaie luchten.

Woensdag

Rob en Bram zorgen voor de wekelijkse HB watergeef ronde.Inclusief het koppie koffie van Thom.

Zij zien Rudy weer maaien.

Na de watergeefronde repareert het duo de kleine borstelmachine.

Muziek in de buitenruimte. Dat lijkt mij wel wat. Ik heb een gesprek met Beatriz. Zij probeert eea te regelen. Ik laat haar onze mogelijke buitenlocaties zien. Grote veld, open plek in bos, de plek, krachtbossie en het volleyveld. Beatriz is geïmponeerd.

Het is prachtig weer. Daan en Tim gaan eerst vissen. Na 30 vorentjes hebben zij er genoeg van en gaan wij naar de plek. Niet te druk maar wel gezellig . Ik heb een paar leuke gesprekken. Met een andere opa , helemaal uit Den Bosch en met een moeder uit de Laren die overweegt om mee te komen helpen.

Donderdag

Het miezert en het regent het grootste deel van de dag . Lap wil toch naar buiten en leegt in de stromende regen de afvalbakken. Het miezert en regent  ook tijdens de braamsluiperij. De regen weerhoudt 10 deelnemers niet de handen uit de mouwen te steken.

Buurman Jaap had een m3 zwarte grond over en schenkt de grond aan de buurt. Dankjewel Jaap.

In drie ronden trekkeren Lap en Mike de grond naar de boomgaard. Die kan wel wat verse grond gebruiken. Als een gek schoffelen Nicolette, Greet en ik de boomgaard onkruidvrij opdat de aangebrachte grond niet op het onkruid wordt gegooid. Levien, Ad en Johan schonen de bosrand rond no 6.

En zij verplanten aldaar twee peren. Corrine duikt Marions vogelbossie in.

Wij zijn te nat voor een afterparty. Bij de afsluiting vertellen Mike en Lap nog dat zij getuige waren van een pizza scooter koerier die onderuit ging nabij de plek. De jongen moest opgehaald worden door zijn moeder. De knul was aardig gebutst. Moet je maar niet met een hand append met nat weer op glad wegdek scooteren. Dat zal hem leren.

Vrijdag

Joop maait weer een stuk kwelbeek. Joop heeft meerdere wespen nesten vernietigd. Deze heeft hij niet gezien.

De wespen zie je overal.

Ook hebben ze de druiven van het Sjato ontdekt.

Ze zijn daar dronken van geluk en dansen met zijn allen een grappenhoussie.

Een bordje , “1.5 meter please “heeft geen zin.

Dat bordje heeft Jos opgehangen omdat er naast nog ander kapers waren.

Rob en ik gaan verder met de kunstzinnige entree van het mussenhotel. Het hoogste gedeelte staat nu rond in de balustrade.

Zaterdag

Arjen maakt een bijzondere foto van een witje

en van nog wat ander fladderend

en kleurig spul.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén