www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Natuur kinder speelparadijs, Paddenstoelen, Windbos

Journaal zelfbeheer Hoekwierde eo. Kerst week 52 .  21-27  december 2020.

 

Ontstentenis over vandalisme in het bos en op de plek. Lap brengt kerstlicht in de duisternis.

Maandag

Er is in brede kring verwondering en verbijstering over de schade die vorige week op de plek in het windbos is aangebracht. Op de plek zijn de touwen van de wiebelbrug doorgesneden .

In het windbos zijn bomen met messen en/of /bijlen vernield of zwaar aangetast.

Er is een spoor van verwoesting langs het pad achter Hoekwierde 51 ev tot aan de open plek. Op de open plek is een 10 jaar geleden geplante tamme kastanje volledig omgehakt.

Een bijzondere markante  boom die de start van ons  zelfbeheer illustreerde. Weg!  Waarom? Verveling? Geen respect voor leven in het bos en het werk van het zelfbeheer door bewoners? Pestgedrag? Wie het weet mag het zeggen. Er is vorige week  wel lawaai gehoord en er zijn door meerderen buurtjongens in het bos gezien maar niemand heeft een heterdaadje waargenomen. Doen wij aangifte van de vernieling? , gaan wij patrouilleren ? , het zijn de uitersten die passeren in de brede buurtdiscussie .In ieder geval bij deze een oproep aan allen, mn de hondenbezitters die regelmatig een rondje maken. Hou je ogen en oren open en leg alles vast wat niet door de beugel kan. Dat is ook het advies van de wijkagent. Maak zoveel mogelijk foto’s . Daar kunnen wij iets mee, richting de kinderen en hun ouders.

K&B legen de afvalbakken en zij  ruimen enkele hopen riet op langs de kwelbeek . De hoop van Joop krijgt weer dimensies als in het begin van het jaar. Weet je nog, tijdens de eerste lock down gingen velen hun huis opruimen. De reiniging kon het aanbod niet aan. In de stad trof je op vele plaatsten mega hopen rotzooi aan. Wij hadden toen een mega hoop van Joop. Na overleg met de reiniging zijn er prima afspraken gemaakt en die werken tot op de dag van vandaag. Ook tijdens de tweede lock down.

 

Dinsdag

Rilvoer voor Johan en Ad bij de magere brug.

Onze rilkunstenaars zijn  er blij mee. Onze natuur overigens ook. De afbraak ,door de natuur in ons bos, in dit geval  kan ook mooi zijn. Die afbraak zorgt voor fraaie plaatjes. Laat dat maar aan Arjen over. Hij laat ons een fractie zien van de grote pluriformiteit in het leven van de schimmels.

Woensdag

De gemeente haalt de laatste hoop van Joop van 2020 voor ons op. Reiniging bedankt!

Ook Lap speelt voor reiniging. Op de plek en in het bos ruimt hij van alles en nog wat.

 

Donderdag

Ruud en Mike halen een tweede partij pallets op voor bijzonder hergebruik in de buurt. In hun schuur zijn Ruud en Mike aan het knutselen. “Niks aan, zo een lockdown” zuchten zij.

K&B doen de grote afvalbakken ronde. Het is stil op straat, er is niet veel te beleven.

 

Vrijdag. Eerste kerstdag

Maryse constateert dat op deze eerste kerstdag er geen lichtje van de kerstboom het doet. Dat kan natuurlijk niet.  Lap gaat  kijken wat er loos is. “De tijdklok is in lock down”, constateert Lap

Het is mooi helder weer. Vele jonge ouders met kinderen maken een wandelingetje naar de plek voor ontspannen pret van de kinderen en een babbeltje met andere ouders. Het mussenhotel fungeert als een stalletje dat zorgt voor verbinding.

 

Zaterdag. Tweede kerstdag

Het is stilte voor de storm. Bella is in aantocht. Het zal velen van jullie overkomen. De feestdagen , nou ja feestdagen, van dit jaar zijn anders dan anders. Door de lock down is er tijd voor reflectie. Ik heb tijd om rustig te werken aan het jaarverslag 2020. Een jaar dat wij niet snel zullen vergeten.

Volgend jaar weer nieuwe energie en nieuw leven. Tot volgende week, de laatste week van 2020.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén