www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Bezoekers, Centraal grasveld, Jeu de boules

Jeu de Boules toernooi op 30-09-2023.

Het was een drukke dag vandaag. Eerst de WWO en aansluitend de jaarlijks terugkerende Jeu de Boules toernooi. Van Bram konden wij zijn twee kleine tenten gebruiken. Deze waren snel opgezet door Peter, Bram, Kees en ik, want de eerste deelnemers kwamen al aanzetten. Anneke en Anita waren ook al bezig om de tafel met snuisterijtjes op te dekken.

Intussen was Nicolette bezig om de baan grondig glad en regelmatig aan te harken zoals het in de JDB statuten aangegeven staat.


We mochten van de woongroep deze lange tafel gebruiken en staat al vol met heerlijke hapjes en dergelijke. Gedeeltelijk verzorgd door “De Uithoek” en door een aantal genodigden.

Jong geleerd is ook altijd goed voor de kleinzoon van Johan. Hij staat al geïnteresseerd te kijken naar de JDB bal. Wacht effe, dat kan ik ook!

Hebbes, die heb ik en hij gooide de bal naar…..

……de andere ballen en notabene bijna tegen de puk aan, zei Nicolette. Een natuur talent wordt hij, wacht maar zei Johan.

Intussen waren de eerste spelers al begonnen aan de eerste ronde. Er waren drie banen om op te spelen. In iedere baan spelen twee tegen twee spelers. In totaal zijn er dan 12 spelers bezig. De spelers werden aangemoedigd door een groepje buurtbewoners die ontspannen mee zaten te kijken langs de kop van de baan.

Bij alle drie de speelbanen staat zo’n scoren bord om de stand bij te houden.


Bij twijfel wie het dichts bij het kleine balletje ligt, wordt er altijd gemeten.Is de eerste ronde gespeeld, dan worden de uitslagen hier op dit bord bij gehouden door Kees. Daarna wordt er geloot voor de tweede ronde wie tegen wie moet spelen. En zo komt er nog een derde ronde. Dan is het klaar en Kees rekent dan uit op het uitslagen bord wie de 1e, 2e, 3e of poedelprijs krijgt.

Hij staat al voor de prijzen, want hij weet al wie in de prijzen vallen.

En daar is de eerste winnaar zei Kees. Van harte gefeliciteerd met de 1e prijs Christel.

Die beker is bijna net zo groot als ik, zei Christel, wat een kanjer.

Naast de beker mocht ze nog wat kleins uitzoeken van de tafel. Dit werd een ballen tasje.

Wat een verrassing en hoe is het mogelijk. Kees zelf heeft de 2e prijs en dan met zo’n “grote” beker. Ook gefeliciteerd Kees.

En als extraatje heeft hij de paraplu gekozen.

De 3e prijs mocht Anneke in ontvangst nemen. Daar was zij zeer blij mee.

En nog even leuk op de foto met ook nog een extraatje er bij.

Dan is er altijd nog de poedelprijs. Deze is dit jaar uitgereikt aan Nicolette, die de handdoek met een mooie opdruk uitkoos.

Als afsluiting uiteraard een groepsfoto van de 4 trotse winnaars.Het was een geslaagde dag voor dit toernooi. Het weer werkte gelukkig ook mee, zonnig, droog en weinig wind. Dat was echt JDB weer. Tot ziens volgend jaar.
De foto’s zijn aangeleverd door Yvonne, Elise en Hans.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén