www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen

Jaarverslag 2020 in voorbereiding. Deel 5. De Hanging Basket (HB) ploeg

 

Beste mensen, er is en er wordt hard gewerkt aan het jaarverslag van 2020.  Ons negende jaarverslag . Een pracht van een plaatjesboek waarin het werken in onze bijzondere buurt  is vastgelegd. Tot het verslag helemaal klaar is zal ik delen uit het verslag afzonderlijk onder het voetlicht brengen. Deze keer, de hanging baskets. Het betreft een van onze oudste projecten. Willem laste alle armaturen en vanaf 2012 is er jaarlijks de cyclus van bakken vullen, bakken ophangen, bakken wekelijks wateren en uiteindelijk de bakken weer opruimen.

Een half jaar lang sieren hanging baskets,  70 bakken , aan ongeveer 35 lantarenpalen. In de zomer geven die bakken een vrolijk en fleurig accent aan onze buurt. Dat gaat allemaal niet vanzelf.

 

3.1.6 De Hanging Basket (HB) ploeg

In week 19 zijn de baskets vol geplant en opgehangen

In week 22 zijn er tien bakken bijgeplaatst

De watergeefploeg bestond uit Rob( coördinatie) , Thom, Willem, Bram  en Elly. Elke woensdag is er een twee of drietal bezig met het wateren van de planten.

Per keer gaat er 600 liter water in de bakken .Ook dit jaar was de buurt fleurig door de uitbundige bloei van de baskets. Tot week 48  hebben wij genoten van de baskets. Bijna 29 weken lang. In week 40 is gestopt met watergeven. Na een periode van 22 weken op een rij.  Het KWAM , de rozen van de boog en de hoekborders worden niet vergeten.in week 45 is een deel van de bakken verwijderd. De bakken die nog kleurden bleven gespaard. Die bakken zijn in week 48 verwijderd.

 

 

  1. Cynthia Kluitmans

    Zo genieten dat die vrolijke baskets uitbundig bloeien! Dank planters, hangers en watergevers!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén