www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Wijkwerkochtend

Jaarverslag 2020 in voorbereiding. Deel 2. De WWO.

 

Beste mensen, er is en er wordt hard gewerkt aan het jaarverslag van 2020.  Het negende jaarverslag . Een pracht van een plaatjesboek waarin het werken in onze bijzondere buurt  is vastgelegd. Over enige weken zal het jaarverslag voor een ieder beschikbaar zijn. Vorige week bracht ik de samenvatting onder jullie aandacht. Tot het verslag klaar is zal ik delen uit het verslag afzonderlijk onder het voetlicht brengen. Deze keer, de wijkwerkochtend.

Maar eerst laat ik je een grafiek zien. Ze laat in vergelijking met 2019 de inzet over het jaar van deelnemers zelfbeheer zien.

De volgende grafiek laat de verdeling en de inzet over het jaar zien van de deelnemers afkomstig uit de Hoekwierde en van daarbuiten.

Je weet, er zijn totaal een honderdtal verschillende deelnemers aan ons zelfbeheer. De sekse is gelijk verdeeld. De helft is vrouw , de ander helft is man. Wat de grafiek laat zien is dat er gemiddeld over het jaar 30 verschillende mensen zich in een of andere vorm inzetten voor de buurt. De pieken zijn gekoppeld aan de wijkwerkochtenden, een activiteit in groepsverband.

 

3.1.1 Wijkwerkochtend .WWO

De wijkwerkochtend kent een vast stramien. Er is de oproep van

Paul op de woensdag voor de laatste zaterdag van de maand. Bram, Lap en Paul halen het gereedschap op. De start van de WWO is om 10.00 uur tussen nummer 50 en 51. Tot maart was daar het buurt knuffel moment. Er is tijd voor een grap en een grol

en de klussen worden verdeeld. Wij drinken gezamenlijk koffie van 11.00 tot 11.30 uur, dit jaar verzorgd door Camelia

In 2020 is er vanaf juni een corona opstelling op het grote veld gemaakt,

op 1.5 meter afstand van elkaar is er tijd voor ontspanning en bijpraten.  Na de pauze volgt het tweede uur van de “loeizware” arbeid. Afsluiting van de dag is om 12.30 uur met de soep  of iets anders van de dag. Dit jaar verzorgd door Rob en Elise,

Mike en Maudi en Ursel .

Er was een feestelijke MZF lunch verzorgd door Ton en Ursel.

Er wordt altijd gewerkt in de borders, het Windbos ,bij de beek , de wadi en op de plek

Er wordt veel geschoffeld, geplant en geknipt. Ook worden kleine reparaties aan de verharding uitgevoerd. De logistiek ligt in handen van Lap en de zijnen

Het aantal deelnemers verschilt per ochtend. 2020 kende exclusief de extra ochtenden een gemiddelde van 34 deelnemers per ochtend. Grafiek 3  laat  het feitelijke aantal deelnemers per werkochtend zien.

Op 25 januari trok er een processie door de buurt van de huiskamer van de woongroep naar de nieuwe vogel kijkhut. Camilla Lund zorgde aldaar de officiële opening van de vogel kijkhut.

Op 14 maart was er een extra WWO onder de vlag van NLDOET ( oranjefonds) die officieel niet doorging vanwege de corona .Op de agenda stond de opening van de plek. Toch waren er 33 deelnemers op de been om een alternatieve  opening in besloten comité met elkaar te vieren.

Eind maart hadden wij een corona werk dag. 31 deelnemers kozen iets om iets te doen zonder gemeenschappelijk koffie of afsluiting. Zo ging het ook in april en mei. In juni zijn wij met succes begonnen met een corona kring op het grote veld.

Eind augustus  viel na  drie kwartier de regen met bakken uit de lucht. 42 deelnemers gingen drijfnat en teleurgesteld naar huis.

In november was er naast het reguliere werk een klein plantfeestje in het Krachtbos en veel opruimwerk in het vogel en windbos.

De laatste WWO in december kende een streng regiem van afstand houden en werken in tweetallen. Er was geen pauze. Na afloop ontving een ieder de kerstkaart en een kerstbrood.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén