www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kunst en cultuur, Kwelbeek, Maaierij, Natuur, Volkstuinencomplex, Windbos

EZH zomerjournaal van week 29; 17-23 juli 2017

 

Maandag

De lagere scholen moeten nog een week  maar de weergoden zeggen dat het zomer is.  Ik hoor gehijg en gezaag bij de kwelbeek.

Regien en Lap zijn daar bezig. Met een handzaag zijn die twee bezig een schuine hoek te zagen in de nieuwe azobe  jutpalen. Wat een werk! Ik snel te hulp om met een cirkelzaag te assisteren.

De twee ruimen alles netjes op na een ochtendje zweten. Nike heeft liever de zomer lucht van lavendel om zich heen. Samen met Anton krijgt de rozenborder een beurt. Joop en Mini doen het op het kwelbeek eiland . En tot slot is het duo Elly

en Thom

bezig met het bijpunten van de haag en het schonen van het deel Hoekbrug tot steigerborder. Al deze mensen hebben vandaag een heerlijke buiten vakantie activiteit.

Dinsdag

Een groot deel van de club van gisteren is ook vandaag bezig ; Elly, Thom en Nike gaan verder met hun buiten missie. Joop beult,

Mini watert.

Gelukkig nemen zij ook de tijd om samen te genieten en zorgen voor een kleurrijk tafereel.

Kimwierde Ruud , Hans en Erica doen  vandaag ook mee. KWAM, Kimwierde en moestuinhaag en de rozen entree bij de Kornbrug ligt er door hun inzet weer excellent bij.

Na een verkenning door ma of pa zwaan is de kwelbeek het domein voor een zwaan met twee jongen.

Als je die beesten statig door de beek ziet zwemmen wordt je helemaal rustig van binnen. Alleen Joop schrok zich te pletter toen hij een enorme hoop zwanepoep op zijn boulevard aantrof. Kunnen die beesten niet lezen dan??

De jdb’ers ontvangen een brief van het Wierdenfonds. Dit fonds stelt  1000.- beschikbaar voor de gewenste verbreding van de jdb baan.” Hoera, hoera, hoera”, klinkt het daar op een zonnige jdb dinsdagavond uit 9 kelen.

Woensdag

Bram kan weer water geven. “Wat een heerlijk gevoel”, zucht hij. Thom en Rob helpen een handje met het HB wateren. Bij de kwelbeek maai ik op aanwijzing  van  Ineke de oever uit die zij onder haar hoede heeft. Na een buitje

maken Ad en ik  een fiets maaicontrole ronde en wij besluiten in onze maaidienst periode nog een keer het langste gras weg te maaien en volgende week een volledige ronde te maaien. Het is groeizaam weer , wij moeten wekelijks aan de bak. Vandaag maait Ad met de KUBOTA en ik met de bosmaaier. Ad maait oa het grote veld. Is Rob ook weer blij. Alleen de klavertjes vier zoekers vissen achter het net. Ik concentreer mij op het deel dat door Elly en Thom cs onder handen is genomen. Zo doende is dat gedeelte extra fraai.

Het oog van Arjen ziet de

In de beek ziet hij een kikker met drie ogen.

Na afloop neemt hij een citroentje met suiker.

 

Donderdag

Jan helpt mij met het laden van al het groenafval van Elly en Thom. Ik breng het afval naar Poort.

Daarna ga ik de maai opdracht van Ineke bij de kwelbeek afronden. Ik spreek Mini en Joop. Zij hebben het idee om van het eiland een rozeneiland te maken. Ik geniet van het resultaat van de zaadjes van AH.

Wie tekent er gezichtjes op?

Borstelkoning Lap borstelt en borstelt. Hij schoont het gehele hoekwierdepad van Kornbrug tot boven aan de dijk.

Braamsluipers Anita, Corrine, Yvonne en Henk schonen de Y&H border.

Regien, Ineke,

Malienkolder Mike,

Lap ,Joop en ik gaan aan de slag bij de kwelbeek. Wij maken hopen van het gemaaide riet en plaatsen palen voor de poëzie route. Er gaan 4 palen de grond in. Tot slot maken wij de  een bank af. Na afloop borrelen een aantal kwelbekers op de weg over de kwelbeek. Daar ontvangt Joop van de jutters een erepaal voor bewezen diensten. Joop zet zich dagelijks in om op zijn volstrekt unieke eigen wijze verschillende belangen te laten harmoniëren.

Vrijdag

Het KWAM wordt opgenomen in een boekje over de 125 kunstwerken die in Almere te vinden zijn. Het boekje zal in het najaar verschijnen. Ik snap dat wel als ik de foto’s van Arjen zie.

Meerderen valt het op dat het zaaigoed bij dse kwelbeek nu tot kleur leidt. Mooi geel,

violet

en hemels blauw.

Zaterdag

Arjen ziet ze vliegen. Hij vraagt aan jullie welk beest dit is.

Ook wil hij weten welk blauwtje dit is.

Deze zomer is er wekelijks een puzzel van Arjen. De eerste twee letters van de volgende vlinders vormen samen een woord. Welk woord is dat?

 

Volgende week zaterdag  , 29 juli, is er de  zomer WWO van juli. De catering is al verzorgd met Camelia en Rob voor de koffie en Elise en Rob voor de soep. Nu jullie nog voor leuke b&b&b&b  klussen in bos( open plek populierenbos), border ( oa knippen lavendel) , buurt ( verplaatsen afvalbak) en beek( poezieroute).

Voor vrijwilligers in groen en natuur   is er een speciale bijeenkomst georganiseerd. Het Flevo-landschap en Landschapsbeheer Flevoland organiseren op zaterdag 9 september een inspiratie dag speciaal voor alle Groene Vrijwilligers in Flevoland. Hun uitnodiging luidt als volgt.

 

Beste groene vrijwilliger,

Natuurpark Lelystad is op zaterdag 9 september het decor voor een middag vol inspiratie, kennis en netwerken voor alle groene vrijwilligers. Het Flevo- landschap en Landschapsbeheer Flevoland organiseren samen deze dag voor alle groene vrijwilligers uit Flevoland, met als bindend element interesse en liefde voor de natuur en het landschap van Flevoland. Deze vrijwilligersdag vinden wij een mooie manier om u allen bij elkaar te brengen.

Op 9 september bent u daarom van harte welkom in:

Natuurpark Lelystad

Vlotgrasweg 11 8219 PP Lelystad

Behalve de gelegenheid om weer eens bij te praten, denken we u ook zeker plezier te doen met het informatieve en actieve programma van deze (mid)dag.

Het programma ziet er als volgt uit:

14.00– 15.00u Inloop

14.00 – 17.30u Streekmarkt

15.00u Welkom

16.00 – 17.00u 1e ronde Middagprogramma

 1. Wilde Bijen
 2. Otterwandeling
 3. Varen (waterbeestjes)
 4. Vissen
 5. Macrofotografie
 6. Natuurparkwandeling

 

17.00 – 18.00u 2e ronde Middagprogramma

 1. Wilde Bijen
 2. Otterwandeling
 3. Varen (waterbeestjes)
 4. Vissen
 5. Macrofotografie
 6. natuurparkwandeling

 

18.00 – 19.30u Afsluiting van de middag met buffet.

Voor mensen die slecht ter been zijn, is er een pendeldienst aanwezig tussen de verschillende locaties.

 1. Regien Loggen

  de vlinders zijn volgens mij:
  landkaartje atalanta en de gehakkelde
  aurelia

  Maar dan het woord?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén