www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Vogelbos, Wijkwerkochtend, Windbos, Zagerij

EZH weekjournaal; week 8; 19-25 februari 2018

Maandag
Johan en Lap plaatsen de stammen, die dienen ter afbakening, terug langs de vlinderweide van het vogelbos.

Johan is ook nog met wadi zand in de weer en ik plant planten langs de wadi. Yvonne, Henk, Lap en ik helpen buurvrouw Fietje met het slopen van een schutting. Greet en Hester voeren der dieren.

Er ligt ijs op de beek.

Ton en ik hebben het jaarlijkse (evaluatie) overleg met de gemeente. De gemeente is vertegenwoordigd door Anke, Nico en Henk. Samenwerkingsovereenkomst en jaarverslag vormen de kapstok van het gesprek. Er zijn hier en daar verbeterpuntjes. Maar over de bank genomen zijn wij content met de ontwikkelingen en de samenwerking. De gemeente kan zich vinden in een experiment verkeersveiligheid.

Dinsdag
De ochtend is fris. In de middag stijgt het kwik boven nul en bloeien de krokussen , de klokken en de akonieten.

Regien en ik helpen Rob, Buster en Daniel met het snoeien van de fruitbomen in de boomgaard van de woongroep.

Na afloop vraagt Regien; “zullen wij nog wat in het windbos gaan doen. Clematis hangen of zand kruien?” Het wordt zand kruien en dat is leuk omdat het profiel al maar mooier wordt. Ook Johan is in het windbos bezig. “Heb je de nieuwe ril al gezien”, vraagt hij volverwachting.” Neen”, reageren wij in koor.  “Daar, daaar.” “Maar Johan ik zie geen nieuwe ril “,zegt Regien. “Of bedoel je die  twee takken”. Ik zie de teleurstelling in de ogen van Johan. “Kappen nu Regien, zo is het genoeg.” Hierna hebben wij nog een genoeglijke middag.

Woensdag
Guy Oldenkotte van het tijdschrift Stad+Groen interviewt Ton. Ik heb een gesprek met Lieke Alferink, studente Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit Utrecht.
Ik overleg met het waterschap over de ontsluiting van de wadi met de plek waar niet gebouwd mag worden. Wij hebben er een watervergunning voor nodig. Die ga ik aanvragen.

Donderdag; zaagdag.
Greet struint met het haar vogel cursus groep de buurt af op zoek naar verstopte snippen.

Met een grote boog loopt de groep vandaag om het vogelbos.

Het is daar tintelend stil en fris bij aanvang van de zaagdag voor de zaagploeg.

Het is bloedheet na een half uur. Er ligt namelijk voor Marlies, Anita, Susan, Regien, Jos, Lap, Arjen, Johan, Rudy, Rob, Cees en mij een mega zware zaag- en sjouwopgave in het vogelbos. De door de storm gevallen abelen zijn niet alleen dik. De route het bos uit is vol hindernissen.

Mental coach Johan zorgt voor opbeurende kreten als; “goed zo Regien , je kunt het.

“Na twee dagdelen zijn de gevallen bomen in stukken gezaagd.

En ik schat in dat driekwart van het hout naar buiten is gerold/ gereden.

Voorwaar een topprestatie. Twee voorvallen maken deze laatste zaagdag van het seizoen 2017/2018 een bijzondere. Allereerst komt tijdens de koffie (dank aan Johan, Regien en Susan en de vogelboskoek van Lappie) mijnheer Jacobse op bezoek.

De heer Jacobse is op zoek naar de maaibaas. Die is niet thuis. Daarom vertelt de heer Jacobse aan ons dat hij tot zijn schrik op het grote veld scheurgras heeft aangetroffen. Ook nadat Regien de heer Jacobse een bonbon heeft aangeboden verandert er niets aan de diagnose. Er is maar een oplossing mogelijk. Weg met dat scheurgras en het grote veld volplanten met eik. Dat geeft ook perspectieven voor de zaagploeg. Collega van de heer Jacobse, de heer van Es, is bereid tegen vergoeding de plantactie uit te voeren.
Ten tweede en tot slot hebben wij een ontspannen afsluiting van het zaagseizoen bij Henny en Cees thuis. Lekkere hapjes, lekkere drankjes en sexy juffrouw Ank passeren de revue. Tevredenheid en dankbaarheid alom dat wij als zaagploeg mogen bestaan.

Vrijdag
Yes, al het hout voor de twee wadi bruggen is in de buurt. De gastvrijheid bij Marina Muiderzand is weer groot. Twee mannen van Marina helpen Mike, Ton, Gert Jan en mij met het laden van het wadi brug hout.

In een karavaan van luxe auto, vrachtauto en bestelbus is er een transport van Marina Muiderzand naar de Hoekwierde. Gert Jan Bon helpt ons met het vervoer van het grootste element. Een brugdeel van 9 meter. Netjes weet Gert Jan het gevaarte te lossen op de plek van bestemming.

Mike en ik lossen het losse hout. De twee brugdelen blijven op de kar en zullen morgen gelost gaan worden .

Zaterdag. WWO van 24 februari 2018.
Zand kruien tot je erbij neervalt. Clematis hangen met hijgend in je nek een Siberische beer en veel wadi brug werk. Spectaculaire plaatsing van een wadibrug. Een olympische prestatie.

Ton, Levien, Dante, Bram en ik gaan nog even door.

Ton dicht de gaten in de wadi brug op professionele wijze. Levien schoont met Dante de dijk van zwerfvuil van de Blikveldweg tot aan het einde van het windbos. Hij oogst een volle vuilniszak . “Het valt mij op dat er zoveel Heineken wordt gedronken. Idioot toch dat autobezitters en drinken en hun blikje zo uit het raam gooien. Wat is dat toch voor volk”, zegt hij.
Bram en ik ruimen het gebruikte gereedschap op en ik ga inkopen doen opdat de twee brugdelen aan elkaar kunnen worden gemaakt.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén