www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Media, Vogelbos, Windbos, Zelfbeheer

EZH weekjournaal. Week 6. 2-8 februari.

Maandag

De sedumdakbouwers hebben zich in het weekend is achter de oren gekrabd. Heeft het dak voldoende stevigheid? Zijn de balken dik genoeg? Klopte onze berekening? Na rijp beraad gaat Ton extra baddingen halen en zijn Bram, Thom, Willem, Ton  en Rob bezig met het aanbrengen van extra balken.

Om half 8 in de avond kunnen wij de grote gele bus van Radio 1 instappen.

IMG_5932radio 1 in de Hoekwierde

Van 20.00 tot 20.30 uur is de actie crowdfunding live op Radio 1. Je kunt terugluisteren op //www.radio1.nl/popup/terugluisteren-uren/2015-02-02/20:00

IMG_5941de eerste vraag aan ton

Dinsdag

Lap gaat naar de drukker voor het laten maken van een ontwerp voor het infopaneel en de tegels voor langs de wandelpaden. Ook voor de welkomstborden voor de wijk gaat hij in overleg.

De goedkeuring voor de crowdfunding site is binnen. Volg de ontwikkelingen op  //www.crowdfundingbehoudwindbos.nl/. Martin voert dagelijks de reserveringen in. Leuk om te volgen.

Irma, Ton en ik hebben de 14e EZH bestuursvergadering. De afsprakenlijst staat elders op de site.

Woensdag

Lap gaat verder met het strippen van de populier op de open plek in het Populierenbos.

CIMG1280

Donderdag

Het is de stagedag van Ian. Willem, Bram en Rob gaan met Ian verder werken aan het sedumdak.

IMG_5949op het dak

Het dak is nu dicht. De boeidelen zijn aangebracht. Aan het eind van de dag dansen de mannen de horlepiep op het dak. Niet alleen om het dak te testen maar ook om met elkaar te vieren dat de volgende fase in aantocht is. Folie aanbrengen en aarde voor de sedumplanten.

Onderwijl doe ik het eerste voorzichtige therapeutische knipwerk in het groen. Naast de gereedschap berging knip ik een deel van de bramen weg in de jonge aanplant. Het gaat zo lekker dat ik ook een deel van de moestuinhaag bijknip. Onvoorstelbaar zoveel werk Thom en Elly al hebben verzet. Nu heb ik het virus toch echt te pakken. Er waren nog een aantal struiken zaterdag jl. niet geplant. Die plant ik en een warme gloed van tevredenheid overvalt mij. Na maanden kijken hoe anderen werken is het heerlijk weer zelf wat te kunnen doen.

Vrijdag

Lap en ik zijn op twee pekken in het bos actief. Lap gaat verder op de open plek en ik ga verder met het terugsnoeien van opslag die te groot wordt. Lap heeft hout gestapeld dat nog gerild dient te worden.

CIMG1284

Zaterdag

Lap strijkt nu neer in het Vogelbos en ik ga verder met het snoeien in het Wilgenbos.

Volgende week

  • Maandag: Voortgang van het werk aan het sedumdak
  • Dinsdag: Wijkbijeenkomst om 19.30 uur
  • Donderdag: Politieke markt in de Witte zaal om 19.00 uur

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén