www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Nieuwbouw, Pipo-wagen, Windbos, Zelfbeheer

EZH weekjournaal. Week 5. 26 januari-1 februari 2015

Maandag
Willem ontdekt het euvel aan de kleine EZH kettingzaag. Nieuwe onderdelen zijn nodig. De voorbereiden van de  manifestatie zaterdag aanstaande brengt het nodige werk met zich mee. Martin neemt het op zich om een nieuwe site over de crowdfunding tegen de windbosflat te bouwen. Hans, Marion, Nicolette, Greet en ik vormen de werkgroep wandelroutes. Vanavond komen wij met elkaar. Zet maar vast in je agenda. 9 mei organiseert de werkgroep de officiële opening met overdag thematische  wandelingen met een deskundige gids. Waaronder Ouwe en Ton E.

Dinsdag
Bram en Willem gaan op pad voor schroefjes en boutjes voor het rollende en zagend materieel. Bij thuiskomst gaat Willem gelijk aan de slag en hij denkt kleine schroefjes wel even te kunnen vastlassen. Neen dus. Maar een uurtje Willem Wortel verder roept hij: ”hij doet het weer”. Morgen kan er gezaagd worden. Rob, Thom en Hans vieren de oplevering van de stalling van Pipo. Op het aftrillen na. De triller doet het niet. Maar dan ken je WW niet. Een nieuwe bougie en WW roept alweer: “hij doet het weer”. En ja hoor, na het aftrillen is de stalling voor pipo nu echt klaar.

CIMG1261

In de avond komt de doegroep bij elkaar om  afspraken voor zaterdag te maken.

Woensdag
Wie hangen daar aan een touw?

IMG_5887aan de ene kant van het touw

En wie staat daar aan de andere kant?IMG_5888en aan de andere kant

Lap, Thom, Arjen en Jos zijn de zagers van de dag. Aan het begin van de wijk vellen zij twee elzen. Door deze velling krijgen de ander bomen nu alle ruimte om zich volledig te kunnen gaan ontwikkelen. Tevens zullen de vaste planten en de rozen meer licht krijgen en meer uitbundig gaan bloeien. Een passant stelt vragen en nadat Lap de redenen vertelt blijft hij toch mopperig.

IMG_5885de boom lacht

Rond de middag komt er door het slechte weer een einde aan de zaagdag met een afsluiting verzorgd door Elly; snert met kleffe roggebrood. De mannen genieten met volle teugen.  Willem moet even slikken. De kettingzaag stagneert in de smeerolieaanvoer. Hij laat zich niet kisten, koopt een nieuw pompje, monteert dat ding en springt voor de tweede keer in twee dagen op tafel en roept “hij doet het weer!”.

Willen spreekt de Huyskweker en bestelt de planten voor het nieuwe HB seizoen. Petunia’s en geraniums.

Donderdag
Om half 8 begint Hendrik met machinaal spitwerk rond de volkstuinen.

IMG_5895hendrik

Er wordt een strookje voorbereid om nieuwe haagplanten te kunnen planten. De bestaande haag staat te dicht tegen het hek aan en is moeilijk te onderhouden.

IMG_5889plantstrook haag

Later op de dag schoont Hendrik een stuk van het gerenoveerde Windbos bij 1-5. Kees zorgt voor een warme schuilplek en hete koffie. Voor 1-5 gaan wij een mooie struiken en planten border aanleggen.

IMG_5891met grof geschut

Leida, Bram en Paula verspreiden de door Decia gemaakte  nieuwsbrief. Grote voortgang bij de gereedschap opslag. Contouren van het sedumdak worden zichtbaar. Ondersteund door hagel en wind zijn bijna alle platen op het container dak gemonteerd.  Thom, Willem, Lap, Rob en Bram zijn er bijna een dag zoet mee. Ian was er niet bij want hij was ziek.

IMG_5893dak container

Vrijdag
Lap sleept met moestuin plaggen door de wijk richting de ijsvogelwand. Daar is grond weggespoeld juist op de plek waar ijsvogels probeerden een nest te maken. Na Lap’s bezoek is de wand weer toegankelijk voor ijsvogels. Er staat nu een bordje; “bewoonbaar verklaard”.

Zaterdag
30 deelnemers aan de wijkwerkochtend vieren het ontvangen van de groene pluim en zetten zich volledig in, in de geest van de Groene Pluim.

IMG_5909groene pluim groepsfoto

Rilwerk en planten in het Windbos van struiken en bomen.

IMG_5897tegenover de vlinderweide

Aan de manifestatie tegen de Windbosflat nemen 55 deelnemers deel.

IMG_5921overzicht

De site www.natuurlijknederland.nl/windbos2 wordt gepresenteerd en de voor- en tegenstanders (ja, die bestaan echt), maken elkaar nog een keer duidelijk waarom ze voor of tegen zijn. Ondanks alle pogingen van de tegenstanders komen de voorstanders niet uit hun diepe schuttersputjes. In ieder geval zetten de bewoners hun beste beentje voor. Er zijn velen bereid een stukje Windbosnatuur te reserveren en te betalen als dat nodig is.

Lap heeft vandaag zoveel zwerfvuil in de wijk gezien dat hij besluit een rondje te lopen. Na afloop heeft hij een volle zak met plastic en papier.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén