www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH weekjournaal; week 40.

 

Het is herfst, de bladeren verkleuren en beginnen te vallen. Paddenstoelen verschijnen. Heldere kleuren en de Hoekwierde krijgt haar herfsttooi. Zonder een aankondiging start de gemeente maandag met het maaien van het buitenterrein. Onze maaibaas kijkt verlekkerd naar het zware materieel; “ zo kan het ook”.

 

Onze mooie graspaden liggen er nu weer open en bloot bij. De machine laat voor ons wat riet langs de bosrand en rond de paddenpoel staan.

 

Ook Hans is geïnspireerd om te gaan maaien; het is mooi maaiweer en hij maakt een ronde door de wijk.

Dinsdag maait Hans nog een stuk buitengebied. Dat is voorlopig de laatste keer. In het voorjaar starten wij daar weer met het nieuwe seizoen. Bram gaat met de bosmaaier aan de gang tot de draad op is. Ton legt de laatste hand aan het schouwrapport en Decia zet dat op de site. Het is een mooi rapport geworden  met voldoende aanknopingspunten om onze mooie wijk nog mooier te maken. De gemeente presenteert haar begroting, wij hebben met ons schouwrapport een fraai werkplan.
Greet loopt gespannen rond, de vogelteldag nadert en vraagt veel aandacht en onderwijl is het onderzoek gaande naar degene die die vreemde keutel heeft gedraaid.
Woensdag is de gemeente voor de tweede keer deze week onaangekondigd in ons gebied bezig. Deze keer krijgt de speeldriehoek plaatselijk nieuwe graszoden. Een hoop rommel en werk dat geheel niet nodig is.
Donderdag is er een voorbereidend overleg met Wim Borger van de gemeente Purmerend. Wij maken een program voor een bezoek op  donderdag middag 1 november. 40 vrijwilligers komen naar de Wierden
Vrijdag wordt er door Ton en Hans gewerkt aan de fruitboomdrain. Dat ding wordt een stuk dieper op de kolk aangesloten.
Zaterdag ochtend regent het langdurig. Toch is vanaf het eerste ochtendlicht ons eigen vogeltrek station geopend en wordt er druk geteld. Hugo hoort de vogels voordat iemand ook maar iets gezien heeft. Leuk om te constateren dat er toch een hoop trekvogels passeren; koperwieken en graspiepers. Maar ook een wulp en een wespendief passeren. Het tweede deel van de teldag is zonnig. Vogels en tellers genieten van het zonnetje en de heerlijke warme taarten van Hester.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wensen week 41.

 

Maandag komt Ballast om de bosrand open te trekken met de tandenbak. Het is de bedoeling om de iepenveren met wortel en al uit de bosrand te trekken. Als die later gerild worden dan resteert er gewoelde grond waar wij in het voorjaar een akkerrand zaad mengsel gaan zaaien. En als dan alles goed gaat hebben wij volgend jaar een bosrand die fonkelt van bloemen, bijen en vlinders.

Ik hoop dat Ballast ook materieel beschikbaar stelt om de Hoeksteen te kunnen aanleggen en andere klusjes op te pakken.

In dat geval kunnen wij later in de week zaken oppakken.

In ieder geval kan gestart worden met het steken van de grasranden en waar nodig kan blad geblazen worden.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén