www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Vogelbos, Volkstuinencomplex, Windbos, Zelfbeheer

EZH weekjournaal. Week 32, 3 tot 9 augustus.

Maandag
Lap leegt de afvalbakken en constateert dat ook in de vakantie de bakken goed gevuld worden. Bij het legen van de bakken ziet Lap mijn een schuin oog berenklauwen bloeien. Dus hij haalt de schaar en knipt de bloemen weg.
Ad en ik hebben maaidienst. Vorige week is Ad met de bosmaaier bezig geweest. Vandaag loop ik in een groot deel van de wijk de kantjes er vanaf. Daarna ga ik zagen in het wilgenbos. Een stremming is nu opgeheven. Alleen aan de west zijde is een pad nog onbegaanbaar. En gevaarlijk!
WW is back in town. Bram ook. En gelijk gaan die twee aan de bak. Dokter WW zorgt voor een nood reparatie aan de Kubota en de trekker. Er kan weer gemaaid worden zoals WW in het begin van de wijk laat zien. Het lijkt erop dat WW last heeft van ontwenningsverschijnselen. Hij belt aan bij Lap met de vraag; ”zullen wij even de hele wijk maaien”. Zoveel druistigheid kan zelfs Lap niet aan. Mokkend keert WW huiswaarts.

Dinsdag
HB watergeefronde door Thom en Lap.

Woensdag
Ad zorgt voor een maaironde van het hoge gras langs de bosranden en in het buitengebied. Ook in de Velden. Op verzoek van Lap blaast hij het gemorste gemaaide van de weg. Ik bosmaai weer de kantjes er van af. Lap borstelt tot er van de borstel niets meer over is. En als fanaat blazer blaast hij ook zijn werk schoon.
In de avond zorgen Simon, Fred, Hans en ik voor een zomersnoei van de grote border op het grote veld. Venijnige prikkels en valse loten zijn ons deel. Weg ermee! “Wij moeten die border niet te mooi maken”, zegt Fred op een gegeven moment. “Straks zit er weer een auto in mijn kofferbak omdat de chauffeur zijn ogen niet van dat moois kan afhouden”. “Tja”, zegt Simon. “De aantrekkingskracht van de border is groot. Als ik haperingen voel tijdens mijn salsa avond dan hoef ik alleen maar aan de border te denken. En dan gaat het weer geweldig. Ik stel voor dat wij de border omdopen tot Salsa border”. Zo geschiedde!

Donderdag
Bram en WW maaien al het gras dat Ad gisteren heeft laten staan. De gehele dag maaien die twee met een smile van oor tot oor.

CIMG1510A
Gezelligheid bij de Braamsluipers Greet, Hester, Corrine, Regien, Johan en ik. Martin maakt de plaatjes. www.hoekinzicht.nl
Johanna en Ine nemen deel aan de nazit op een fraaie zomeravond. Koppen berenklauwen, Rozenperkjes, Marions vogelbossie en de moestuinhaag staan op het program. Als ik bij demoestuinhaag bezig ben komen daar plots Regien, Corrine en Greet in slagorde aan.” Is hier nog hulp nodig?”. “Wat fijn dat jullie komen helpen”. “Wij komen je helemaal niet helpen. Wij vinden het leuk dat als Rob naar buiten komt de boel hier tiptop is”.

Vrijdag
De beeldjes van Beest langs de gracht blijken niet hufterproof. Heeft iemand iets gezien?. Het grootste deel van het kunstzinnige ensemble is verdwenen. Alleen de visser was in de grond verankerd en kijkt nu triest om zich heen op zoek naar zijn hengel en de rest.

IMG_6701hengel gejat

De rest is met grof geweld vernield.

IMG_6702grof geweld

Ook het gazon bij Anita voor de deur blijkt niet hufterproof. Hier zijn de hufters te traceren, ze zijn gevlucht het vogelbos in. Het bleken hier mollen.

Zaterdag
Er zijn wel 10 vogelbossers die na het broed reces de strijd aangaan tegen de iepzieke bomen en die de paden schoonmaken. Elise zorgt voor de K&K en Marion maakt de foto’s die te zien zijn op www.hoekinzicht.nl
Ik voel mij door hen geïnspireerd en ga verder met de west stremming in het wilgenbos. Daar gaat nog wel wat tijd inzitten voordat de paden daar weer begaanbaar zijn. Ook schep ik de nodige berenklauwen uit de grond.
Dokter WW heeft een vinger in een HB gestoken en heeft geconstateerd dat de plantjes wel erg droog staan. Er zijn vakantiegangers terug die bij 40 graden onder een boom hebben gehangen. En die temperaturen zouden zomaar deze kant op kunnen komen. En hoofdcoach Thom weet dat topsporters veel drinken voordat de topprestatie geleverd gaat worden. Dus Thom en WW trekken voor een tweede keer deze week langs de HB’s voor een waterronde. ”Wij willen dat onze planten een topprestatie leveren”.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén