www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Maaierij, Natuur, Planten

EZH weekjournaal. Week 18; 30 april- 6 mei 2018.

Maandag
Commotie over de inbraakpoging bij onze buren vannacht. Politie doet buurtonderzoek en de camerabezitters kijken hun camerabeelden na. Een ziet drie jongens voorbij lopen. Een ander ziet een vrouw met plu. Maar dat blijkt Ine te zijn, die op onderzoek is. Later op de dag vindt Lap een Action tas met schroevendraaier en koevoet in de boomgaard.

Het regent vannacht. In de ochtend wadi controle. Ja hoor, hij stroomt en het watervalletje van Regien en Mike doet het goed.
In de ochtend wordt een geschenk van de gemeente bezorgd. Een nieuwe hondenpoep afvalbak voor op het grote veld. Lap en ik dralen niet en plaatsen, in de regen, de bak direct op de bekende plek langs het grote veld.

Als het even droog is vliegen velen naar buiten en verzamelen zich bij de brede brug. Kijken naar de enige echte waterval in de buurt.

Dinsdag
Nog een halve dag motregen en dan is het zonnetje er weer. Prachtige middag en avond. Rob is in de weer met een waterpistooltje. Hij schoont de in en uitvoer pijpjes van het KWAM .

“Stroom door of ik schiet”, horen passanten. Jan en ik hebben een gesprek met twee mensen uit de Velden die ook zelfbeheer bij hun in de buurt overwegen.

Woensdag
Johan start met de egalisatie van het nieuwe graspad langs de wadi. Nu de grond nat is, is het egaliseren te doen. “Bij droogte lijkt het wel een betonplaat.”

Lapdag= maaidag. Lap heeft een lange en zware dag. Eerst maait hij de wijk, kwelbeek excl het grote veld. Daarna maait hij het gracht talud. I.v.m. ziekte en zeer in zijn maaiploeg vraagt hij mij, neen smeekt hij mij, of ik hem wil helpen met het talud. Zo een verzoek kan niemand weerstaan. Ook ik niet. Samen klaren wij de klus. Bij mij zit de h-poep van top tot teen en het zweet staat op de rug. Lap gaat gewoon verder en maakt nog een ronde met de blazer. En hij zet de kubota voor de deur van Jan. Die is bereid het grote veld te maaien. In de loop van de avond is er gepruttel op het veld en stopt de kubota ermee. Dokter Bram erbij. “Zal wel een verstopping van het brandstof filter zijn”, is zijn diagnose.

Donderdag
Rudy werkt weer aan “zijn” Kornwierde gracht talud. Van de week is hij ook bezig geweest in het doolhof van Lapland. Rob is weer met zijn waterpistooltje bezig.

Regien en ik huren een stobbefrees machine. Drie storende stobben werken wij onder het maaiveld weg. Zo, dat ziet er weer anders uit.

Braamsluipers doen het aan het begin en aan het eind van de wijk. De bogen en omgeving worden onder handen genomen.

Evenals het dijkje.

Marlies, Nicolette, Ine, Regien, Greet, Hester, Anita, Elly en Lap zorgen voor fraai verzorgde bogen. After party is in een warme knusse serre. Een vrouwenfeestje deze keer. Er wordt ook over mannen gepraat. Er was er een 50 geworden vandaag. “Een lekker jong ding!”, wordt er beweerd. Maar dat heb ik van horen zeggen, ik was er niet bij.

Vrijdag en zaterdag; 4 en 5 mei.
Tijd voor rust en ontspanning en genieten van de nakende zomer. Arjen legt het voor ons vast. Gelijk een overhoring voor je plantenkennis. Als je niet weet waar al dat moois staat dan laat ik het je graag zien.

Als de paardenbloemen pluizen zijn de orchideeën in aantocht.

de besjes zijn in aantocht. Evenals de aardbeien.

“Wat neukt daar in het struikgewas?”

Bij de gracht tenslotte een gevecht om een stukje brood.

Geniet van de komende dagen en tot volgende week.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

  1. Mijne heren damens de hangborders in de wijk zien er weer Tippi top uit bedankt dat wordt weer genieten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén